• olayın kilit noktası.
  • "biz bu sisteme 'tayyip erdoğan başkan olacak' diye karşı değiliz. biz bu sisteme kemal kılıçdaroğlu başkan olacaksa da karşıyız. çünkü bu sistemin ülkeye felaket getireceğine inanıyoruz. parlamenter rejimden yarı başkanlığa, yarı başkanlıktan başkanlığa, başkanlıktan despotizme veya diktatörlüğe doğru evrilmenin bu dünyanın bir siyaset gerçeği olduğunu bildiğimiz için bu değişikliğe karşıyız. böyle bir sistemde yargının üzerindeki baskıların azalmayıp artacağını bildiğimiz için, kuvvetler ayrılığının ayaklar altında ezileceğini bildiğimiz için, bir inancın diğer inançlara, bir mezhebin diğer mezheplere ve bir zümrenin ülkedeki herkes üzerinde kurmak istediği tahakkümü perçinleyeceğine inandığımız için karşıyız."

    özgür özel
  • bu da ayrı bir ironi...be arkadaş içeriğe hiçmi bakmadınız ? adayla alakası yok bu işin anayasadaki malum maddeler rezillik..oradaki inisiyatifi meleğin eline versen ıkı aya şeytanla ortak olur...haa r.t.e. nin eline geçmesi ayrı bır olay..ortaklığa gerek kalmaz :)
  • başlık güzel, mantıklı, bende rte olsun istemiyorum. peki alternatif kim? yok. ozaman bu sisteme de gerek yok. sanki başka dertlerimiz yokmuş gibi bir de başkanlık sistemiyle uğraşalım aq. ne güzel memleket
  • benden herkese çay, şakire yok.

    bu nasıl bir politik görüştür? yetmez ama evet'e benziyor.

    kafanız çok güzel kaça yaptırdınız diye sorduran önerme.
hesabın var mı? giriş yap