• şüphesiz ki gören gözler için kaçınılmaz ve ibretlik bir süreçtir.

    (bkz: başlık parsellemek)
  • siyasal islam'ın final yaptığı süreçtir.

    ayasofya'nın ibadete açılmasıyla siyasal islam'ın elinde kalan son vaadi de harcanmış oldu. lost'un final bölümü gibi. onlarca yıldır bu anı bekleyen siyasal islamcılar dışarıya itiraf edemeseler de içlerinden "bu muymuş amk" diyecekler. reisçiler de bir hafta bayram edip sonra unutacaklar. bütün o gereksiz mega projeleri unuttukları gibi. çünkü siyasal islamın tüm vaatleri hayatın gerçekleri, çağın gerekleri ve halkın sorunlarıyla örtüşmeyen hamasi ve hayalci vaatlerdi. ister evinde namaz kıl ister ayasofya'da, bu senin ay sonu borçlarını ödemeni sağlamıyor. ve siyasal islam'ın gerçek sorunlar konusunda yapabileceği hiçbir şey yok.
  • bence bu bir bitiş değil bir başlangıç. uluslararası tepkileri de görmek lazım. ekonomik sonuçlar doğurabilir. belki de yanılırım sessiz sedasız tarihe karışan bir gelişme de olabilir.
  • nur topu gibi bir uluslararası meselemiz oldu hayırlı olsun
  • sırada ne var diye düşünüyor insan. ülkede iyiye giden birşey kalmadı, akp ye sürekli mağduriyet kaynakları lazım. hedef atatürk döneminin sembolleri olduğuna göre, anıtkabir yakında gündeme alınabilir. takvim, halifelik, saltanat, kullanılan yazı, cuma tatilleri, alkol yasakları gibi konularda da bir takım girişimler bekliyorum. zira akp ne yaparsa sınırsızca destekleyen bir ortağı ve açıktan eleştiri getiremeyen bir muhalefet var.
  • değerlenir burası
  • eriyen oyları yeniden toparlama hamlesidir.. stratejik karardır.. bakalım son üç yıldır paramızın çok ciddi anlamda erimesini unutturacak mı, göreceğiz ?

    istanbula gelen turistlerin artık bir destinasyon noktası azalmıştır.. buna karşılık daha çok arapları bekleyeceğiz..

    türkiye cımhuriyetinin en çok ziyaret edilen müzelerinden bir tanesi artık yok. onun yerine bakalım salı sabahı kaç kişi orada namaz kılacak ? hakeza çamlıca camisini de görüyoruz..

    ha bu arada, cami yaparak camiye para vererek camilerin yapılmasını destekleyerek cennete gidilebiliyor mu bir kontrol edin bence..
  • ortadogu'da ki en buyuk ekonomi olma yolunda atilmis en buyuk adimlardan biridir. kahpe bizans'in oyununu bozan surectir.
  • şimdi döviz fırladığında dış güçler çekemiyor demek için bir bahane yaratıldı.
  • gerçekten ayasofya'yı cami olarak isteselerdi bir kararname ile bunu yaparlardı. yargı yolu ile yapılması atatürk kararının hukuksuz kabul edilmesi yeni bir siyasal açılımın habercisidir. bekleyip görmek lazım
hesabın var mı? giriş yap