• 21 kasım 2012'de las vegas'taki hard rock hotel konserini 3d bir film olarak vizyona sokmaya hazırlanan guns n' roses, filmin adını da "appetite for democracy" olarak belirledi. film ilk önce beyazperdeye, ardından da dvd ve blu-ray olarak piyasaya çıkacak. barry summers'ın yapımcılığını üstlendiği film, grubun 20 yıldan sonra ilk konser filmi olacak. bu da yayınlanacak filmden paradise city performansı.

    guns n' roses derken kastedilen grup axl rose ve arkadaşları. yani şu kişiler:
    axl rose – lead vocals (1985–present)
    dizzy reed – keyboards, piano, percussion, backing vocals (1990–present)
    tommy stinson – bass, backing vocals (1998–present)
    chris pitman – keyboards, backing vocals (1998–present)
    richard fortus – rhythm guitar (2002–present)
    frank ferrer – drums (2006–present)
    ron "bumblefoot" thal – lead guitar (2006–present)
    dj ashba – lead guitar (2009–present)

    daha önce iki adet uzunca axl rose analizi yapmıştım:
    (bkz: axl rose/@sweet child o mine)
    (bkz: 3 ekim 2011 guns n' roses rock in rio konseri/@sweet child o mine)

    durum değişmiş değil. tanıtım olarak yayınladıkları paradise city'de her şey gerçekten çok güzel. sahne, ışıklar, efektler, imaj, seyirci... tek bir şey dışında: axl rose'un sesi. sesi dışında hala kendisine söyleyecek bir lafım, eleştirim yok. adam duruşuyla, bakışıyla, hareket ve mimikleriyle hala rockstar'lık dersi veriyor. hatta önceden yaptığı bazı saçma hareketleri artık yapmayarak karakterine artı yönler kazandırmış. rio konseri hakkında yazdıklarımda eski dönemlerdeki haline kıyasla daha olgun olmasını olumlu bir gelişme olarak belirtmiştim. ama ses hala sıkıntılı. grubun harika bir şekilde giriş yaptığı paradise city'ye hadi eski yırtıcılıkta olmasa bile yine de etkili bir sesle "take me down to the paradise city where the grass is green and the girls are pretty. take me home" şeklinde sözlere yıldırım gibi başlamasını beklerken, axl resmen mickey mouse'un sesini taklit eder gibi giriyor şarkıya. (mickey mouse'un orjinal sesini bilmeyenler şuradan fikir sahibi olabilirler) gerçekten aşağılamak ya da küçümsemek için yapmıyorum bu eleştiriyi. sadece bu herife kızgınım. sesine gerektiği gibi bakmadığı ve dinleyicisine saygısı olmadığı için. eskiden ünlü olmasaydı ve şu anki sesiyle günümüzde yeni çıkmış bir şarkıcı olsaydı kesinlikle dalga konusu olurdu. ayrıca istese ve sesine dikkat etse eski performansa yakın söyleyebilir. şuradaki "you know where you are?'" deyişe bir bakın.

    aslında alan razı satan razı. adamın performansı ne olursa olsun konserleri boş geçmiyor. sonuçta konsere gidenler iyi ya da kötü axl rose, hatta guns n roses izlemiş oluyorlar kendilerince. şahsen bunu izleyeceğime asıl guns n' roses döneminin konserlerini, hatta welcome to the videos izlerim daha iyi.
  • konser videosu malum mecralarda gözüktü.

    bilgi için.
hesabın var mı? giriş yap