• mustafa kemal atatürkün 1903'ten ölümüne kadar tuttuğu not, yaptığı konuşma, imzaladığı bildiri, çektiği telgrafa kadar, ağzından ve kaleminden çıkan her şeyin konunun uzmanlarınca bir araya getirildiği, kaynak yayınlarından çıkan 15 ciltlik ansiklopedik yapıt.
  • (bkz: atabe)
  • 2008 itibari ile 20 cildi çoktan geçmiş olan dev ansiklopedi.. ilk cilt 1903 yılı ile başlıyor en son 23. cilt yayınlandı 1929-1930 yıllarını anlatıyor..

    http://www.kaynakyayinlari.com/…0-cilt-p362296.html

    http://www.kaynakyayinlari.com/…eserleri-c2002.html
  • 27'inci cildi tamamlanmıştır. 30 ciltte bitirilmesi planlanmaktadır.
  • tam 13 yıl sürdü tamamlanması. 29. ve 30. cildinin yayınlanması ile 1903-1938 arasında atatürk'ün yazdığı her yazı, söylediği her söz gelecek nesillere aktarılmak üzere günümüz türkçesi ile arşivlenmiş ve okurlara sunulmuş oldu.

    mustafa kemal atatürk'ü tanıdığınızı zannediyorsanız 30 ciltlik bu dev eseri mutlaka okuyun. o'nu gerçek anlamda ancak bu şekilde tanıyabilirsiniz. o'na olan sevginiz ve saygınız bu eseri okumayı tamamladığınızda çok daha büyüyecektir eminim.

    eserin danışma kurulunda yer alanlar:*

    m. türker acaroğlu
    prof. dr. feroz ahmad
    prof. dr. sina akşin
    talip apaydın
    prof. dr. ilhan arsel
    nejat birdoğan
    muazzez ilmiye çığ
    ali dündar
    yrd. doç. dr ismet görgülü
    prof. dr. tahir hatipoğlu
    prof. dr. alpaslan işıklı
    suphi karaman
    prof.dr. nejat kaymaz
    necdet kurdakul
    em. tümg. turhan olcaytu
    ismet öğütücü
    emin özdemir
    sadık perinçek
    dr. doğu perinçek
    hakan reyhan
    zeki sarıhan
    prof. dr. taner timur
    prof. dr. şerafettin turan
    gürbüz tüfekçi
    memet türkkan
    fikret ulusoydan

    incelemek isterseniz:

    http://www.kaynakyayinlari.com/…0-cilt-p362296.html

    http://www.kaynakyayinlari.com/…eserleri-c2002.html
  • 30 ciltlik serinin toplam fiyatı 900 tl olup, türkiye'de ve dünyada alanında tek eserdir. ayrıca biten 30 cildin dışında eserin yapım aşamasında ortaya çıkan ekstra belgelerden oluşan 6 ciltlik bir ek daha hazırlanmaktadır. tamamen bitmesi için 2 senelik bir süre öngörülmektedir.
  • atatürk'ün bütün eseri türk milleti ve türkiye cumhuriyetidir.
  • bence bu kadar büyük hacimli bir kitap serisi daha farklı bir şekilde sunulabilir.

    cilt cilt ansiklopedilerin bile olmadığı bir çağda 30 cildi kim alacak?

    evde koyacak yer bile bulamazsın!

    bir şeye bakmak tüm ciltleri teker teker karıştırmak da zor.

    hız çağındayız.

    bence dünyada pek çok örneği olduğu gibi internet ansiklopedisi gibi yayınlanabilir:

    - araştırmacılar daha kısa zamanda aramalar yaparak daha hızlı sonuçlara ulaşabilir.

    - kullanıcılar birbirlerinin yorumlarıyla katkıda bulunabilirler.

    - yayıncılar eseri her daim güncel tutabilirler.

    şu anki halinden bin kat daha faydalı olur. daha çok kişi yararlanmış olur.

    örnek:

    http://britannica.com/
  • (bkz: cumhuriyet)
  • çok değerli bir çalışma olup, amacını, layığını bulması şu şekliyle çok zordur. atatürk'ü okumak, bilmek, bu kaynaklara ulaşmak her türkiye cumhuriyeti vatandaşının en doğal hakkıdır. gün itibariyle sözde 1500 tl olan set, %35 indirimli olarak 975tl olarak görünmektedir. hiç değilse, pdf olarak satın alma seçeneği sunulsa, o bile fiyatı oldukça düşüreceğinden işe yarayacaktır. yine de halka açık, ücretsiz online versiyonu oluşturulması kesinlikle şart.
    mevzu bahis atatürk'ü tanımak, anlamak, okumaksa, ve böyle bir çalışma yapıldıysa, bu her şeyden önce milli bir hizmettir ve istisnasız herkesin yararlanabilmesi gerekir. "biz atatürk'ün eserlerini derledik, okumak isteyen olursa buyrun 975tl rica edelim ehe ehe" yaklaşımı ayıptır. hem atatürk'e, hem türk vatandaşlarına haksızlıktır. buna başka türlü bir çözüm bulunması lazım. memlekette bunları okumak isteyecek insan bile gittikçe azalırken, bu fiyat, okumaya niyeti olanı da caydırır. insaf yani. bu böyle olmaz, olmamalı.

    ayrıca şunu da söylemeden edemem, o cart mavi ciltlerin kapak tasarımı da berbat ötesi. hiçbir şekilde atatürk'e yakışır bir zarafeti, hoşluğu yok. şu ülkede bir şey de şöyle düzgün, güzel hakkını vererek, özenerek yapılsa şaşarım zaten. hayır yani bu adam, bu vatana emeğini, canını vermiş, yetmemiş malına mülküne kadar neyi var neyi yoksa millete bağışlamış, sonra birileri çıkmış, onun bütün o emeklerini belgeleyen, anlatan eserlerini bir araya getirme zahmetinde bulunmuş (ki bunların bazı önemli kısımları kırpılmış, sansürlenmiştir) ama, onu bile yeterince özen ve duyarlılıkla yapmadığı gibi bir de bunu millete doğru düzgün sunmaktan, maddiyata dayanmayan alternatif yaratmayı düşünmekten bile aciz kalmış. hem de bugünkü imkanlar içinde. bravo yani.
    koyun şunu internete, düzenli güzel bir şekilde, okusun millet atasını.
hesabın var mı? giriş yap