• florya'da yeni açılmış bir alışveriş merkezi.

    (bkz: http://aquaflorya.com/)
  • istanbul'daki en güzel alışveriş merkezlerinden biri.. belki de en güzeli..
  • bilboard reklamlarında 9 kg makyajlı, saçı başı yapılı, düğüne gider gibi giyinip süslenmiş deniz kızları vardır. belki bu şekilde başka bir şey anlatmaya çalışıyorlar ama her gördüğümde irkilmekten alamıyorum kendimi. öyle konsomatris gibi deniz kızı mı olur yahu?
  • florya sahilini rezil etmiş bir yapıdır. yanındaki akvaryum mantıklı bir biçimde deniz kenarına kurulmuştur. ancak deniz kenarına avm kurmak hangi zekinin aklına gelmişse sahil yolunun içine etmiştir. koskoca alışveriş merkezinin 10'da 1'i kadar yemek yenecek yer yapmıştır zeki mimar. zemin kazılarında çok derine inilemediği için otoparkı berbat düzenlenmiştir. florya sahil yolundaki trafiğin içine etmektedir. yeri alış veriş merkezi mantığına ters düşmektedir. tek olumlu yanı ön taraflarına teras koymaları ancak o bile bu yapının ne kadar yanlış olduğunu görmezden gelmeye yetmiyor. kısaca 240 milyon doları harcarken doğru düzgün düşünememişler.
  • istanbul gibi bir şehre yakışan tek avm. alışveriş merkezinde olduğunu unutturacak kadar güzel, ferah. denize doğru gün batımını izlerken yeme-içme, alışveriş yapma keyfini yaşatır.
  • birçok alışveriş merkezi gibi alışverişten ziyade kahve içmeye, yemek yemeye yönelik ziyaretçileri çeken bir avm kendisi. bu açıdan bakıldığında kafe ve restoranlarının yetersiz olduğu anlaşılıyor. zira kapalı olan bu alışveriş merkezinin deniz kenarında olması mağazaları gezen bir insanı hiç ilgilendirmiyor. ancak bir yere oturursan manası var.

    içeride, alana kıyasla pek de çılgın bir mağaza çeşitliliği mevcut değil. yani bunu yapan adamlar da durumun farkındaymış. madem öyle her katın denize bakan tarafını silme kafe & restoran doldursaydınız ya arkadaşım.

    hayır onu yapmadınız bari daha dengeli bir dağılım tuttursaydınız mağazalar arasında. koca alışveriş merkezinde bir tane spor mağazası yok örneğin.

    eksikleri, ziyan zebil kısımları vardır yani fakat genel olarak sevdiğim avmler arasındadır...

    edit: guzelim sahile avm yapilmasindan yakinanlar oluyor ama "guzelim" sahil gayet yerinde durmakta. orasi cayir cimen olsaymis daha iyi olurmus gibi bir kani olusmus. halbuki zahmet edip 200 metre yururseniz, hemen yaninda florya sosyal tesisleri var. yillardir cayirin, cicegin alasi orada mevcut.

    halihazirda cimenlik alan varken oraya yemek yenip bir seyler icilebilecek mekanlar yapilmasini cok daha mantikli buluyorum. kaldi ki aqua florya avm, bitisigindeki akvaryum ve insa halinde olan otel ile ayni proje kapsaminda yapilmis bir yer. bence akvaryumun icindeki amazon kismi bile cok matah bir sey olmamasina ragmen cesitlilik sunmasi sebebiyle tek basina, oraya yapilacak siradan yesillik bir alana bedeldir. hicbir sey olmasa sagladigi istihdam yeter.

    giriste dedektor ve benzeri bir guvenlik kontrolu olmamasi ise uzerinde mutemadiyen cantasi, bilgisayari iviri ziviri olan beni cok sevindirmistir. zaten cogu avm girisinde havaalanlarina layik techizatlar laf olsun diye yerlestirilip musteriye eziyet vermekten baska islev gormezken aqua florya'nin bu medeni hareketi gozlerden kacmamistir.

    onundeki yollarin tek yon haline getirilmesi ise ilk aylarda trafigi rahatlatmis gibi bir illuzyon olusturmus fakat sonra insanlarin yolunu bosu bosuna uzatmaktan baska bir faydasi olmadigi ortaya cikmistir. zira haftasonlari ve gunesli gunlerde avm'nin sebep oldugu trafik, sosyal tesislere akin eden insanlarin yarattigi trafikle sinerji olusturup yollari bir tarafta yesilkoy'e diger tarafta ise senlikkoy'e kadar tikamaktadir.
  • istanbul'da gidilebilecek en güzel manzaralı avm'dir. gelen kitlenin ve şuan içinde bulunan mağaza ve restorantlar dolayısıyla alışverişten çok yemek yeme ve gezme temalı bir yer olduğundan çok kalabalık olmuyor. dışarıda oturulan mekanların hepsi cidden güzel. zaten yemek yerken izlediğiniz manzarada yetiyor. ayrıca genelde hafta içi gittiğimden midir bilemem ama hiç apaçiye rastlamadım. tek kötü yanı kapalı otoparkının yerin dibinde ve tek kat olması. girerken ve çıkarken gerçekten başınız dönüyor. otopark katına geldiğinizde yer bulmakta ayrı dert. hafta içi olsa bile yer bulmak için en az on tur atıyorsunuz. en temizi yukarıdaki valelere bırakın onlar düşünsün.
  • avm manyaklığımızın son noktası. güzel filan denmiş, tamam güzel de... mis gibi sahil var orada ne avm'si? oraya park gibi bir şey yapsaydınız da gene dükkanlarınızı kulübe kulübe kondursaydınız, millet mis gibi deniz havası alsaydı. güzelim sahili piç etmişler.

    edit: trafiğin de amına koymuşlar. iyice ağzımı bozdum ama kusura bakmayın. florya'dan yeşilköye 45 dakikada gidilemiyor, yuhunuz artık.
  • istanbul'un açık ara en güzel avm si. deniz manzarası da artısı
  • belki daha önce 15 defa söylenmiş ama farklı bir yaklaşımla istanbul'un açık ara en güzel avm'sidir.

    öncelikle otoparkı ücretsizdir ve diğer çakal avm'ler gibi "abi 3-5 bişeyler alın da sizden para almayalım" kurnazlığı yoktur. yanındaki akvaryum otoparkıyla beraberdir ve fazlasıyla yeterlidir.

    kapıda cep boşaltan telefon bozuk para avcısı güvenlik noktaları radyasyonlu cihazlar çanta ve poşet bantları yoktur. elinizi kolunuzu sallayarak girersiniz. bu size güveniyoruz imajıdır. içeride ise iyi eğitimli kadın/erkek güvenlikler katlarda göze batmadan ve rahatsız etmeden takılırlar, kontrol ederler.

    canınız sıkılırsa sahile iner deniz kıyısında kayalarda oturup ayaklarınızı denize sokarsınız. banklarda oturur kitap okuyabilir çocuğunuza oynayabilirsiniz. böyle güzel yere avm yapılır mı diyen çevrecilere bakmayın, avm olmadan önce burada denize yaklaşmak mümkün değildi. (evet burada yaşıyorum) şimdi harika bir çevre düzenlemesiyle tadını çıkarabiliyorsunuz.

    kaliteli cafe ve restoranlar denize nazır kurulmuş ve gün batımını, yemek ve bir kadeh şarapla uğurlayabiliyorsunuz ki bu büyük bir nimet. isterseniz macro center'dan çubuk kreker ve bira alıp kayalarda da bu tadı alabilirsiniz.

    tuvaletleri çok kaliteli temiz ve bakımlı. sürekli temizlikçiler mevcut.

    markalar bir çok gezmeye gelen boş beleş apaçi topluluğunu uzak tutacak kadar başarılı. ki doğru düzgün fast food restoranı bile yok. lc waikiki, collezione yok. beymen vakko var.

    ben seviyorum. cadde kültürü her zaman tercihimdir ama avm diyorsan buraya giderim.

    edit 2016: otoparkı artık ücretli. arkadaş şehir merkezi değil bir şey değil. insanlar keyfinden oraya araba bırakacak değil. gelenler senin avm'ne geliyor işte ötesi yok, ne 5 lira 10 lira peşindesin.

    ayrıca tuvaletleri artık bok götürüyor. sebebi de artık ücretli lüks bir tuvaleti var ve diğer tuvaletleri bilerek temizlemiyorlar ki insanlar 2 lira verip ücretli pırıl pırıl tuvalete gitsinler. kendilerine tavsiyem ücretsiz tuvaletin suyunu filan da kessinler. bedava el mi yıkanır allasen?

    eşim ve çocuklarımla evimize de yakın olması sebebiyle alışveriş, yemek, hiç biri olmadı denize karşı kahve keyfi gibi bir sebep yaratır sürekli uğrardık. artık ne trafiği ne servislerle taşınan oluk oluk arap müşterileri ne paralı otoparkı ne pis tuvaletleri çekilmiyor. rotamızı daha sakin ve temiz olan galleria'ya çevirdik.
hesabın var mı? giriş yap