• ankara'da bahçeli 7. cadde üstünde bulunan bir gerçek evden kaçış oyunu.

    konsept olarak borçlu olduğunuz bir mafya babasının evini soyuyorsunuz. diğer evlere nazaran oda sayısı daha fazla ve bu hikayeyle birlikte oyundan aldığınız keyfi arttırıyor. en azından biz oynarken çok keyif aldık. :)

    ankara'da özenle hazırlanmış ve keyifli bulmacaları olan bir gerçek kaçış oyunu arıyorsanız tavsiye ederiz.

    not: bu arada biz çıkamadık ama evin rekoru zaten 59 dakika imiş. (düzeltme: rekor 45 dakikaya inmiş.)

    http://www.apartment06.com/
  • ankara'da yapacak değişik bir şeyler arıyorsanız mutlaka denemeniz gereken kaçış oyunu. biz denedik mafya babasının evini soymayı beceremedik, ama kesinlikle çok eğlendik.
  • 4 kişi 53 dakikada evi soymayı başarıp çıktığımız son derece keyifli bir kaçış oyunu. hele bir de ödülümüzü görünce keyfimiz iyice arttı, ankara'dakiler mutlaka deneyin derim :)

    buyrun bir de burdan bakın
  • iş seyahati için ankara'ya gittiğimizde ankara'da yaşayan gerçek kaçış oyunları müdavimi 2 arkadaşımızla gittik. onlar epeyce oynamışlar tecrübelilerdi, bizim ise ilk deneyimimizdi ama hepimiz de aşırı eğlendik! söyledikleri kadar varmış bu oyunlar. tecrübeli arkadaşlar, diğerlerine göre daha büyük ve eğlenceli olduğunu söylüyor buranın. bir de oyundan sonra çok sempatik, hoş sohbetleriyle bir çift karşıladı bizi ki değmeyin keyfimize oldu vallahi.
  • gerçek kaçış oyunu müdavimlerinin mutlaka gidip yerinde oynaması gereken oyun.
  • (bkz: gerçek kaçış oyunları)

    dün buradaki oyunu oynadık ve kaçmayı başardık. yıllardan beri crimson room, viridian room türevlerini oynamaktan dolayı obsesif kompülsif bozukluk sergileyen 3 kişi olarak gittik. tabi her nesneden kesin bir şey çıkar kuruntusuyla duvardaki tabloları, mobilyaları falan sökmeye çalışınca mekanın işletmecisi "kardeşim şu sabit nesneleri bi kurcalamayın allahaşkına ettiniz dekorumun içine vs." diye hoparlörden bize çemkirmek zorunda kaldı. sonra oyunun bazı aşamalarını geçemediğimiz zamanlarda yine hoparlörden "sizin ben yapacağınız işi afedersiniz" diye serzenişlerde bulundu. artık nasıl gerildiyse en son hoparlörden tıslama sesleri ve ananıniyolayyeee şarkısı geliyordu.* çok başarılıydık bence. normal oyun 1 saatmiş biz yönlendirmelerle 3 saatte çıkabildik.

    şaka bir yana oynadığım ilk ev olduğu için kıyaslama yapamayacağım. ancak sözlükteki puanlamaları çok yüksek olduğu için tercih ederek gittik ve beklentimizi karşıladı. dekor, oyun kurgusu, şaşırtmacaları, süprizleri ve mekanı işleten çift çok sevimlilerdi.
  • öncelikle şunu söylemeliyim; oyundan çıkalı yarim saat oldu, hala kritigindeyiz..5 arkadaş gittik. .son derece keyifli bulmacalar, harika bi dekor ve suprizlerle dolu bir bi saat gecirdik..bu henüz 3. oyunum aslında ama kıyas yapacak olursam apartment 06 için çok emek harcanmış diyebilirim. ..mantıksız bilmeceler yok, ucuz işçilik yok..işin gurmesi triplerindeyim,evet :)begendim ben..ha eklemeden edemicem; oyun sonrası gelen sıcak sohbet çok hoştu..öyle esnaf ağızları fln yapmadan , gayet samimi,, espirili..bi daha ki oyun tecrübemi de paylaşacağım. .ama kaçış oyunlari konusunda çıtamı yükseltti diyebilirim apartment06 için. .bu tip atraksiyonlarda tavsiyede bulunmam genelde, zevkler renkler değişir çünkü, ama endişe etmeden tavsiye ediyorum burayı. .
  • 1 şifre farkla kaçamadığımız oyun. bulmacaların çoğu orijinaldi. dekor ve sürprizler şaşırtıcı ve çok hoştu. biraz grupça odaklanma sorunu yaşadık, bu yüzden zorlandık. oyun gerçekten başarılı ve kaliteli hazırlanmış. sonrasındaki sohbet de bir o kadar keyifliydi. biter bitmez içecek ikram edildi. bulmacaları değerlendirdik, oyun dışı da lafladık. vaktimiz olsa daha da dururduk. kısacası çok güzel ağırlandık. hatta bittikten sonra bile ağırlanmaya devam ettik. montları unutmuşuz. oyun saatini de erkene aldırmıştık. mekanın bütün imkanlarından faydalandık*
  • gayet zevkli, hoşsohbet sahipleri için bile gidilebilecek mekan.

    bulamacaları orjinal, konusu güzel, mekan tasarımları gerçekten tatlı olan bi kaçış oyunu. henüz diğerlerini denemesek de ilk seferde gayet zevk aldık. umarım nirvana'dan başlamamışımdır.
  • tutkunu olduğum gerçek kaçış oyunlarından en başarılısı.

    senaryo oldukça başarılı, cidden kendinizi hikayenin içinde bulabiliyorsunuz. aslında bu tarz oyunların kritiğini yapabilmek için spoiler vermek gerekiyor, bunu yapamayınca da "gidin oynayın ve görün" den başka bir cümle kurmak mümkün olmuyor.

    korku teması olmadan, eş dost ile güzel vakit geçirmek istiyorsanız kaçırmayın derim.

    sanırım şöyle bir uyarı yapmakta fayda var, bu tarz oyunları ilk kez oynuyorsanız size 1-2 gömlek büyük gelebilir burası.
hesabın var mı? giriş yap