• şimdiden kazananı belli olan ödül

    (bkz: lionel messi)
  • tarihin en iyi futbolcusu lionel messinin 8. kez alacağı ödül olacaktır.
  • mbappe'nin kazanacağını düşündüğüm ödül.
  • dün haaland ilk defa araya kaçıp karşı karşıya kaldığında benim saygımı kazandı. yine de bence çok amatör golcü. hızı, çevikliği, gücü gerçekten üst düzey. bu yıl da messi lobisi messi'ye verir sonra ya bu ya mbappe alır.
  • erling haaland:

    52 gol
    9 asist
    pl şampiyonluğu
    fa cup
    şampiyonlar ligi
    fwa yılın oyuncusu
    pl yılın oyuncusu

    messi:

    38 gol
    25 asist
    dünya kupası
    ligue 1
    fransa süper kupası
    fifa yılın oyuncusu
    dünya kupası mvp
    dünya kupası altın top
    laures yılın sporcusu ödülü
    fifa yılın en iyi oyun kurucusu
    yılın ulusararası en çok gol katkısı yapan futbolcusu
    ligue 1 asist kralı.

    messi hem dünya kupası performansı hem de bireysel olarak ortaya koyduğu genel performans olarak haaland'dan yalnızca bir tık önde. takdir teknik direktörlerin, kaptanların ve gazetecilerin. ben yine messi alır diyorum ama haaland da alırsa şaşırmam ve üzülmem. yine de messi'nin hakkı olduğunu düşünüyorum. 4 yılda bir yapılan organizasyonda tarihin en boktan arjantin'ini finale götürmek, son şampiyon tarihin en iyisi ve turnuvanın favorisi fransa'yı yenmek hiç de kolay bir iş değil hatta imkansıza yakın.
    ancak her sene şampiyonlar ligi ve premier ligi favorisi, hatta son zamanların en iyi takımı city ile ligi veya şampiyonlar ligini kazanmak çok da uzak değil. daha turnuva lig başlamadan her ikisinde de city favoriydi çünkü mükemmel bir kadroları var. haaland olmasaydı da şampiyonlar ligi'ni alıyorlardı çünkü haaland son 16'dan finale kadar çok düşük bir performans gösterdi maalesef.
    bireysel olarak çok gol attı evet, rekor kırdı evet ama bana hem atan hem attıran mı diye sorsalar ikisini birlikte yapan derim.
  • ronaldo fanları 2010larda messiye karşı ronaldoyu tuttu başarısız oldu. 2019 van dijk 2021de lewandowski, 2022 wcde mbappeyi tuttular messi eline verdi. şimdi de haalandı tutuyorlar messi bunun da eline verecek. messinin en büyük rakibi kendisidir. hahha utanmazlar.
  • messi lobisinin, haaland'ın yakasından düşmeyeceği ödüldür. avrupa futbolunda kazanılabilecek tüm kupaları kazanmış haaland açık ara favoridir.
  • %100 messi alacaktır. haaland en az 3 tane atıp taşısaydı belki şansı olurdu ama adam final maçında yoktu adeta.
  • city'den birisi kazanacaksa haaland değil de bruyne olmalı, insanlar artık futbola istatistiksel bakmaktan vazgeçmeli, kaldı ki bu sezon 10 gol 18 asisti var. de bruyne'ü takımdan çıkarsanız şu başarıların hiçbiri de gelmezdi, haaland'ı çıkarsaydınız da kazanırlardı nitekim 2021'de de aynı başarıya çok yaklaştılar. haaland yerine serdar dursun da oynasa gol kralı olurdu, bu tamamen takımın sistemiyle ilgili. o sistemin en kritik oyuncusu da kdb'dir. messi mevzusuna gelirsek bence kupanın kazanılmasında tek faktör değildi ama itici güç de o oldu. penaltı falan ama istatistiği gayet iyi, fransa ligi de ölçüt sayılmaz tabi ki epl yanında ama ikisi de yerel başarı sonuçta. yani messi lig ve dünya kupası, haaland ve kdb lig ve ucl. bunların dışında manchester city'de bu 2 oyuncudan da öne çıkan bir guardiola gerçeği var, onun dışında arjantin td'sini sorsanız adını bilen kişi sayısı çok azdır. psg'de de galtier vardı, kesinlikle şampiyonlar ligi hocası değil kendisi. messi'yi değerlendirirken bu realiteyi de göz önünde bulundurmak gerekir. şahsen tıpkı 2009 senesinde olduğu gibi en iyi td guardiola, en iyi futbolcu ödülünü de messi kazansın isterim. zaten bundan sonra futbol yeni yetmelere kalacak, haaland daha çok ödül alır, 40 yaşına kadar oynar o azman.
  • geçmişte verilen ballon d'or ödüllerinde 3 skandal yaşandı ve bu ödülün itibarına büyük gölge düşürdü. bunlar; 2010, 2013 ve 2020

    2010'da barcelona ile sadece lig şampiyonluğu yaşamış, şampiyonlar ligi yarı finalinde takımı inter'e elenmiş, dünya kupasında arjantin ile almanya hezimetine uğramış messi'ye verilmesi büyük haksızlıktı. o yıl xavi, iniesta, casillas veya sneijder'den birinin hakkıydı. lobi devreye girdi ve haksız biçimde messi'ye verildi.

    2013 ise daha büyük haksızlıktı. o yıl real madrid ile sezonu 0 (sıfır) kupayla kapatan ronaldo'nun kazanması için komik bir bahane bulunarak oylama uzatıldı. 2014 dünya kupasına katılma yolunda play off'ta isveç ile eşleşen portekiz turu geçen taraf oldu ve ronaldo, 2 maçta zayıf rakibi isveç'e 4 gol attı diye bayern'in lig, şampiyonlar ligi, almanya kupası üçlemesini yaptığı koskoca futbol sezonu çöpe atıldı. lobi devreye girerek, ribery'nin hakkı olan ödülü adeta gasp edip ronaldo'ya verdi.

    2020'de farklı bir haksızlık yaşandı. pandemi bahane edilerek o yıl ballon d'or ödülünün verilmeyeceği açıklandı. maçlar seyircisiz de olsa devam ederken böyle bir karar alınması büyük saçmalıktı. neticesinde bu karardan muzdarip olan yine gariban bayern oldu. lig, şampiyonlar ligi ve almanya kupasını kazanarak ikinci kez üçleme yapan bayern'de tarihin en hak edilmiş ballon d'or ödüllerinden birini kazanacak olan lewandowski, hiçbir mantıklı gerekçesi olmayan "pandemi sebebiyle ödül verilmeyeceği" kararının kurbanı olarak kariyerinde bu ödülden yoksun kalmış oldu.

    gelelim 2023 yılına: eğer bu ödülün daha fazla itibar kaybına uğraması istenmiyorsa geldiği ilk yılında takımıyla premier lig, şampiyonlar ligi ve fa cup'ta şampiyonluk yaşamış haaland'a verilmeli. üstelik bu adam premier lig ile şampiyonlar ligini gol kralı olarak tamamladı. majör liglerde en çok gol atan oyuncu olarak altın topun sahibi oldu. ballon d'or ödülünün sırf dünya kupası baz alınarak messi'ye verilmesi yine büyük haksızlık olur. hatta arttırıyorum, messi son 3 aday arasında dahi yer almamalı. bu adaylar haaland, de bruyne ve rodri olmalı. eğer dünya kupası kazanmış arjantin'den de sembolik bir aday olması isteniyorsa bu kişi alvarez olsun. o da dünya kupası şampiyonluğu üzerine premier lig, fa cup ve şampiyonlar ligi şampiyonluğu kazandı sonuçta.
hesabın var mı? giriş yap