• asus'un republic of gamers serisine ait;

    - 2.2 kg ağırlık,
    - 16.9 17.9 mm kalınlık,
    - 120 hz yenileme hızına sahip 15.6 inç ekran,
    - 7. nesil intel i7-7700hq işlemci,
    - max-q tasarımına sahip nvidia geforce gtx 1080 ekran kartı,
    - arttırılabilir 16 gb ddr4 ram,
    - samsung'a ait 512 gb ssd,

    gibi özellikleri bulunan ve bu özellikleri itibariyle oyunculara hitap eden dizüstü bilgisayarı. yurtdışında 2700-3000 $, ülkemizde ise 15000 tl gibi bir fiyatı bulunuyor.

    rakiplerine ait diğer oyuncu laptoplarına göre avantajlarını;

    - fanlarının ağır yük altında bile oldukça sessiz çalışmasını sağlayan sıradışı bir soğutma sistemine sahip olması. ekranı kaldırdığınız anda kasanın alt kısmı hafif yukarı kalkıyor, böylece fanlar için daha geniş bir hava akışı sağlanmış oluyor. ayrıca fanlarındaki çarklar, çark sayısını arttırabilmek için inceltilmiş.
    - gtx 1080 ekran kartının olması.
    - hafif, ince, sade ve zarif bir tasarıma sahip olması.
    - klavyenin işlemci ve ekran kartının bulunduğu yerde değil de aşağıda konumlandırılmış olması. bu sayede elleriniz sıcaktan etkilenmiyor.

    şeklinde sıralayabiliriz. dezavantajları ise;

    -ekran kalitesinin 15000 liralık bir cihaza göre oldukça vasat kalması. her ne kadar nvidia g-sync desteği olsa da mat renkli full hd ips ekran, kullanıcıyı tatmin etmiyor. en az bir 4k olmalıydı.
    - soğutma amaçlı yeni tasarım başarılı elbette ancak istenmeyen maddeler o boşluğa birikebiliyor. bu sebeple bilgisayarın kutusundan bir adet tornavida da geliyor ki ara sıra açıp o boşluğu temizleyebilesiniz diye.
    -inceliği sebebiyle ethernet portu bulunmuyor ama usb-ethernet çevirici ile birlikte geliyor. wireless bağlantısının yeterli olmadığı anlarda(atıyorum uzun soluklu bir oyun seansı ya da torrentten birşey indirirken vs.) bu çeviriciyi yanınızda taşımak zorundasınız.

    genel görüşüm şık, kaliteli ve özellikleri itibariyle oldukça güçlü bir ürün olduğu. tüm son çıkan oyunları rahatlıkla çalıştırabilen, beni bundan sonraki yıllarda da idare edebilecek bir ekran kartına sahip fakat aynı zamanda ince ve hafif bir tasarıma sahip laptop almak istiyorum diyorsanız karşınıza zaten birkaç seçenek çıkıyor. asus zephyrus da onlardan bir tanesi. alternatif olarak msi gs63vr stealth pro'yu önerebilirim.
  • asus zephyrus s serisi çıktı bu haftalar.

    bir takım yenilikler olmakla beraber. kullandıkları ekran, üretim maliyetini düşürmek için kimden tedarik etmişlerse tam kelime ile rezalet. geçen alanların incelemesine baktım. 10 kişiden 7sinde inanılmaz seviyede ekran sızması var. hatta sızma komple ekranı kaplıyor.

    ayrıca çok ince olduğundan çok fazla ısınan bir seri.

    bunun yanında nvidia 2000 serisine en kısa zamanda geçiş yapmalı.
  • ryzen 9 5900 işlemcili ga 503 modeli idle modda bile biraz fazla ısınıyor gibi geldi bana.
hesabın var mı? giriş yap