• ısvecli bir mutfak aleti ureticisi. mutfak aleti ureticisi dedim gerci ama ankarsrum original adindaki mikser/mutfak robotu kirmasi urunu haricinde baska urunleri var mi bilmiyorum.

    hem retro tasarimli hem de diger mikserlere hic benzemeyen formuyla bence oldukca hos ve dikkat cekici. motor gucu olarak kitchenaid in standart modellerine gore cok daha kuvvetli boylelikle hem daha uzun omurlu olacaktir hem de daha sert hamurlarla bas edebilecektir. sahsen test etmesem de uretim kalitesinin de kitchenaidlerden yukarida oldugunu dusunuyorum.

    yan aparatlarini (meyve sikacagi, kiyma aparati, rende, makarna yapici vs) bir kenara birakirsak, formu (hareketli kazan-sabit yogurma kolu) sebebiyle ekmek ve turevi urunlerde kitchenaid ve onunla ayni tasarimi tasiyan butun mikserlere kiyasla ciddi olarak basariliyken, yumurta/krema cirpma konularinda kitchenaid in gerisinde kaldigi soyleniyor. bunda sanirim en buyuk sebep kullanilan plastik cirpma haznesi ve kitchenaide kiyasla cok basit kalan cirpma teli.

    link mink yok. merak eden google a ankarsrum original yazsin
  • diğer ‘mutfak şefi’ymiş gibilerin hakikisi. bir ekmek/pizza yoğuruyor ki of of. merak edenler youtube’tan bakabilir. ama ne yazık ki türkiye’de satışı yok. amazon ingiltere’den bir kaç satıcı getiriyor galiba ama servisi yok sanırım, bir arıza olsa sıkıntı. 2016 yılında bir firma getirtmiş türkiye’ye ama şu an o firma da yok. çok üzüldüm, çünkü kitchenaid gibi bir markaya 3000 bayılacağımıza böyle bir alete 500-1000 arası daha yatırmak çok daha karlı. inşallah türkiye’de de satışı başlar :(
  • gürbüz 'ün getirdiği efsane mutfak makinesi (robotu)
    electrolux ekm3700, kitchenaid artisan kullandıktan sonra yarın ankarsrum akm 6230 alacağım. n11'de satılıyor, resmi ithalatçısı gürbüz ev aletleri (miele ultra luks markaları satıyorlar)

    kod adından tahmin edebileceğiniz gibi electrolux, ankarsrum'u satın aldı. hatta "electrolux ankarsrum assistent" adı altında ankarsrum'un makinesine electrolux adı altında çıkardı. lakin fabrikası da kalitesi de bambaşkadır. electrolux'ün ekm serisi kitchenaid stand rakibi. ankarsrum işe bu işin dünyadaki lideri. mikser karşılaştırma sitelerini okursanız ankarsrum'un çok pahalı olduğundan ama en iyisi olduğundan bahsederler. kitchenaid amerikan malı, ankarsrum ise isveç. haliyle kitchenaid amerikada çok ucuz. türkiye'de ise ankarsrum ile aynı fiyat. yani 3-4bin lira verip kitchenaid almanızı önermem. electrolux'ü ise hiç önermem. bütçenin 1500tl altındaysa kullanmadım ama gidip emsan-karaca falan alın aynı kalitededir.
    bu işi dünyada en iyi yapan şirket 1- ankarsrum 2- kitchenaid'tir. 3 yoktur.
    ankarsrum mutfak şefinin üretimi 1940 yılında başladı. ürünler ankarsrum fabrikasında el yapımı olarak üretilmektedir.
    6230 modeli:
    1500 watt güç, 7 litre kapasite, 5 kg hamur kapasitesi, zaman ayarı ve binbir çeşit aksesuarı var.
    yarın aldığımda pişman olursam notu editlerim.

    edit: yeni distribütör
    www.dtmithalat.com
    +90 216 411 00 73

    2 yıl sonra gelen edit:
    aldığım günden beri dışarıdan ekmek almış değilim. her hafta 2 ekmek yapıyorum, birini arkadaşa veriyorum diğerini biz tüketiyoruz. ekmek haricinde binbir çeşit aparatı var, makarna lazanya, kıyma vs vs. çok iyi kıyma yapıyor diğer aparatları hiç kullanmadım. (makarnayı elde yapıyorum, ankarsrumun kesme aparatını almam lazım fazla pahalı geldi almadım)
    neyse uzun sözün kısası, kullandığım beşinci mutfak robotu bu, ömürlük bir cihaz olduğuna eminim de, diyelim ki bozuldu yine aynısını alırım. önceki mesajıma yazmamışım, ankarsrumdan önce kitchenaid'im vardı. siyez buğdayını az su ile çevirmeye çalışınca motoru bozuldu. sonra öğrendim ki alet 0.2 torkmuş. ankarsrum ise 2nm tork. arada 10 kat güç farkı var anlayacağınız.
  • dtm ithalat türkiye’ye getirtti kendisini (instagram’da ankarsrum merkezle iletişime geçtiğimde beni bu firmaya yönlendirdiler). akmerkez’in alt katından aldım ben iki üç ay öncesi. çok memnunum, tavsiye ediyorum. 1,5 kg tam buğdaydan ekşi maya hamuru yapıyorum, bana mısın demiyor. canavar adeta. kek kurabiye yanında deve kulak kalır haliyle. hatta satın alırken ‘çiğ köfte yoğurur mı?’ diye sormuştum cevap olarak ‘makarna hamuru yoğuran her şeyi yoğurur’ denmişti.
  • elimde kenwood var. ancak 1 kg hamur yoğurabiliyor. daha fazla da yoğurr belki ama zorlanır diye yapmıyorum. bu makina için 5 kg kapasite olduğunu görünce iştahım kabarmadı değil. şuan 2.eli denk gelirse diye bakıyorum. olursa 2. makina olarak bunu da alacağım. hamur yoğurma amaçlı kullanmak isteyenler için kaçırılmayacak makinedir
    edit duyduğum kadarıyla bu makina da ortalama 2 kilo hamuru iyi yoğuruyormuş. bu arada bu iki kilo poğaça hamuru değil yanlış anlaşılmasın ekmek hamuru
hesabın var mı? giriş yap