• agatha christie'nin yazdığı birçok romanda hercule poirot'nun watson'lığını üstlenen cinayet yazarı.
  • agatha christie'nin yarattigi, bir agatha christie karikaturudur. christie'nin poirot'su varsa, oliver'in da sven hjerson adli bir dedektifi vardir. elma sever, surekli sacini degistirir, hayal gucu genis bir kadindir, cok daginiktir. genelde poirot ile takilir, poirot'suz sadece bir kitapta yan karakter olarak bulunur. (bkz: the pale horse) yani türkçedeki adıyla (bkz: ölüm büyüsü)
  • sekizinci nesil yazar, hoşgelmiş.
  • agatha christie'nin kendinden izler tasiyan kahramani.
  • agatha christie'nin, ariadne oliver karakterinin oldugu kitaplarini okumak baska bir zevk. orta yasli polisiye romanlar yazari bayan oliver ile, ikinci kisiligi olacak kadar benzerlikler yaratmasi christie'yi yakindan taniyormusum gibi hissettiriyor.
    bric masasinda cinayet kitabinda hercule poirot ile sohbet ederken, ayni konuyu iki farkli kitapta tekrar kullanmasiyla ilgili poirot: "birinde bakanlarin hafta sonu partisinde belgeler calinir, digerinde ise borneo'da bir cinayet islenir. ama oykunun dayandigi temel nokta aynidir. sizin en guzel hilelerinizden biri" sozlerini soyler. burada christie'nin cok kullandigi benzer kurgulardan farkli hikayeler cikarma tekniginden bahseder. 'kucuk gri hucrelerini kullananlarin kralicesi olmaktan aldigim tadi baska hicbir seyden almadim' gibi sozleri ariadne oliver'in agzindan yazmak hanimefendiligine yakismazdi elbette. o kitaplari ben yazsam poirot'u onumde diz coktururdum hehehe..
hesabın var mı? giriş yap