• 2019 yılı ikinci yarısına kadar bitirilmesi planlanan metro projesi istasyon inşaatları, bölgede inşaatı biten ve devam eden nurol park, toya next, ağaoğlu my office projeleri, üçüncü köprüye yolu üzeri olması, batışehir, istoç gibi sebeplerden dolayı her akşam trafik kaosunun yaşandığı iki köprüdür. ayrıca maslak'taki şirketlerin çoğunun basın ekspres yolu-güneşli bölgesine taşınacağı muhabbeti ve 2 yıl içinde yükselen en az 10 bina projesi ile tanınmaz hale gelen bu noktada bir kaç aya halihazırdaki kaosun nasıl boyut kazanacağı merak konusudur.

    bilen bilir, güneşli halkalı bağlantısındaki halkalı köprüsü metro inşaatı nedeniyle sefaköy-inönü mahallesi, halkalı yolu tarafından mevcut basın ekspres yoluna katılan yolun kapatılıp gidiş yolunun proje nedeniyle tek gidiş-dönüş olarak kullanılmaya başlanması bölgede büyük çile yarattı. trafik akşam mesai bitimi saatinde durma noktasına geliyor. hal böyleyken sürücüler zaten her akşam yoğun trafiğin yaşandığı 212 avm'nin güzergahı üzerindeki ikitelli köprüsü tarafına yöneliyor ve orada da trafik iki üç katına çıktı.

    merak ettiğim şu?

    * bu trafiği her akşam yaşayan insanların psikolojik durumu şu an nasıl?
    * iyi miyiz?
    * daha da artması beklenen, gözle görülen bu trafik kaosu nasıl çözülecek?
    * çözülmeyip daha da artacaksa insanların akşamları iki tek atıp alkollü trafiğe çıkmasına izin mi verilecek?

    bir diğer sorunlu bölge:

    (bkz: e5 şirinevler sefaköy k.çekmece avcılar trafiği)
  • yüzde 100 haklı bir yakarıştır.
    bu metro projelerinin aynı anda tüm kritik ana yol giriş güzergahları kapatılarak yapılıyor olması tam bir plansızlık yaptım oldu mantığı. doğru düzgün toplu taşıması olmayan bölgelere (mecburen araç trafiği aşırı yoğun olan) bu yol daraltma kapama çalışmaları yapılması tamamen vizyonsuzluk.
    projelendirerek yapılması ve zamana yayılması gerekirdi.
hesabın var mı? giriş yap