6 entry daha
  • şimdiye kadar tömer (kızılay) ve active english'te kurslara devam ettim. izlenimlerimi sözlük ile paylaşmayı boynumun borcu bilirim.

    tömer:
    kızılay şubesinde benim dönemimde tek hoca ve az sayıda kur vardı. o sebeple kur bulma sıkıntısı çekebilirsiniz. tunalı bu açıdan biraz daha rahat. kitap olarak nuevo ven kullanırlar, ayrıca kendilerine ait bir alıştırma kitabı dağıtmaktalar. nuevo ven kitaplarını olgunlardan 15-20 tl'ye veya internetten pdf olarak çekip fotokopicide 7-8 tl'ye maledebilirsiniz. tömer'in hocaları genellikle ankara üniversitesi'nde okutmanlık veya asistanlık yapan/yapmış kişilerdir. gramer ağırlıklı bir eğitim vardır. bol alıştırma çözer, grameri iyi öğretirler. pçp denilen (pazartesi-çarşamba-perşembe) hızlı kurlar tavsiye edilir. haftada üç gün kursa gitmek sizi olayın içine çekecek ve ispanyolca'dan kopmamanızı sağlayacaktır. hızlı kurlarda 4. ayda a2, 8. ayda b1, 12. ayda b2 olursunuz. yavaş kur tercih edilirse 8 ayda ancak a2 sertifikası alırsınız. fiyatı active english'ten biraz yüksektir. fakat ankara üniversitesi ile bir bağlantınız var ise (öğrenci, akademisyen, okutman, ailesinde okutman vs.) güzel indirimler yapmaktalar.

    active english:
    sık sık yeni kur açılır, dolayısı ile en geç 2-3 ay içinde seviyenize uygun bir kur bulursunuz. kitapları farklı kitaplardan derleme fotokopi şeklinde olup, kursta 20 tl gibi bir fiyata satılmaktadır. tek kitap ile birden fazla kur ders görürsünüz. ortam açısından bakarsanız, tömer devlet okuluna, active english özel dershaneye benzer. tömer teorik kasarken, active english biraz daha pratik ve konuşma ağırlıklı gitmektedir. hocaları tömer'dekilere göre biraz daha tecrübesiz olsa da, çok sayıda native hoca bulunur ve hocanız 2 ayda bir değişir. normal kurlarda haftada 2 gün ders yapılmaktadır. 5. ayda a2, 10. ayda b1, 15. ayda b2 düzeyine gelirsiniz.

    bunların dışında sun akademi, türk-amerikan derneği ve dilko'da da ispanyolca kursu olduğunu duydum, fakat detaylı bilgim yok. ayrıca odtülülere yönelik 100. yıldaki odak akademi'de uygun fiyata ispanyolca kursu mevcut. son olarak çankaya belediyesi (todam) ve çankaya halk eğitim merkezi (çahem) tarafından ankara'nın çeşitli semtlerinde cüzi fiyatlara veya bedava kurs verilmekteymiş. bence özellikle giriş seviyesi için bunlar da araştırmaya değer.
12 entry daha
hesabın var mı? giriş yap