• bir son dakika umudu. 18 ay olan süre 15'e, 16 aylık yedek subay 12'ye, 8 aylık kısa dönemin 6'ya inmesi gündemde.
  • insanin aklina 'artik sittin sene bedelli cikartmazlar' dusuncesini getirir eylem. umuyoruz ki halen asker olan arkadaslara da tutsun, hatta biz cektik onlar cekmesin.
  • eğer ciddilerse hemen gitsek de kurtulsak dedirten bir haber.
  • az önce sevinçten halay çektigim haber..
    (bkz: tey tey tey)
  • http://www.hurriyetim.com.tr/…~2@nvid~282577,00.asp

    son 1 yildir aldigim en iyi haber...
  • halen askerligini yapan kisileri de kapsamina alan durum. onlar adina da sevindim !!!
  • bir cok insanin duydugunda bayram edecegi haber.
  • genelkurmayin açiklamasinin tem metni söyle

    sovyetler birliği’nin çöküşü ve varşova pakti’nin dağilmasini takiben azalan konvansiyonel tehdit çerçevesinde, özellikle batili ülkeler; silahli kuvvetlerinin teşkilatini sorgulayarak, tehdidin yerini alan risk ve belirsizlikleri karşilayabilecek, ülke menfaatlerini uzaktan ve başlangicindan itibaren koruyabilecek, hareket kabiliyeti ve ateşgücü yüksek, gerektiğinde süratle büyültülebilen elastiki kuvvet yapilari oluşturmuşlardir. küçülen kuvvetler ve teknolojinin talep ettiği uzman personel ihtiyaci, bu ülkeleri profesyonel ordu kurmaya yöneltmiştir.

    tsk, benzer yeniden yapilanma faaliyetlerini esasen devamli olarak gündemde tutmuştur. tümen-alay esasina dayali kuvvet yapisini, tugay-tabur esasina çevirmiş, iç güvenlik harekatinin gerektirdiği yeniden yapilanma başariyla gerçekleştirilmiş, subay ve astsubaylarina ilaveten uzman erbaş sistemini tesis ederek profesyonel orduya geçişte mesafe kaydetmiştir.

    ancak soğuk savaşin sona ermesiyle birlikte, bir imparatorluğun çöküşünün yarattiği istikrarsizlik dalgalari, ülkemizi çevreleyen balkanlar, kafkaslar ve orta doğu’yu sarmiş; birinci körfez harekati, azerbaycan- ermenistan harbi, balkanlar’daki çatişmalar ve süregiden iç güvenlik harekatina uluslararasi terorizm, etnik çatişmalar ve kökten dincilik hareketleri de eklenince, tsk anlamli bir küçültülmüş kuvvet yapisini gerçekleştirme imkanini bulamamiştir.

    tsk; her zamanki sorumluluk duygusu, yurt ve ulus sevgisi içerisinde, ülkemizin menfaatlerinin savunmasini ve ulusal güvenliğimizi, bağrindan çiktiği asil ulusumuza en az yük olacak şekilde yerine getirme kararliliğini sürdüregelmiştir. bütün olumsuz şartlara rağmen, önceden davraniş alişkinliğiyla, geleceğin daha küçük, daha modern, elastiki ve modüler kuvvet yapisiyla ilgili çalişmalari sürdürülegelmiştir.

    şu anda pkk-kadek pasifize edilmiştir. irak ikinci harekatinin askeri bölümü büyük ölçüde tamamlanmiştir. balkanlar’da, kafkaslar’da ve afganistan’da nispi bir istikrar sağlanmiştir. ancak kibris ve ege sorunlarinin politik çözümü henüz gerçekleşmemiştir. bariş gücü, tabii afetlerde halka yardim, istikrar harekatina katilim gibi ulusal ve uluslararasi görevlerin kuvvet ihtiyaci da devam etmektedir.

    çizdiğimiz bu tablo çerçevesinde, tsk temkinli bir yeniden yapilandirma faaliyetini hizlandirmanin zamani geldiğine inanmaktadir. bunun ilk adimi olarak, 15 temmuz 2003 tarihinden itibaren, 18 ay olan askerlik süresinin 15 aya indirilmesi suretiyle mükellef asker sayisinin %17 oraninda azaltilmasinin uygun olacaği teklifinin hükümete iletilmesine karar verilmiştir. buna paralel olarak yedek subaylik süresi 16 aydan 12 aya, kisa dönem erbaş ve erlik süresi 8 aydan 6 aya indirilecektir. bu azalma, ileride gerçekleştirilecek kuvvet yapisi küçültmesine de imkan sağlamiş olacaktir.

    saygi ile duyurulur.
  • askerligini yapmamis kisilere abarti gibi gelse bile askerde 1 gün bile cok onemlidir. eve 1 hafta erken donebilmek icin sahip oldugu her seyi vermeye razi insanlar vardır. boyle bir psikoloji icindeki insanlar icin askerligin bir kac ay birden kısalması, yani safagin bir anda 90, 120 veya 60 gun birden dusmesi bayram edilecek, muhtesem bir olaydır.
hesabın var mı? giriş yap