• galatasaray'ın deplasmanda paket yapıp, evde yiyeceği takım. haydi çek bi arsenal.
  • şampiyonlar ligi 2013-2014 sezonuna f grubundan dahil olacak olan ve çektiği kura ile birlikte gruptan çıkma şansının zor olduğunu düşündüğüm, kuzey londranın büyük takımı.

    rakipler şu şekilde; marsilya, b. dortmund ve napoli. açıkcası podolski'nin 2 ay sakat olduğu ve gitmeye yakın olduğu şu zamanlarda, transfer yapılmaması bizi grupta sonuncu yapabilir. zira takımın ilk 11'ine alternatif oyuncu sayısı oldukça az. orta sahada arteta gibi en sağlam oyuncularımızdan birisi sakat. ee forvet hattına bakıyorsun, elimizde bir tek giriud var. yaya sanago ne iş yapar hiç bilmiyoruz... *
  • şampiyonlar ligi kura çekiminin açık ara en ballı takımı. geçtiğimiz senelere bakınca bu sene yine zor çektiler performansta bir düşüş var.

    aramaya inandım aha da yazılmışını buldum (bkz: #20137435)

    son seneleri de ekleyip yazarsak;

    2000-01
    arsenal
    lazio
    shakhtar donetsk
    sparta prague

    2001-02
    panathinaikos
    arsenal
    mallorca
    schalke

    2002-03
    arsenal
    borussia dortmund
    auxerre
    psv eindhoven

    2003-04
    arsenal
    lokomotiv moscow
    internazionale
    dynamo kyiv

    2004-05
    arsenal
    psv
    panathinaikos
    rosenborg

    2005-06
    arsenal
    ajax
    thun
    sparta prague

    2006-07
    arsenal
    porto
    cska moscow
    hamburg

    2007-08
    sevilla
    arsenal
    slavia prague
    steaua bucureşti

    2008-09
    porto
    arsenal
    dynamo kyiv
    fenerbahçe

    2009-10
    arsenal
    olympiacos
    standard liège
    az alkmaar

    2010-11
    arsenal
    shakhtar donetsk
    braga
    partizan

    2011-12
    arsenal
    marseille
    olympiacos
    borussia dortmund

    2012-13
    arsenal
    schalke 04
    olympiacos
    montpellier

    2013-14
    arsenal
    dortmund
    napoli
    marsilya

    2011-12 sezonundaki dormund seneler sonra ş.ligi oynadığı için çok tecrübesizdi ve zaten grupta sonuncu oldu ama arsenal bu sene yarra yedin olum dormund liderliği bırakmaz en iyi ihtimalle 2.olacaksın. ama siz artık bir ölüm grubunu çoktan hak ettiniz, 2012-13 sezonundaki o dandik grupta bile birinci olamadı mallar, böylelerini 1.torbaya almayacaksın arkadaş hak etmiyorlar, ajax, celtic ne yapsın amk her sene ölüm grubuna düşe düşe bir hal oldular.

    bu arada 2012-13 sezonunda gruplardaki son maçı arsenal olympiacos ile yaptı yenselerdi gruptan shalke değil kendileri birinci çıkıp gs ile eşleşeceklerdi ama yenemediler ben maçı izledim yenmek gibi bir amaçları yoktu ve böylece münih ile eşleşip yarrağı yediler. diyorum ya böylelerini almayacaksın birinci torbaya, nah size birinci torba.
  • gunners lakaplı londra klübu. bana futbolu sevdiren takım. futbolu hayatımın tutkusu yapan takım. ilk aşkım desem yalan da olmaz herhalde. 7-8 yaşından itibarendir arsenal taraftarıyım. beni zaman zaman çok sevindirdi. mesela namağlup şampiyon olunan 2003-2004 senesi. şiir gibi oynuyorlardı adeta. hayatımda izlediğim en güzel maçlardı herhalde. mahallede çocukken jose antonio reyes veya thierry henry olurdum ben. bana futbol sevgisini aşılayan adamlar onlardı çünkü. çok üzdüğün,ağlattığın zamanlar da oldu arsenalim. barcelona'ya finalde kaybettiğimiz gece epey ağlamıştım. talihsiz bir gece olmuştu bizim için. belki kaç senedir kupa alamadık ama ben arsenal sevgimden gıdım bir şey kaybetmedim. eskisi kadar olmasa da hala bana zevk veren bir oyun oynanıyor sahada biricik wonderkidlerimizle. daha yazacak çok şey çıkar ama şimdilik bu kadar olsun arsenalim. sonra devam ederim ben.
  • "geçen yaz arsenal'den daha çok para harcadım."

    bir arsenal taraftarı..
  • aslında wenger'in "para harcamama/genç takım üzerinden yürüme" olayı hiç de yabana atılacak strateji değildi. anca şu son 2-3 senedir niye işin bu kadar suyunu çıkardı anlamadım.

    işin garibi, stadda "spend" pankartları açıldıkça sanki oyuncu alacağı varsa bile sırf inadından geri adım atıyor gibi bir havası var.

    ortasahaya cazorla-podolski-ramsey-arteta ( gerçi bu dörtlüden değişimli olarak ikisi sürekli sakat oluyor ama) gibi bir denge kurup, forveti sadece alternatifsiz giroud'a bırakmak çok enteresan. şimdi 2 fenerbahçe maçı + fulham galibiyetiyle millet sakinleşti ama tottenham derbisinden sıkıntı çıkarsa o zaman wenger'i bi daha görmek lazım.
  • wenger'in taraftarı ve medyayı sallamadığı kesin. iyi de yapıyor, dünyada futbol kadar herkesin kendini profesör sandığı az konu vardır, herkes teknik direktör herkes taktik deha. takımın iskeletini kendi yetiştirdiği veya gelişimini kendi yönlendirdiği oyunculardan kuruyor, bunda da başarılı. wenger'in adam ettiği iki sol bek ashley cole ve gael clichy chelsea ve city'de. büyük takımların bildiği ama üst seviyede oynayıp oynamayacağı konusunda şüpheli oldukları fabregas ve nasri'yi wenger en üst seviyeye çıkardı. sadece 1-2 üst sınıf oyuncu bu takımı rekabetçi yapar, sanırım wenger de o kadar parayı torres gibi adamlara vermek istemiyor, iyi de yapıyor.
  • bu sezon zirveyi zorlamasi beklenen takım.
  • psg ile girdiği transfer yarışını kazanan ve mesut özil ile anlaşma sağlayan takım.

    bonservis 50m €.
hesabın var mı? giriş yap