• fiba avrupa'nin kuracagi ve euroleague'in yerini almasi planlanan yeni organizasyon.
    ılk teklifler maccabi tel aviv ,fenerbahce,real madrid ve olympiakos'a yapilmis.

    https://twitter.com/…enol/status/661618842687401984
  • diğer büyük kulüplerle beraber fb'de katılırsa mantıklı gözüken organizasyon. euroleague takımlara bildiğim kadarıyla ya hiç para vermiyor ya da çok çok az. kalanı şirketinin kasasına atıyor.

    bu organizasyonla gelirler fiba ve takımlar arasına yarı yarıya paylaşılacakmış ve 30 milyon euro yayın hakkı , pazarlama geliri dağıtılması planlanıyormuş.

    edit: ayrıca maccabi tel aviv ,fenerbahce,real madrid ve olympiakos'a yapılan teklif ortaklık teklifi. eğer bu iş olursa fb güzel para kazanacak.
  • dün bununla ilgili bir toplantı yapılmış, güzel olacaktır, takım gelirlerinin artması oynanan basketbol kalitesine doğrudan etki edecektir.

    yalnız 18 takımlı bir ligden bahsediliyordu, gerekirse gruplandırma yapılıp takım sayısının biraz daha artırılması gerek, öbür türlü tadı damağımızda kalır.

    http://www.eurohoops.net/…asketbol-sampiyonlar-ligi
  • daha önce konuyla ilgili öngörülerimi başka bir başlık altında ifade etmiştim. tamamen kendi kafamda oluşturduğum bir proje. kafamdaki organizasyon sadece tek bir ligi değil yükselme ve küme düşmenin olduğu pek çok alt ligi kapsıyor.

    (bkz: #45908880)
  • basketbolda avrupa'da kulüpler bazındaki en önemli organizasyon olan euroleague'in isminin değiştirilmesi gündeme geldi. basketbol şampiyonlar ligi ismiyle daha geniş kitlelere ulaşılmak isteniyor olmalı. yayın gelirlerinin de arttırılması durumu söz konusu.
  • fiba'nın son açıkladığı taslağa göre ilk etapta 32 takımla başlaması planlanan organizasyon. takımlar sekizerli dört grup oluşturacaklar ve ilk dörtler top16'e gidecek. dörderli dört gruptan sonra playofflar ve son olarak finalfour olması planlanıyor.

    _ fiba'nın diğer planı da altta bir organizasyon kurmak. 36 takımla başlayacak olan kupa eurocup sisteminde olacak, altışarlı altı gruptan ilk dörtler çıkacak. buradan çıkacak dörder takımla, euroleague ilk turunda beş-altı olan takımlar son 32 gruplarını oluşturacaklar.

    edit: muhtemelen top16 olmayacak, ilk turda dörder takım turlayacaklar ve çapraz eşleşme yoluyla futbol şampiyonlar ligine benzer bir formatta ilerleyecek; bu arada ilk turda oynayacak olan 32 takımdan 24'ü ulusal liglerdeki başarılarına göre belirlenecek, diğer sekiz takım için eleme turnuvası oynanacak; bu turnuvaya da 32 takım katılacak, 28 takım yine kendi liglerindeki başarılarıyla gelecekler, 4'ü özel davetle gelecekler ama elemenin statüsü nasıl olacak onu bilmiyorum
  • takımlara maddi açıdan ne kadar & nasıl faydaları olur bilmiyorum fakat avrupa basketbolunun gelişmesine katkı sağlayacağı kesin. son 3-5 yılda belçika, isveç, hollanda gibi basketbolda pek adı sanı duyulmamış ülkelerin takımları ara sıra sürprizler yapar hale geldi eurochallenge sayesinde. basketbol şampiyonlar ligi gruplarında belçika, çek cumhuriyeti, letonya gibi ülkelerin şampiyonları da mücadele edebilecek ki bu, eğer gelir dağıtımı adaletli olursa, genel olarak kıta basketbolu adına muhteşem bir ateşleyici olur.

    euroleague denen çakal sürüsünün, 3-5 büyük dışında kimseye para koklatmadığını ve yeni formatla kapılarını çoğu ülkenin şampiyonlarına bile kapattığını hepimiz biliyoruz. umarım fiba bu organizasyonda çok başarılı olur, hem kendisi hem de avrupa basketbolu kazanır. beyinsiz euroleague de zalgiris'le, milano'yla, daçka'yla falan kendi kendine oynayıp dursun.
  • euroleague'de a lisansına sahip 11 takım birlikte hareket ederek bu turnuvaya katılmayacaklarını bildirdiklerinden hiçbir zaman popülaritesi belli bir seviyenin üstüne çıkamayacak organizasyon.
    katılacak takımlar da belçika, çek cumhuriyeti, fransa, almanya, yunanistan, israil, italya, letonya, litvanya, polonya, ispanya ve türkiye'nin euroleague'e katılamayan takımlarından oluşacaklar.
  • euroleague'in a lisansına sahip takımları kendi kibirlerinde boğulacaklar. şu an çok önemli, hatta ezici güçler ama unutulmasın "kibir en sevdiğim günahtır."
  • fiba yapıyorsa kafadan ümidi kestiğim olay: (bkz: 23 eylül 2005 ispanya hırvatistan maçı)
hesabın var mı? giriş yap