• bir cesit x-isini goruntuleme teknigi. turkcesi geri yansima. bir maddeye carpan x i$inlari madde kristal ise difraksiyona ugrar ve her dalga boyu icin yalnizca belli bir acida yansir (bkz: bragg kanunu). madde kristal degil ise her bi yana yansir, i$inin geldigi yone -yani geriye- de x-i$ini gelir. bu geri yansimi$ x-i$ininin yogunlugu yansidigi maddenin icindeki elektron yogunlugu hakkinda bilgi verir. ne kadar yuksek elektron yogunlugu var ise o kadar cok foton sacilimi olur, dolayisiyla bu goruntuleme yontemi x-i$inina tabi tutulan cismin yuzey icerigini goruntuleyecektir. x-i$inlarinin penetrasyon mesafesi fotonlarin enerjisine bagli olup genelde yuksek enerjili fotonlar daha derinlere ilerleyebilir. ornegin cok yuksek enerjili fotonlar (>400 kev) vucudu delip gectigi icin rontgen cihazlarinda kullanilir.

    transportation security administrationin phoenix'de kullanmaya ba$ladigi ve pek yakinda los angeles ve new york'ta da kuracagi bu x-i$ini cihazlari du$uk enerji ile insan cildini goruntuluyor, metal detektorlerin bulamadigi sivi ve plastik patlayicilari goruntuleyebiliyor. insana verdigi radyasyon dozaji cok az, korkmaya gerek yok. buraya kadar her $ey cok guzel ama her icinden gecenin de sikini ta$agini meydana cikariyor cok afedersiniz.

    http://graphics8.nytimes.com/…7/02/24/us/24scan.jpg
    http://www.slate.com/id/2160977?gt1=9231
  • ilerleyen zamanlarda ta$inabilir gozluk versiyonlarini piyasaya cikartilip, nihai hedef olan ciplak gosteren gozluk mertebesine eri$ilip nirvanaya ula$ilacak yeni bir guvenlik onlemidir.
  • genellikle flaş patlattığınızda fotoğrafta oluşan beyaz kar tanesi şeklindeki noktacıklardır. işığın yansıyarak objektife ve fotoğrafa patlama olarak aktarıldığı bozulmalardır. dijital fotoğrafa has bir bozulma tipidir diyebiliriz.

    http://www.thedivingblog.com/…10/03/backscatter.jpg

    edit: örnek
  • tsa'in şimdilik havaalanlarına kontrol amaçlı koyduğu ancak aslında insanı hayli radyasyona maruz bırakan cihaz. bedenlerimiz üzerindeki haklarımızı, güvenlik görevlilerine teslim etme kısmına değinmiyorum bile.
  • aynı zamanda numb3rs ikinci sezon yirmi ikinci bölümünün adı.
  • spammerların normal mail kullanıcılarının* adreslerini kullanarak* hedef mail sunuculardaki rastgele adreslere mailler göndermesi ve bunun sonucunda iletilemeyen mail ya da başka nedenlerle karşı mail sunucunun adresi spoof edilen kullanıcıya ndr dönmesi yoluyla yapılan spam.

    http://www.spamresource.com/…-how-do-i-stop-it.html
hesabın var mı? giriş yap