• işgüzar belediye başkanının son bombası. ankara'nın yetersiz altyapısı, yetersiz yollarında sürülmek üzere 100 metrobüsün ihalesine giriyormuş. kendisini savunan açıklamalar ise cabası. metro yapcam diye köstebek gibi heryeri kazıp eline yüzüne bulaştırdıktan sonra böyle bir açıklama yapması, at gözlüğü takan ankaralı hemşerilerimde iç gıcıklayıcı bir etki yapmış. bu zamana kadar parklara bahçelere ismini veriyorlardı. bundan sonra doğacak bebelerine de vereceklermiş. adam mezara dahi gitse oy verecekler o derece mutlu olmuşlar yani. cahillik güzel şey olsa gerek.

    haber sitelerinin çoğunda yayınlanan haberin linkini de vereyim:
    http://www.polis.web.tr/…ya-metrobusler-geliyor.htm
  • metrobüslerin yıllar boyu kullanılması sonrasında bel-çar modeli manav arabalarına dönüştürüleceği kesindir.
  • otobüs özel yolu'nda büssing'le seyahat etmiş biri olarak çok net hatırlıyorum; altyapısız trafik ve üstüne bir de geçiş önceliğine sahip araçlar hiçbir derde deva olamaz. bu gerçek, trafiğin şimdikinin yanında esamesinin okunamayacağı yıllarda görüldü ve "metro" çalışmaları başlatıldı.

    "öyle bir iş yapmamız lazım ki düzeni bozmadan en güzel verimi almamız ve geleceği düşünmemiz lazım" demiş bir de i.melih. keçiören'in ortasında bir adet "meteor" çukurunu açık bırakıp bit pazarından nur beklemenin başka hiç kimsenin icraati olamayacağından da hepimiz eminiz zaten. aman işte neyi tartışıyorsak?

    (bkz: ankaralı/#15885693)
  • (bkz: #20709404)
  • ''enteresan olgu şu; ön teker nereden geçerse en arkadaki teker de oradan geçiyor." buyurmuş gökçek.

    (ara: ne içtiysen aynısından)
  • (bkz: #20709427)

    önce bunu yazdım sonra melih gökçek'ün şu sözünü okudum: ''normal yolcu kapasitesi 200 ama bizimkilerde 350'ye kadar çıkar''. adamın aklında çok acayip fikirler var gibi. vallahi otobüslerin orta yerine katlı kavşağı kondurursa şaşırmam.
  • şahane fikir. istanbul'da bütün trafik sorununu çözmüş dahiyane bir sistemin ankara'da da uygulanması çok doğru olacaktır. zira ankaralı da bizim gibi türk vatandaşıdır. onlara da girsindir. ya hatta bütün memleketi metrobüs ağıyla saralım.
  • yeni bir şey değildir. ankaralı hemşehrilerim, metrobüs adı altında tekrardan pazarlanan otobüs özel yolu uygulamasını -dikimevi beşevler arasındaydı sanırım- ankaray devreye girinceye kadar zaten tecrübe etmişlerdir. ankarayı boşuna yapmışlar bak adını metrobüs koyunca otobisle de oluyormuş zaten.

    aferin çok iyi düşünmüssün melihcim.
  • melih başkanın dahiyane fikri.kadir topbaş'ta tekirdağ'a kadar uzatırsa süper olur.
    10. yıl marşında geçen demir ağlar 100. yıl marşında metrobüs ağı olarak değiştirilir ve ülkeye demokrasi gelir dimi başbakan amca?
hesabın var mı? giriş yap