• "e3 te ki iki basit kapalı eğri eşittir denebilir. üç boyutlu uzayda birbirlerine homemorf, kapalı, basit eğrilere eşdeğer eğriler denir. eğer kapalı basit bir j eğrisi x,2,1 + x,2,2 = 1 x,3 = 0 denklemleri ile verilen düzlem çemberine değerse j eğrisine çözülebilir eğri adı verilir."

    bağlayıp, gidicem. kalıcı değilim.
    (bkz: ne diyosun)
  • eğer yolda çözülmüşse,millete karşı domalmak zorunda kaldığınız sakat durum.
  • (bkz: bot bağlamak)
  • el değmeden tamamlanan bir bağlama işlemi için;

    http://www.scarymonkey.net/movies/shoetietrick.php
  • ilkokula başladığım günlerde, bu karışık iş konusunda henüz bir başarım yoktu. babamın tüm denemelerine ve engin sabrına karşın o ipin nerden nereye geçeceği ve hangi elle hangi anda çekileceği konusunda bir türlü doğru kararı veremiyordum.

    sonra bi gün ikizimin ayakkabı bağlamayı başardığını öğrendim. yeni toplanmış bayram paralarının verdiği güvenle kendisine bir iş anlaşması önerdim. o benim bağcıklarımı bağlayacaktı ben de ona yüz bin lira verecektim. kabul etti. o bağladı ben verdim,o bağladı ben verdim. bir kaç ay kadar devam eden bu süreç boyunca yukarıdan ''bağla bağla aferin'' demek güzel olmuştu.

    lakin bir öğlen annemle ve ikizimle birlikte bakkalın önünden geçerken büyü bozuldu ve ayakkabı bağlamanın önemini kavramamı sağlayan o olay yaşandı:

    kardeş sachs: hazır bakkalın önünden geçerken biraz çıkartma alayım ben de bari
    petersachs: sen harçlığını bitirmedin mi olm?
    kardeş sachs : evet, sen?
    petersachs: ben de bitirdim deee, salak nasıl alcaksın o zaman çıkartma
    kardeş sachs: bir salak buldum ayakkabısını bile bağlayamıyor onun parasıyla alacağım işte
    petersachs: ?!?!?!? annneeeeee eren bana salak dedi

    o haftasonu babamla bir kaç saat çalışarak başarmıştım. sonra okumayı falan ondan önce söktüm hırs yapıp.

    (bkz: bu da böyle bir anımdır)
  • bir konsolosluk binasının önünde ya da duvarına ayağınızı dayayarak ayakkabınızı bağlamak istediğinizde mutlaka problem çıkacaktır. böyle yerlerde ayakkabı bağlamaktan kaçınmakta fayda vardır.
  • sevgili tarafından yapılani makbul olan harekettir. yolda yürürken görür bağcığınızın açıldığını, hiç düşünmez eğilir önünüzde. bu hareketi hem şefkat barındırır hem de aşkı. evlenebilirsiniz efendim.
  • ted'de terry moore amcanın herkese nasıl olması gerektiğini öğrettiği olay.
    http://www.youtube.com/watch?v=zafcv7zuuda
  • yağmur yağarken yolda çözülen ayakkabı bağcığını bağlamak iğrenç bir eylemdir. pis sulu bağcığı elleyip ayakkabıyı bağlamak zorunda kalmak hele ki üstüne üslük yanında elini silecek peçete, ıslak mendil vs bulunmayıca tam bir işkence.
hesabın var mı? giriş yap