• bir ekşi sözlük yazarının yazdığı yeni çıkan bir fantastik kurgu çocuk romanıdır.. yazarı alp arslan, çizeri feyzi karaer.. gulliver'in seyahatleri, alice harikalar diyarında, oz büyücüsü, peter pan, bitmeyecek öykü gibi kitapları sevenlerin seveceklerini düşünüyorum.. kendi kültürümüzden izler taşıyan ve çocuklara emek harcanarak elde edilen şeylerin daha değerli ve kalıcı olduğu mesajını vermeye çalışan bir kitap.. ayrıca kitap okumanın hayal gücünü geliştirdiğini, hayal gücünün önemli bir şey olduğunu falan da anlatıyor.. özgün bilmeceler, tekerlemeler, labirentler de var.. gerçi bir iki tanesi bildik şeyler.. illüstrasyonları ise bence metni bile gölgede bırakıyor.. noktacılık (puantilizm) tekniğiyle epey bir zaman ve emek harcanarak hepsi tek tek elle çizilmiş.. daha çok ortaokul seviyesindeki çocuklara yönelik olduğunu da belirtmek isterim..

    arka kapaktan:

    her şey atlas çocuk’un bir gün okuldan eve dönerken siyah bir taş bulmasıyla başladı. bu sıradan bir taş değildi. siyah taş, bilmeceler, tuzaklar, labirentler, yaratıklar ve tehlikelerle dolu, birbirinden heyecanlı maceralar yaşayacağı hayalya yolculuğu için bir davetiyeydi. yolculuğunu başarıyla tamamladığı takdirde dünyamızı kurtaracak olması, her şeyi daha da önemli bir hale getiriyordu. kitabı okurken siz de kendinizi maceranın içinde bulacaksınız. hatta atlas çocuk’la birlikte yola devam edebilmek için sizin de en azından bir bilmeceye doğru cevap vermeniz gerekecek. haydi, hemen okumaya başlayın ve geç kalmadan maceradaki yerinizi alın. geç kalırsanız yüz-göz sizi bir kertenkeleye dönüştürebilir!

    “alp amca, bu benim şimdiye kadar okuduğum en güzel kitap.” berk ongan (13)

    “feyzi abi, ne kadar güzel resimler çiziyorsun. ben de büyüyünce senin gibi güzel şeyler çizmek istiyorum.” helin karaer (10)

    http://www.dr.com.tr/…im-kurgu/urunno=0000000689360
  • bir çocuğa alınabilecek güzel bir hediye.
  • henüz sadece internetten satın alınabilen kitaptır.. birkaç gün içinde kitapçıların raflarında da boy gösterecekmiş..
  • güzel kitap. rahmetli dedemin bana hediye ettiği kitabı hala saklarım. enid blyton’un maceracı dörtler kitabıydı. hikaye, bugün bakınca tırt gelse de o zaman bir solukta okuyup bitirdiğimi ve sonra da defalarca okuduğumu hatırlıyorum. o kitabı ne zaman elime alsam kadıköy'deki eski “gençlik kitabevi”nden dedemle beraber çıkışımız gelir gözümün önüne. öyle de bir iz bırakmıştır. niye anlattım bunu şimdi? şundan; bu kitabı alın ve değer verdiğiniz kim varsa, çocuğunuza, yeğeninize, arkadaşınızın, komşunuzun çocuğuna hatta kendinize hediye edin. tırt bir hikaye kitabı böyle bir etki bırakabiliyorsa, bu kadar güzel yazılmış, kurgulanmış, çizilmiş, emek verilmiş atlas çocuk çok daha fazlasını yapacaktır. yapmazsa yüz-göz beni kertenkeleye çevirsin.
  • kitapçıların raflarında boy göstermeye başlamış kitaptır.. kabalcı, remzi, inkılap, d&r.. her yerde var..
  • kitapçıların raflarında bir görünüp bir kaybolan kitaptır.. ben bu işten hiçbir şey anlamadım arkadaş.. millet kitabı satın almak istiyor ama kitapçılarda bulamıyor.. d&r'a gidip soruyorsun, sistemde var ama rafta yok.. depodan getiriyorlar.. o da sadece bir adet gelmiş o mağazaya.. kabalcı'ya soruyorsun sistemde görünmüyor, rafa gidip bakıyorsun iki-üç tane var.. remzi'dekiler satılmış yerine yenisi getirilmemiş.. sikindirik saftirik'e gelince götünü sallasan saftirik'e çarpıyor.. üvey evlat muamelesi görüyor atlas çocuk resmen.. o kadar emek verdik, illüstrasyonlar çizdik ciddi zamanlar, çabalar harcayarak, kapak tasarladık, kurgusuna kafa yorduk, espri kattık, heyecan kattık, yabancı kitaplara alternatif olsun dedik, bizden bir şeyler olsun içinde dedik, bilmeceler, bulmacalar düşündük, çocuklara mesaj kaygısı taşıdık, kitap okumak lazım dedik, hayalgücü önemlidir dedik, sosyal mecralarda duyurduk ettik ama kitap yok ortalarda.. çok sinirliyim.. bir de sözlük yetkililerinden biriyle yazıştık, kitabımızı duyurur musunuz dedik, tamam dedi, ama laf olsun diye söylenen bir tamamdı herhalde.. hoş gerçi duyurulsa ne olur duyurulmasa ne olur, millet kitabevlerine koşsa, akın etse, izdihamlar yaşansa ne olur, kitabı bulamayacaklar ki neticede.. hay.......
  • yeni nesil çocuklara ulaşması için ipad versiyonu olması gereken kitap.

    o zaman yazarı sallar d&r'ı, sallar kabalcıyı itunes'dan gelen paracıklarını sayar.
  • bu aralar fırsat bulup kitapçıya gidemedim. e ben gidemiyorum o bana gelsin bari dedim ve d&r'ın web sitesinden satın aldım. bol yazılı ve az resimli olduğu için henüz okuma yazma öğrenen kızımın kendi kendine okuması için biraz ağır, ama benim ona okumam için gayet uygun, ilgi çekici, merak uyandırıcı.
  • alp arslan'ın yazmış olduğu çocuklara yönelik olduğunu unutturan etkili dokunuşlara sahip fantastik çocuk romanı. diyaloglar, olaylar ve mesajlar çok iyi şekilde kurgulanmış. feyzi karaer'e ait noktalama tekniği kullanılan kapak ve içinde yer alan illüstrasyonlar da iyi bir iş olarak göze çarpıyor.

    hayal gücünü giderek yitiren eşek kadar adamlara da okutmak gerek, çocuklar zaten seve seve okur.
  • başucu kitabımız oldu. çok sürükleyici, merak uyandırıcı, çocuğun hayal gücünü geliştirici harika bir çocuk romanı. her gece yatarken kızıma okudum. daha önceden de yatırırken kitap okuyordum ama sıkılmış olmalı ki son dönemlerde yatak sohbeti yapıyorduk. öncelikle kitabın resimleri çok ilgisini çekti ve yine yatmadan önce kitap okuma seansları geri geldi. her gece biraz daha oku, biraz daha oku diye diye uyku saatini geçirerek kitabı bitirdik. şiddet ya da çocuğu olumsuz etkileyebilecek ayrıntılar içermiyor. gönül rahatlığıyla çocuğun eline verilebilir ya da ona okunabilir.
hesabın var mı? giriş yap