• ince zeka ürünü bir ayar. eminim nikolas anlamamıştır bile.
  • paşam genç bir subayın hayallerini gerçek kılarak yüce gönüllülüğünü ispat etmiştir. ruhu şad olsun.
  • bizzzzz diye höykürmeden 100 sene sonra bile verdiği ayarla güldüren adamdır.
    her şeyin güzeli sende be adam
  • devlet erkanının verdiği ayar dahi sanatlı ve”ince”olur dediğimiz muazzam hadise.
    mustafa kemal atatürk,yunan komutanın elini uzun süre tutarak”hatırladığım kadarıyla izmir'e çıktığınızda talas'ta kahve içeceğinizi söylemiştiniz.sizi,arkadaşlarınızla talas'a gönderecek ve bu arzunuzu yerine getirmiş olacağız”diyerek komutanın hadsiz sözlerini hatırlatmış,vatan sathının nasıl savunulacağının ince ayarını vermiştir.
    trikopis'e talas'ta kahve içmek nasip oldu ancak esir olarak…
  • talas 'in reşadiye köyüdür o zamanlar burası bir rum köyüydü. trikupis akrabalarını anavatana bağlamak istemişti. paşam da akrabalarının yanına gönderdi altı ay kadar hasret giderdiler.
  • trikopis, düşen bir türk keşif uçağında şehit olan 2 subayımız için uygun bir cenaze töreni yaptığı icin kendi üstleri ve askerleri tarafından ciddi bir sekilde eleştirilmiştir. cevabı ise "biz burada canlı düşmanla savaşmak için bulunuyoruz, ölüleri aşağılamak için değil" şeklindedir.

    atatürk, bu cevabın etkisinden midir bilmiyorum ama trikopis'e çok iyi davranmıştır. yunanistan'da yenilginin sorumluları yargılanıp, idam edilmiş, esir olan trikopis yunanistan'a yargılamalar bittikten sonra gönderilmiş, bu sayede yargılanmamış hatta sonradan atina'nın da içinde bulunduğu bölgenin valiliğini yapmış, türkiye atina büyükelçiliğinde verilen 29 ekim resepsiyonlarına bile katılmıştır.
hesabın var mı? giriş yap