• internetten kurumsal bir firma harici ürün almaman gerekirdi, ya da sikayetvar.com'a daha önceden bakman.

    ben 9 ay ptt'de kargo memuru gibi çalıştım. bu tür ürünler ödeme şartlı olarak geçer ve fatura kesilmesi gerekir. biz işimizi çok düzgün yaptığımız için faturayı varana kadar kontrol ederdik, sadece şirket sahibi gönderiyorsa gönderi kabulünü yapardık. çalıştığım yerde şubede teslim iphone adı altında 100 tl ödeme bedelli telefonlar geliyordu. o kadar uyarmamıza rağmen telefonu teslim alıp bu iphone değil iade alın diyen kişiler oluyordu. ürün ambalajı açıldıktan sonra maalesef geri iadesi mümkün olan bir durum değil. ürünün faturası olup olmadığını kontrol et, yoksa kargo kabulünü yapan kişiyi şikayet edebilirsin. faturası varsa aras'ın yaptığı yanlış bir durum yok zaten.
  • üzüntü verici bir dolandırıcılık hadisesi. öncelikle geçmiş olsun. maalesef bu ülkede işini namusuyla yapan doğru dürüst firma kalmadı. sözde kurumsal sözde ülkenin en büyük firmaları bile dolandırıcıların ekmeğine yağ sürüyor. bu kimi zaman bir kargo firması oluyor kimi zaman faturanıza abuk subuk üyelikler başlatan gsm firmaları. tüm sorumluluk tüketiciye yüklenmiş durumda, bankalar dahil hiçbiri gerekli tedbirleri doğru dürüst almıyor.
    ancak bu firmalara kızmama rağmen tüketicilere de kızıyorum. güzel kardeşim bu çağda yaşayıp da her gün onlarca benzer örnekle karşılaşmanıza rağmen hala nesine güvenip de bu dandik sitelerden peşin ücreti hem de kredi kartınızla ödeyerek alışveriş yapıyorsunuz gerçekten aklım almıyor.
  • normalde 1000 tl’ye satılan bir montu 119 tl’ye satın almaya çalışan bir yazarın başından geçen olay. mazeret de “ama outlet yazıyordu” olur genelde bu tip olaylarda. .world ile biten linkten de mi kıllanmaz insan, “bunlar nasıl outlet ya bu kadar indirim mi olur” diye de mi şüphelenmez...

    geçmiş olsun tabi.
  • bir insan jack wolfskin marka montu 119 liraya alabileceğine inanmışsa eğer o adam kazıklanır diye düşünüyorum. o açıdan satıcının yaptığı daha çok keriz silkelemek olmuş.
  • çok bariz bi şbnelik dönüyor... ben ekmeğime bakarım hacu tavrı bu... geçen böyle bir olay için adamları aradım.
    adamın adını soyadını söyledim, herif dolandırıcı bir yaptırım uygulayın, en azından şeffaf pakete konulmamış kargoları götürmeyin, kapıda ödemelerde parayı 10-15 dakıka bekletip, havuzdaki paranızdan göndericiye ödemeyi öyle yapın falan diyoruz, en azından adamla çalışmayın diyoruz... herifler gelmiş size dönüş yapacağız diyor ve ne arayan var ne soran... sizinle de uğraşacağım ulan. yazın bunu kenara... hepiniz dolandırıcısının tillahınız ama durun bakın alayınızı öttürmezsem adam değilim;)
hesabın var mı? giriş yap