• amerikalı askerlerin mermilerinin falso alıp alman askerlerini vurduğu dizi.ulan hiç mi ıskalama olmaz ipneler...

    bu diziye bakarak, madem almanlar bu kadar salak ve sakardı o zaman o kadar yeri nasıl isgal ettiler, diye kendi kendinize sorgulayabilirsiniz...
  • --- spoiler ---

    izledikten bu kadar süre sonra en çok akılda kalan, bünyede das boot etkisi yaratan bastogne bölümüdür. artık ne zaman arden klasiklerini izlesem ya da bir bisiklet turu etabı bastogne'dan geçse aklıma tilki delikleri, eugene "medic" roe ile renee'nin hikayesi geliyor.

    renee lemaire hiçbir easy company askerinin anısında geçmese de, cidden aynı zamanda bastogne bölgesinde bulunmuş, kuşatma sırasında hemşire olarak çalışmıştır. alman bombardımanında, noel gecesinden önce, dizide gösterildiği gibi kilisede olmasa da yaralıların getirildiği bir evde yaşamını yitirmiştir.

    renee'nin eugene ile karşılaştığına dair elimizde kaynak yok. acıklı olan, sanırım karşılaşmamış olmalarına imkan olmaması.

    mediiic!

    --- spoiler ---
  • bendenizin de favori bölümü bastogne olan seridir. arada bir özleyince sadece o bölümü izler kapatırım.
  • izlerken yorulduğum dizidir.sahneleri çok ağır ve yorucudur ancak kesinlikle ve kesinlikle efsaneler arasında yer alan yapım.bunca yil öncesinde çekilmesine rağmen görüntü kalitesi günümüz düzeyindedir.
  • cok guzel bir dizi idi, gelmis gecmis en iyisi diyebilecek kadar ileri gidemesem de.

    fakat sunu soyleyeyim ki, bu diziyi zamaninda seyreden yetiskin ve ortalama zeka seviyesine sahip bir amerikali olsam ilk secimde bush'a oy verirdim. turkiye'deki dag ve nefes gibi yapimlarin okyanus otesindeki versiyonudur, tabii daha profesyonel ve ince islenmis sekli ile.

    hatta birkac yil once yine benzer bir kisa dizi yapmislardi.

    hatirlayanlar bilir, (bkz: the pacific).
  • ne diziydi be selahattin
  • ulan tam memoli yıllarına denk gelir bu dizinin yayınlanması hatta hiç unutmam trt 1 de izlerdim ben ( o zamanlar daha kaliteli içeriği vardı) kanal d de ise memoli. ne kavga ederdik ev halkıyla perşembe günleri teyyy.

    tanım: kendini tam yirmi kere izleten dizidir .malarkey kardeşe buradan selam olsun
  • bizde su dizinin sahip olduğu hikayenin katlisi varken, zengin adam fakir kiz, asiret agasi dizilerine tonla kamyonla para akitilirken su dizi ayarinda mukayese edilebilecek bir yapim cikaramamis olmamiz bizim ayibimizdir.
    ne guzeldi be...
  • bir aralar ülkemizde trt 1 de gösterilmiş 2.ci dünya savaşında amerikan bi hava indirme bölügünün başından geçen olayların anlatıldıgı ve tom hanks in yönettigi ülkemizde ''kardeşler takımı'' adında gösterilmiş sanırım 22 bölümlük güzel dizi.
  • tam anlamiyla mukemmel
hesabın var mı? giriş yap