hesabın var mı? giriş yap

  • damadı enerji bakanı, kızı cumhurbaşkanı danışmanı olan cumhurbaşkanının sarfettiği söz.

  • csi tarzı filmlerin vazgeçilmezlerinden biri de görevli polis memuru veya dedektifin bizim hayatımızda duymadığımız en zırt kimya formülleri hakkındaki bilgi birikimini durduk yere ortaya dökmesidir.

    - dedektif, olay yerinde bu tişörtü buldum..
    - şunu görüyor musun.. potasyum permanganat.. dostum bu şey koca bir boğayı beş saniye içinde öldürmeye yeter.. hmm.. peki neden gömleğine bulaşmış olsun ki ?

    - dedektif şuna bir bakmanız lazım..
    - boya kazıdıkça çıkıyor. magnezyum stearat.. suyla birleşimi patlayıcı etki yapar.. peki neden boyada stereat kullanmış olabilirler ki ?

    - dedektif buna göz atmak isteyeceksiniz..
    - şunu gördün mü.. sodyum hipoklorit... bildiğin çamaşır suyu. peki renklilerde neden çamaşır suyu kullanmış olabilirler ki ?

  • ahmet çakar'ın vurulduktan birkaç gün sonra yaptığı "...sonra bilincimi kaybetmişim. gözümü hastanede açtım, bir baktım karşımda reha muhtar! kendimi cehennemde sandım" açıklaması.

  • öncelikle başlığı açılmışsa affola lakin;

    (bkz: aramaya inandım ancak bulamadım)

    sol frame saçma sapan trollerden geçilmiyorken gelin biraz da bilim konuşalım.

    diyelim ki ışınlanma deneylerinden birine gönüllü oldunuz ve yapılan deney sonucu bilinmedik bir galaksideki bilinmedik bir yıldız sistemine dahil olan bir gezegene gönderildiniz. ve tesadüfe bakın ki orada bizden başka canlı formları da var. bu ileri teknolojiye sahip gelişmiş canlılar hikayenizi dinlediler ve size inandılar. şanslı gününüzdesiniz ya.. bir de size bir iyilik yapabileceklerini ve sizi dünyaya geri gönderebileceklerini söylediler. fakat bunun için, sizden evinize giden yolu ya da en azından evinizin konumunu onları bildirmenizi istiyorlar. evinize dönüş fırsatı yakaladığınız bu anda dönüş yolunun tek koşulu dünyanın evrendeki konumunu onlara tarif edebilmeniz.. böyle bir senaryoda, nasıl tarif ederdiniz evinizi?

    dünyanın ve güneş sisteminin evrendeki yerini bilmezlerini bekleyemeyiz tabii ki. hatta dünyayı güneşi bir kenara bırakın samanyolu galaksisi nasıl tarif edeceksiniz? spiral bir galakside mi diyeceksiniz?

    (bkz: here we go)

    edit:imla

    edit 2: ya rica ediyorum daha fazla "beyin yakan soru değil" temalı mesaj atmayın. soruyu ilk seferde de anlayamamak değil "beyin yakan", beyin yakan demek, sorunun cevabını vermeye çalışırken yaşadığın afallama ve zorluk derecesidir. her gün kadın, erkek, siyaset konuşuyoruz farklı bir konu olsun, onu tartışalım istedim yoksa kimsenin beyni ile derdim yok. benim yanmadı ne olacak şimdi diye mesaj atmak çok gereksiz.