• gülmekten yaran film.
    ikincisi gelcek şimdi (bkz: the spy who shagged me)
    groovyy!!!
  • 1997 yapimli bond filmlerine gondermeler yapan, gelecekten haberler moduyla 1960 dan 97 ye yatay gecen austin power in hikayesini anlatan film.
  • bu filmi alt yazılardan takip etmek ne yazık ki pek çok esprinin kaçmasına ve filmden haz alınamamasına sebep olur. zira bütün film harf oyunlu cin repliklerden* oluşur.

    bir kaç örnek vermek gerekirse:

    italyan sekreter alotta fagina -> a lot of vagina
    başka bir dişi ivana humpalot -> iwanna hump a lot
    that looks like uranus -> that looks like your anus
    kedilerden bahsederken kullandığı "i won't forget a pussy - cat"

    ve muhtemelen kaçırdığım pek çok şey

    gibi gibi.
  • 90'larin en iyi komedi filmlerinde kesinlikle ilk siralarda olmasina ragmen sozlukte kendine pek az yer bulmustur.
    bond filmlerine gondermeleri, absurd esprileri ve metaforlariyla yaran, gulme garantili austin powers filmi.
    gecis bolumlerindeki kisa kliplerini cok severim. bugun internette meme olmus sahane sahneleri vardir (i also like to live dangerously, do i make you horny gibi).

    mike myers'in sahane performansindan daha sahane bir sey varsa o da liz hurley'nin ta kendisidir.
  • 1997 yapimi komedi filmi. gulmekten karninizi agritan turde.

    puanim 7/10.

    --- spoiler ---

    dr. evil'i durdurmasi için dondurulan austin powers 30 yil sonra doner. ama dunya çok degismistir.
    --- spoiler ---
  • james bond filmlerini tiye alan, dilimize avanak ajan ajanlar kralı gibi saçma sapan bir isimle çevrilmiş olup, austin powers serisinin ilk filmi olan mike myers komedisi.

    yıl 1967 londra, gündüzleri moda fotoğrafçısı, geceleri ise uluslararası bir ajan olan austin powers, kötü adam dr. evil'ı yakalamak üzereyken bu ünlü suçlu kendini dondurup kaçar. powers da, evil'ın derin dondurucudan çıkacağı güne hazırlıklı olmak için aynı şeyi yapar. austin 30 yıl sonra ingiliz hükümeti tarafından dondurucudan çıkarılır. dr. evil da şüpheli bir şirket olan virtucon'la geri dönmüş ve bm'den fidye istemeyi planlamaktadr. ve bu ikili arasında müthiş bir mücadele başlar başlamasına da 30 senede bazı şeyler değişmiştir...

    oldukça eğlenceli bir film; kahkahalar bir an olsun eksik olmuyor. bazı sahneler bana sanki dr no'yu, you only live twice ve pembe panter' i anımsattı gibi.
    filmi sevenlere oss 117 serisi fransız komedisini de öneririm.

    film hakkında küçük bilgiler :

    mike myers, başlangıçta jim carrey'nin dr. evil'i oynamasını istedi, ancak carrey liar liar (1997) ile zamanlama çakışmaları nedeniyle vazgeçti. myers daha sonra bu ikonik rolü kendisi üstlendi.

    dr evil ve oğlu arasındaki "şişşşt" sahnesi mike myers ve seth green tarafından doğaçlama yapıldı.

    mike myers, röportajlarında austin powers karakterinin ailesini içeren birkaç olaya dayanarak yaratıldığını açıkladı. babası, peter sellers ve sir alec guinness gibi oyuncularla ingiliz komedilerini izlemeyi severdi, bu yüzden myers her zaman bir komedide ingiliz karakteri oynamak istemişti. myers ayrıca bir gece hokey antrenmanından eve döndükten sonra karısıyla ingiliz aksanıyla flört etmeye başladığını söyledi. karısı güldü ve ona bunu yazmasını söyledi, böylece tekrar yapabildi. böylece bu senaryoya yol açtı.

    random task'ı oynayan aktör joe son, 1990 yılında 19 yaşındaki bir kadına işkence yapmaktan ömür boyu hapis cezasına çarptırılıyor. bir dna eşleşmesinin kendisini suçla ilişkilendirdiği 2008 yılına kadar yakalanamıyor. kurbana göre, saldırganın kimliği ortaya çıkana kadar evinde farkında olmadan bu filmin bir kopyasını bulunduruyor. 2017 yılında hücre arkadaşını öldürmekten 27 yıl daha hapis cezasına çarptırılıyor.

    dr. evil'in görünüşü (kel kafa, gri takım elbise, gözünün üzerinde yara izi, kucağındaki kedi) bond'un baş düşmanı ernst stavro blofeld'in you only live twice (1967) filminde donald pleasence tarafından canlandırılmasına dayanmaktadır. sesi ve tavırları, uzun süredir saturday night live (1975) yapımcısı lorne michaels'a dayanmaktadır. ironik olarak, pleasance, baş düşmanının 'michael myers' olarak adlandırıldığı halloween (1978) film serisinin yıldızıydı.
hesabın var mı? giriş yap