• halk kart'ın yerine gelmiş yeni sistem. galiba yılbaşında gelmiş, ben bugün şoföre turuncu kartımı uzatınca taşak geçti zira. eskisinde sorun neydi, neden bu değişim oldu, neler değişecek bilemiyoruz tabii. şimdilik tek kullanımlık bilet alınabiliyor, öğrenci bileti 1,20'ydi sanırım.
  • hemen değil 1 hafta - 10 gün içerisinde basılan kentkart sistemidir.

    teslim tarihinde eğer şansınız varsa size sıra gelebilir ve kartınızı teslim alabilirsiniz.
    (orası tam bir kaos, tam bir işkence)

    kartınızı teslim alırken eski kartınızı teslim ederek yenisini ücretsiz alıyorsunuz ama eski kartlarda kalan "önemsiz miktar" parayı antalya büyükşehir belediyesi'ne verdiğinize dair kağıt imzalatıyorlar.
    (ortalama 10'ar lira düşünülürse dava karşılığı alınabilecek iyi miktarda para)

    aktarmanın kalkması yahut ulaşım zamları henüz uygulanmış bir karar değil, chp'li bir önceki dönemde getirilen gövde hatlı ve aktarmalı hat sistemi kaldırılıp yerine yine yeni bir sistem getirilebilir.
    (seçim zamanı başkan menderes türel'e destek veren minübüsçüler 65 yaş üstü dahil pek çok konuda rant beklentisi içerisinde)

    antalya gibi dev bir turizm kentinde nakit binişin kalkacak olması da sıkıntılara yol açabilir.
    araç içinde bilet satışının yapılacağı ve önceki dönemlerde sıkıntı olan kart yükleme noktalarının çoğaltılacağı söyleniyor.
    (kent merkezinde bazı duraklara makinalar yerleştirildi)

    edit: şimdilik zam yok açıkalmasından sonra zam yapıldı
    yeni fiyat tarifesi şu şekilde belirlenmiştir; tam ücret 2.10 tl, öğrenci 1.35 tl ve emekli/öğretmen indirimli ücreti ise 1.50 tl

    aktarma kaldırılarak yerine 2. ve 3. biniş hakkı getirilmiş onların ücreti de 1 tl olmuş.
  • bu memleket de 3-5 minibüs ve otobüs ağası anlı şanlı büyükşehir belediye başkanı ve parlementeri nasıl yalama ettiğinin özetidir yaşananlar.
  • kart sisteminin her seçim döneminden sonra değişmesine şiddetle karşı çıksam da a-kent'ten daha iyi olduğunu düşündüğüm sistem. örneğin; telefonu kart olarak kullanma özelliği varmış. tuş kilidi kapalı olsa da sadece ekran ışığının açık olması ile telefon kart olarak kullanılabiliyormuş.
  • a-kent'e göre bir artısı nfc ile telefon temasıyla ödeme yapması.ama dezavantajları fazla.a-kent'le netten para yüklemesi yapıyordum.yüklemeye para ödemiyordum.şimdiyse netten her yüklemeye 0,5 tl alınıyor.banka masrafı diyorlar.a-kent'te niye masraf almıyorlar?ayrıca nfc olayı da paralı olacakmış.tek sefer 5 tl vereceksin de.offline kullanırken 20 tl kesecekler de.bu da rant gibi kokuyor.
  • dev hizmet.

    10 milyon turistin geldiği büyükşehirde otobüse paranla binemiyorsun.

    kart al. e nerden? kapalı ya da bozuk makineden.

    çalışan bul. 5 lira kart parası. 50 lira ve üstünü kabul etmez. 20 lira nın ise para üstünü vermez.

    10 kez bindim. 8inde belediye başkanının annesinin adının geçtiği tartışmalar duydum.

    e bir ilde bütün boş adamlar taksici olursa sonuç bu. kart bulamayan turiste taksici yerleştirsin.
  • temassız kredi kartı kullanılabilen antalya'nın mevcut ulaşım ödeme sistemi. tam ücret alınıyor. fakat kredi kartı ile tabii ki aktarma yapmıyor.
  • bu karta kredi kartı ile yükleme işleminde bir saçmalık bulunuyor. yükleme yapıldıktan sonra araçlardaki cihazın üzerindeki "online yükleme" butonuna basmak gerekiyor. neden böyle bir şeye ihtiyaç duyulmuş anlayamıyorum. direk yüklensin işte. önemsiz görülebilir, fakat bir seferinde bu "online yükleme" butonu çalışmadığı için yüklediğim para karta işlemedi. öylece kalakaldım.

    aynı altyapı burdur'da da kullanılıyor ve böyle bir durum söz konusu değil. üstelik burdur'da kredi kartına bağlayıp "otomatik yükleme" gibi bir özellik var. yine bu özellik antalya kartta bulunmuyor.
  • görsel olarak yetersiz fakat işlevsel uygulamalarını, görsel olarak daha da yetersiz ve işlevselliğini yitirmiş halde güncelleyen android platformlu uygulama.
  • yeni güncelleme ile sürekli hata veren uygulama gitmiş yerine yenisi gelmiş uygulaması ile birlilte antalya'da kullanılan toplu ulaşım kartıdır.bir binişte tam bilet biniş bedeli otobüste 2.60 tl,tramvayda ise 2.40 tldir, aktarma 1 tl dir
hesabın var mı? giriş yap