• kafayı muhakkak rahatlatır.
  • bundan bi kaç yıl önce avrupada bi bayan arkadaş bana, hafta sonu babaannemi huzurevine yerleştircez demişti.bende neden diye sordugumda artık yaşlı kendi işlerini yaoamıyor bide çogu arkadaşı orda demişti.bende türklerin olaya bakış açılarını açıkladığımda çok şaşırmıştı.şöyle ki türk insanıda avruda yaşayan insandabu konuda haklı.sonuçta ülkemizdeki insan profili olaylara bakış açımızı tamamen etkiliyor. kimse işini sevmeden yapan, saygısızlığın alıp yürüdüğü, gülümsemeyi bilmeyen hatta nefret eden insanlara annesini emanet etmez.avrupada ise durum tam tersi.calışanlar işlerini çok iyi yapıyor.kulaktan duyma değil bizzat defalarca gördüğümü söylüyorum
  • ne tip bir huzur evine gönderdiğinize bakar baba ve annelerinizi bence

    babam dedemi huzur evine yolladı
    ama bunu dedem istedi

    adam resmen 5 yıldızlı otelde kalıyor
    huzurevinin sıcak havuzu ve açık havuzu var spor salonu var
    çay kahve kek saatleri var baya otel lobisi gibi lobisi var dedem bayada mutlu orda bir ton dedikodu biriktirip her buluştuğumuzda anlatıyor.

    dedem kendi söylemişti " babannenle anlaşamıyoruz artık oğlum , arkadaşlarım şu huzurevindeler bende oraya gitmek istiyorum" demişti

    üstelik gelip babam ve annemle yaşasa canı çok sıkılırdı zaten
    çünkü ikiside evde oturan insanlar değil bir başına tv izleyip yemek sepetinden kendine yemek söylemek zorunda kalırdı

    bence buna huzurevine atmak olarak bakılmamalı huzurevindeki kadar iyi bakamayacaksan dedene babannene yada annene babana o zaman onlarada yazık etmemek lazım
  • erken yaşta kreşle tanışan çocuğun intikamı.
  • evlata olan ilgisine bağlı olarak imkanların elvermediği durum karşrılığında yapılacak eğlemdir
  • sen bakıma muhtaç bir bebekken onlar ne yaptı bir düşün bakalım
  • diğer ihtimaller;

    baba hayırsız olduğundan olabilir.
    evlat hayırsız olduğundan olabilir.
  • belki de anne babasının ihtiyacı olduğu bakımı evde sağlayamayacağını, yeterince ilgilenemeyeceğini veya akranları ile iyi vakit geçireceğini düşünen bir evlattır.

    not: annem ve babam huzur evinde yaşamıyor.
  • maalesef türkiye gibi duyguların ve mahalle baskısının hakim olduğu bir coğrafyada, "coğrafya kaderdir" söylemini doğrulayan şekilde eshefle kınanan, eleştirilen davranış.

    kendi başlarına gerçekten bakamayacak vaziyette olan, oğlu/kızı evlenmiş ve kendi düzenini kurmuş ebeveynler daha iyi bakılacakları bir ortamda neden son yıllarını geçirmesinler?

    bizimkiler henüz o seviyede değil ama düşmeler, bir yerlerini kırmalar başladı. istanbul gibi bir yerde ziyaret etmek bile çok zor, hemen müdahale etmek imkansız.

    daha kaliteli şekilde huzur evinde yaşamak tek seçenek kalıyor, evli bir insan olarak da eşime haksızlık edemem onları yanımıza alarak. keza ben de eşimin annesi babası için aynısını düşünürüm.

    abd'de bu bir endüstri haline gelmiş, ama bizim romantik türkiye'de yargılanıyorsunuz bu konudan bahsedince.
hesabın var mı? giriş yap