• dizi tam tahmin ettiğim gibiydi etkilenmem dedim netflixte sürekli karşıma çıkmasına rağmen izlememeye direndim canımın çok sıkkın olduğu birgün açtım 1. bölümü izlemeye başladım... şuan ise instagram aşk101 etiketlerine bakıp 2. sezondan set görüntülerine bakıyorum :(
  • başıma kötü birşey gelmeyecekse beğendiğim dizi
  • burcu: birlikte olmamız lazım.
    kemal: hay hay burda mı?

    aradığım flört be.
  • mağaramdan çıktıktan sonra izlediğim dizi. genel hatlarıyla fena durmuyor. sürükleyici bir hikayesi var. ama senaryosunu meriç acemi'nin yaptığını öğrendikten sonra dizideki hatalar çok daha fazla gözüme batmaya başladı. dizi tam da senaristin lisede olduğu zamanlarda geçiyor. ama buna rağmen dizide liselilerin jargonları günümüz jargonları o dönem kullanılmayan tepkiler var. yes be bunlardan birisi. o dönemdeki lise de bu kadar geniş değil en azından öğretmenlerden tokat falan var. bu kadar çok küfrün kullanıldığı dizide bu neden es geçilmiş anlamadım.
  • kimi için basit bir ergen dizisi, kiminin o kıymetli zamanını ayırarak "şans" verdiği ama ben gibi o zamanlarda lise sıralarında olan; lise diplomasını alalı nereden baksan 10-15 yıl geçenlerin izlediğindeyse iç burkan, özlemle anmamıza sebep olan ve "ne güzel aşklar, ne güzel arkadaşlıklar yaşamışız be!" dedirten çok ama çok beğendiğim dizidir.

    burada yazılan anlamsızca eleştirilere kulak asmamak gerektiğinin en net örneklerinden biridir. bir diziyi, edebi eser okur gibi didik didik edenleri gördüğümde çok şaşırıyorum.

    eleştiriler üzerinden birşeyler yazmak adetim olmasada burada olumsuz cümlelerle yerden yere vuranların çok önemli bir kısmı ya z kuşağı ya da o dönemlerde hiç aşk yaşamamış, en yakınım diyeceği arkadaşı olmamış, omzunu dayayıp gözyaşı dökmemiş olanlardır. deseler ki harryhole, ömründen 10 seneyi alıyoruz ve "seni bir yıl o yıllarına döndürüyoruz kabul eder misin?" daha cümle bitmeden 20 sene alın derim. her gözyaşını yeniden döker, her pişmanlığı yeniden yaşar, her aşkı yeniden koklarım.

    istanbul'a uzak ama ona hasretseniz görüntüleri o kadar etkileyici ki. vapur, istiklal, bolca deniz… korkularımı kenara koyup keşke bu şehirde yaşasaydım dedirtti bana yine ve yeniden.
    kemik gibi dediğim dostluklar. gözün kara sırf o kavga ediyor diye atıldın mı hiç dayak yiyeceğini bilerek?
    ferdi özbeğen-yok yok yalan deme’den pixies-where is my mind’a, adamlar-acının ilacı’ndan, bon jovi-you give love a bad name uzanan muhteşem parça seçimleride cabası… bittiğinde zaten bu koca listeyi arayacaksınız.

    gözyaşıda döktüm. o kadar uzun zamandır ağlamamışım ki. hani böyle çeşmeyi açtığında su bırakırya kendini öyle aktı gözyaşlarım. eskiye özlemim hiç bitmiyor. sanırım beni yitip bitiren, kendi kendimi kemirdiğim tek konuda bu. dönmek istediğim o kadar çok an varki. gerçekleşmeyeceğini bildiğim o geriye dönüş.

    eleştirilebilecek tek nokta tuba ünsal'dır. dilerim yazılan onlarca eleştiriyi dikkate alırlar ve yeni sezondan başka biriyle yola devam ederler.

    umarım devam eder. umarım sezonlar boyu sürer.
  • kesilen sahne iddialarını doğruladığını düşündüğüm bir açıklanmanın geldiği dizi. kaynak
  • dizinin çekildiği lise olan maçka akif tuncelden 2013 yılında mezun oldum. bu sebeple objektif olamıyorum maalesef. lise yıllarını çok seven, üniversiteden, liseden aldığı keyfin onda birini bile alamamış bir insan olarak beni lise yıllarıma, okuluma geri döndürdüğü için dünyanın en iyi dizisi falan bence. asla objektif olamıyorum.
  • ikinci sezonu ne zaman başlar acep? merakla beklemekteyiz.
  • diğerlerini pek bilemem ama sinan gerçektir arkadaşlar. seneler önce lisede sinan tiplemesinde, değer verdiğim birisi vardı. sinan'ın ilk bölümlerde ışığa olan davranışı gibi bir davranış sergiliyordu bana ve gerçekten de o brezilya dizileri gibi dediğiniz iletişim kopukluğunu biz her gün yaşıyorduk. sinan o kadar çok o ve ışık da kısmen bendim. sadece ben vazgeçmiştim ışık'la aramızdaki fark buydu.

    dizide kendimizden bir şeyler bulduğum için yarı gülerek yarı ağlayarak izledim. kalitesi ve diğer sorunları vs hiçbir zaman benim için önemli olmadı dizide kendimi bulunca. tamamen bizdik... sinan'ın o uzun uzun dalan bakışları bile oydu resmen. bu dizinin benim için kötü olması için bir sebep yok o yüzden :)

    demem o ki var böyle insanlar, vardı ve hala var... güzel dizi, güzel müzikler ve nostalji iyi geldi.
hesabın var mı? giriş yap