hesabın var mı? giriş yap

  • videodaki iki genç sahilde takılırken aniden dev bir parmak izi beliriyor üstünde de yeni çağın başlangıcı yazıyor, ne anlama geliyor olabilir altından ne çıkacak merak ederseniz takipte kalın
    bkz: esrarengiz parmak izi
    edit: altından hangi dizi, hangi olay çıkacak akıllara sorular düşürür.
    edit 2: gökyüzünde bir anda beliren parmak izi ipucu olabilir.
    edit:3 ucu açık olay, ne olduğunu anlamak için takipte kalmak gerek.
    edit 4: soru işaretleri giderek artıyor bu yeni çağ ne zaman başlıyacak acaba?

  • gurbetçi tiplemesi çok başarılı olan film. almanya’ya işçi olarak giden şaban, memleketinde kendisiyle aynı soy ismi taşıyan ve baba adı tutan çocukların belgeleri ile alman makamlarından çocuk parası alıyor. apaçık şekilde almanları dolandıran kendisi olduğu halde almanların ne kadar kötü insanlar olduklarını anlatmaya çalışıyor. kaçak gittiği ülkede sanki onu zorla tutan var gibi hem almanya'yı yerden yere vuruyor hem de almanya'nın etinden sütünden faydalanıyor. filmdeki şaban karakteri, günümüzdeki "türkiye çoh eyi, almanya türkiye'yi gıskanıyor" deyip "niye türkiye'ye gelmiyorsun madem" sorusuna uyduruktan bahaneler bulan gurbetçilerin atasıdır. yani gurbetçi gibi gurbetçidir filmdeki şaban.

  • şimdi elimizdekilere bakalım:

    *olayın yaşandığı gün ross ve rachel'in ilişkiye başlama yıldönümüdür.
    *ross o akşamı rachel ile geçirmek istemektedir.
    *rachel ise işteki bir sorun sebebiyle çalışmak durumunda kalmıştır
    *ross bir piknik sepetiyle rachel'in ofisine gider. rachel ross'u ofisten kovar.
    *gece ross rachel'i evde beklemektedir. ross ofisten kovulduğu için özür beklerken rachel "benim işim çok önemli" diyerek kavga çıkartır ve ayrılmak istediğini söyler.
    *ross evden çıkıp, chandler ve joey'in yanına gider.
    *ross barışmak için rachel'ı telefon ile arar. ama evde o sırada rachel'a uzun zamandır asılmakta olan ve ross'un rachel'a bunu defalarca söylediği ve kavga etmelerine sebep olan mark vardır. ross mark'ın sesini duyunca rachel ile gerçekten ayrıldıklarına ve rachel'ın mark ile bir ilişki içinde olduğuna ikna olur.
    *ve o sırada kendisine asılmakta olan chloe ile yatar.

    ross'u ofisten kovan rachel, evde kavga çıkartan rachel, ross bu kavgaya ara verelim olarak anladığında "hayır ayrılalım diyorum" diye düzelten rachel, ross'un rachel'a asıldığı için kıskandığı ve kavga çıkardığı mark'ı eve alan rachel. olan böyle bir durumda ross nasıl haksız olabiliyor.

    ross %100 haklıdır.

  • akp'nin başarısız olduğunu anlamak için ekonomiden çok iyi anlamak gerekiyor mu? şu veri bile tek başına bir şey ifade etmiyor mu?

    nerdeyse 3 katına çıkmış. hele de geziciler yüzünden dolar 1.70'den 1.90'a çıktı diye ortalığı velveleye veren, adaklar adayan, kurbanlar kesen sizlerin paradigmasından bakınca, başarısızlık güneş gibi parlıyor.

    sene 2010 bakın yiğit bulut ne tartışıyor

    ekonomik krizle gideceksiniz. tıpkı geldiğiniz gibi gideceksiniz. başka partiler kurulacak. insanlar paralarını piyasadan çekecekler. o boktan esnafınızdan da alışveriş yapmıyorlar. palalı esnafınız artık kendini palalar.

    bunları da buraya bırakıyorum.
    #63981452
    #63968490

    (bkz: türkiye'deki muhaliflere öneriler)

  • ulan evi var, işi var. işinde başarılı. yemeği iş yerinde yiyor, kıyafeti hep sabit, alışveriş masrafı yok. kadın bulayım da evleneyim çoluk çocuk yapayım derdi yok. en yakın arkadaşı patrick ile komşular. her gün birlikte takılıyorlar. mahalle baskısı yok. kirli siyasetçiler yok.

    bu ibne mutlu olmasın da kim mutlu olsun?