• bugünden itibaren (21 mart 2018) denk geldikçe buraya aktaracağım saygısızlıklar ve hakaretler. her gün atamıza yapılan hakaret ve saygısızlıklara karşı acı ve öfke duymaktan başka elimizden bir şey gelmiyor. ilgili kanun da çok ender haller dışında işletilmiyor. en son çanakkale savaşları anmalarında atatürk'ün yok sayılması haberleri üzerine ben de en azından bunları bir yerde toplayıp, ileride ülkenin yeniden normale dönmesi halinde, ki pek bir ümidim yok, işe yarayabilecek bir arşiv oluşturmaya karar verdim. tıpkı akp kurmaylarının fantastik beyanları başlığı gibi zaman geçtikçe yapılanların internetin tozlu köşelerinde kalmamasını ve düzgün bir yerde toplanmasını, böylece geçmişi daha kolay hatırlayabilmemizi sağlamak istiyorum. vakit buldukça eskide kalanları da buraya aktaracağım. atatürk'ü seven ve değer veren tüm suserların katkılarını bekliyorum. kimse katkı yapmasa da ben tek başıma elimden geldiğince yazacağım.

    her saygısızlık direkt hakaret olmadığı gibi, bazı hakaretler de saygısızlık olarak geçiştirilemez. bazen de ikisinin sınırları tam net olmuyor. o yüzden hem saygısızlık hem hakaret diyerek başlığı açtım.

    kendimce basit 1-2 prensip/kural belirledim.

    * twitter'da karşılaşılan sıradan insanların hakaret ve saygısızlıklarını aktarmayacağız. aktaracaklarımız muhalif haber sitelerinde ve sözlükte kaynağıyla yer alan haberlerde geçen kamu görevlileri, gazeteciler, sanatçılar, akademisyenler, sporcular v.b. her meslekten ünlüler, tarikat üyeleri, her çeşit sivil toplum kuruluşunun üyeleri ve sosyal medyada ünlenmiş bol takipçili meşhur troller olacak (furkan bölükbaşı ayarında)

    * az da olsa hakaret ve saygısızlık olmadan düzgünce eleştiren insanlar var. bunlar kesinlikle kapsam dışı. örneğin "harf devrimini yanlış buluyorum, daha yavaş yapılmalıydı" atatürk'e saygısızlık değildir. atatürk her insan gibi eleştirilebilir, yeter ki düzgün bir üslupla yapılsın ve gerçekler çarpıtılmasın.

    * hakaret ve saygısızlıkları aktarırken mutlaka kaynak vermenizi rica ediyorum. kaynağın güvenli olması sizin sorumluluğunuzda. emin olamıyorsanız, bir süre bekleyin ve başka sitelerden de kontrol edin.

    * eskiye dair bir haber veriyorsanız entry içinde mutlaka tarihini vurgulayın.

    katkı yapacaklara şimdiden teşekkür ediyorum.
  • 20 mart 2018

    küçükçekmece belediyesi'nin çanakkale savaşı anma etkinliği posterlerinde her şey yer alırken atatürk'e yer verilmemesi.

    odatv'deki ilgili haber: atatürk yok, tank var
  • 20 mart 2018

    çorum alaca kız anadolu imam hatip lisesi'nde atatürk köşesinin hurdalığa atılması ve haber olunca apar topar yenisinin yapılması, okul müdiresi hakkında soruşturma açılması.

    odatv'deki ilgili haber: yine imam hatip yine atatürk skandalı
  • elimden geldiğince yardımcı olacağım başlık.
  • (bkz: iki ayyaş)
  • başlığın unutulmaması bana olduğu gibi sizlere de bağlı. elbette şu an bir savcının dava açması ihtimali yok. ben ileride düşük ihtimalle de olsa devranın dönmesi durumuna göre yazıyorum. belki o zaman da saygısızlık yapanlarına bir şey olmayacak ama bizler hatırlayacağız ve o kişilerin kendilerini farklı pazarlamalarına izin vermeyeceğiz. kırk yıllık fetöcülerin bir anda fetö düşmanı olmaya çalışmaları gibi bir durum olmayacak.

    18 mart 2018

    başakşehir spor kulübünün yaptığı çanakkale koreografisinde emre belözoğlu varken, atatürk'ün olmaması.

    kaynakların da olduğu ilgili sözlük başlığı: (bkz: 18 mart 2018 başakşehir çanakkale koreografisi)
  • 18 mart 2018

    kültür ve turizm bakanlığı'nın çanakkale zaferini anma kamu spotu ve afişlerinin hiçbirinde atatürk'e yer verilmemesi.

    sözcü'deki ilgili haber: atatürk’süz çanakkale olmaz!
  • itler ürür atatürk sevgisi yürür. çok da kafayı takmamak lazım.
  • 20 mart 2018

    kayseri'nin tomarza ilçesi'nin akp'li belediye meclis üyesi hüseyin eker'in 18 mart şehitleri anma günü ile ilgili sosyal medyada yaptığı paylaşım: ''çanakkale 1915'te geçilmedi ama 1918'de geçildi. ingiliz donanması dolmabahçe'ye demirledi ve hiçbir zaman geldikleri gibi gitmediler. giderken halifemizi götürdüler, dinimizi götürdüler, adına laiklik dediler". tepkiler üzerine paylaşımı silmiş. burada atatürk doğrudan geçmiyor ama dinimizi götürdüler, halifemizi götürdüler sözüyle atatürk'ün kastedildiği ve ingiliz işbirlikçisi gibi gösterilmek istendiği bariz.

    birgün'deki ilgili haber: akp'li meclis üyesi: giderken halifemizi götürdüler, adına laiklik dediler
  • 31 ocak 2018

    tbmm kütüphanesinde atatürk'e en ağır hakaretleri kullanan ve bazısı göstermelik olarak yargılanan mustafa armağan’a ait 197 adet, kadir mısıroğlu’na ait 63 adet, süleyman yeşilyurt’a ait 12 adet ve yavuz bahadıroğlu’na ait 79 adet kitabın bulunduğunun ortaya çıkması. chp milletvekili ilgezdi'nin konuyla ilgili ismail kahraman'a soru önergesi vermesi.

    birgün'deki ilgili haber: atatürk'e hakaret eden yazarların kitapları tbmm kütüphanesi'nden çıkarılsın
hesabın var mı? giriş yap