• gelmiş geçmiş en iyi filmlerden biridir.
  • başrolünde ronaldinho’nun döktürdüğü film.barçada sambacılığını, filmde de koşuşunu izledik. yine ağzımız açık. *
  • müthiş bir film, konusu bakımından günümüze dek bir benzeri halen çekilemedi.
  • --- spoiler ---
    en zor anda şans eseri kurtulmalar bir filmi basitleştirir. yuh dersiniz.
    ana karakter kurban edilecekken ay tutuldu. karakter kurtuldu.
    ana karakteri en sonda iki adam öldürecekken gemiler geldi. karakter kurtuldu.
    yuh.
    --- spoiler ---
  • ateşin başında anlatılan hikaye en can alıcı kısımlarından biri. baykuş geyiğe " ... o insanda bir delik gördüm.asla doyuramayacağı bir açlık kadar derin..."
  • her şey güzel ilerliyor, sonra kovalamaca sahnesi başlıyor, film creditlere kadar sıçmaya doyamıyor.

    bir katolik övgüsü de sezmedim. film boyunca adamların kehanetleri tek tek gerçekleşti. yıl oldu 2019 isa'nın daha bir tane kehaneti tutmadı. e şimdi şaman mı olalım? kukulkan'a mı tapalım? mel gibson muhafazakarlığını hep sergiler ama bu iddia biraz zorlama olmuş.

    tabi film gerçeklerden epey kopuk. en basitinden, filmdeki kukulkan tapınağı insan kurban etme ve kalp pişirme a.ş. değil, bilim ve kültür merkezleriydi. maya'ların insan kurban ettiğine dair bir kanıt da yok.

    https://news.nationalgeographic.com/…s-expert-says/

    çerezlik 'meh' bir film. puan: 6/10
  • 2006 yapımı mel gibson filmi film güney amerika yerlilerinden olan mayaların hayatta kalış hikayesini anlatıyor. heyecan dozu yüksek ve tempo bir an olsa bile düşmüyor. oyunculuklar iyi denebilir.
    --- spoiler ---

    kahramanımızın sürekli tesadüf eseri kurtulması filmi bayağılaştırıyor bununla beraber hikayede sürekli bir yapaylık söz konusu. fakat sürekli bir aksiyonun olması sizi içeri çekiyor. özellikle görüntü yönetmeni takdir edilmeli. en son kovalamaca sahnesi ise gereksiz uzun tutulmuş. son sahnede gelen denizcilerin bize bir umut ışığı gibi gösterilmesi ise klasik mel gibson’ın propaganda kısmı.
    --- spoiler ---
    genel olarak görsel yönü çok iyi oyunculukları 7/10 hikaye ise 6/10’luk bir filmdi eğerki macera ve aksiyon filmlerini seviyorsanız izlenebilinir genel puanım ise 7/10 denebilir.
  • ve insan yalnız kalmıştı.
    hüznün derinliklerinde yüzüyordu.
    etrafındaki tüm hayvanlar ona yaklaştı ve şöyle dediler:
    ‘seni bu kadar üzgün görmek istemiyoruz, ne dilersen dile, senin için gerçekleştirelim.’
    insan dedi ki; ‘daha iyi görmek istiyorum.’
    akbaba dedi ki; ‘görüşüm senin olsun, al.
    insan dedi ki; ‘daha güçlü olmak istiyorum.’
    jaguar cevapladı; ‘benim kadar güçlü olacaksın.’
    sonra insan dedi ki; ‘yeryüzünün sırlarını öğrenmek istiyorum.’
    yılan dedi ki; ‘hepsini sana ben göstereceğim.’
    böylece, insan hayvanlardan aldığı bütün özelliklerle beraber gitti. onun ardından baykuş, geride kalan hayvanlara dönerek şöyle dedi:
    ‘artık insan daha çok şey biliyor ve daha çok şey yapabilir. artık ondan korkmaya başladım.’
    geyik şöyle cevapladı onu; ‘insan, ne istediyse aldı. artık üzüntüsü bitecek.
    ancak baykuş böyle düşünmüyordu: ‘insanda hiçbir zaman dolduramayacağı bir boşluk gördüm. onu üzen ve devamlı istemesine sebep olan şey işte bu boşluk. o almaya devam edecek. ta ki yeryüzü ona şöyle diyene dek: ‘artık bende sana verecek hiçbir şey kalmadı.
  • bu film yayinlandiktan sonra, en az 20 ayri ülkenin her birinde ortalama 3 er hafta kalmisimdir. aksamlari otel odasinda tv yi acip goz gezdiririm o ulke tv lerinde neler yayinlaniyor diye. tam da su anda oldugu gibi , bilmiyorum kancinci defa oluyor, karsima cikti bu film yine. koca dunyada baska film mi yok nedir?
  • bünyesinde bir çok nadir özelliği beraber barındıran 2006 yapımı film.
    yeni dünyanın keşfine bir de keşfedilenlerin hikayesi ile bakmak olsun, görkemli bir uygarlığı neredeyse diyalogsuz bir biçimde aktramak olsun, acımanın olmadığı rutinlerin bu acımasız sahnelerini olduğu gibi yansıtmak olsun ve belki de en önemlisi izleyipte memnun kalmayan pek olmadığı nadir filmlerden birisi. filmin başındaki söz ve işlenişi bana biraz da olsa yakın zamanda izlediğim son mohikanı anımsattı. (büyük bir uygarlık, kendi içerisinden parçalanmadıkça, fethedilemez. w.durant)
hesabın var mı? giriş yap