• dünyanın en güçlü sembollerinden birisidir ve yahudi sembolizmi başta olmak üzere birçok inanç ve ideolojide çok önemli bir figürdür.

    http://www.bbc.com/…on-is-arts-most-powerful-symbol
  • lannisters
  • aslan, mitlerden dinlere pek çok yerde karşılaştığımız bir hayvan. ego, benlik, “ben” oluş, güç, kuvvet, iktidar, kral, yönetici, lider, hakkaniyet, cömertlik gibi pek çok kavramla ilişkilidir öncelikle astrolojik olarak. aslan burcu, yaratımın bilincini temsil eder. kimliği ve kimlik inşasını…zodyak’ta “beşer”in, insan bilincinin, kendini bilen insanın doğum yeridir.

    yeryüzündeyse kedigiller ailesinin en yaşlı üyelerinden aslanlar. aslan sapsarı yeleli başıyla fiziksel olarak da güneşe eş; ve burcun yer aldığı zaman dilimi güneş ışınlarının hükmünü kudretle sürdürdüğü en sarı sıcak yaz günlerine…

    yunan mitolojisindeki önemli arketipsel kahramanlardan herakles’e verilen 12 zorlu görevden ilkidir aslında aslanla karşılaşmak-mücadele etmek. mit şöyle: herakles bir gün eşi ve çocuklarını öldürür hera’nın etkisiyle çıldırıp, ve göktekilerin nezdinde affedilmesi için suçlarından arınması şarttır. bunun için kendisine mitolojide o sıkça bahsi geçen “herakles’in 12 görevi” verilir. arınması için bu 12 görevin 12’sini de yerine getirmelidir. tıpkı bütünlüğe ulaşmak için aşılan 12 farklı aşama gibi. kahramanın yolculuğu gibi... ve bu yolculukta herakles’in ilk görevi nemea aslanını öldürmek. üstelik bu hiç de kolay değildir herakles için. ve bu hikaye aslında bize derinlerde bir yerde der ki, yolun ilk şartı içindeki aslanla mücadele etmek. aydınlık veçhesini tanıyıp gölge yanına galip gelmek. tüm kudretini-benliğini-gücünü önce yok saymak. sonra tanımak.

    pek çok mitte ve inançsal/dinsel anlatıda yine aslanla karşılaşma mevcut. hz. ali’nin adlarından biri aynı zamanda. “haydarı kerrar” yani “döne döne saldıran aslan” tıpkı ormandaki bir aslanın sürüye korkmadan etrafında 360 derece dönerek tek başına saldırışındaki gibi. “allah’ın aslanı” o.
hesabın var mı? giriş yap