hesabın var mı? giriş yap

  • aralarındaki tek ortak özellik ikisinin de erkeklerden hoşlanmasıdır, bunun dışında taban tabana zıttırlar, mesela nur içinde yatsın zeki müren ünlü ünsüz herkese aynı saygıyı gösterirdi, bülent ersoy ise ünlü ünsüz herkese aynı saygısızlığı gösteriyor.

  • adamın hastalığı nedir bilmiyorum ama bunu seçtiğine göre kendisini daha kötü bir ölüm şekli bekliyordu herhalde.
    bana işin ürkütücü gelen tarafı şu:düşünsenize akşam yatıyorsunuz ve yarın sabah öleceğinizi biliyorsunuz. o günün son gününüz olduğunu, yediğiniz yemeğin son yemeğiniz olduğu biliyorsunuz.sabah kalkıyorsunuz kalktığınız son sabah oluyor.
    umarım kimse bunun gibi bir seçim yapmaya mecbur kalmaz.
    edit:yazar arkadaşlar sağolsun bilgilendirdiler. abimiz motor nöron sinir bozukluğundan (sanırım als olarak geçiyor) muzdaripmiş.

  • son 7 haftada ibb ile maçı da olmadığına göre artık rahatlıkla şampiyon diyebiliriz onlar için.

  • merhaba. ekonomik şartlardan ötürü birçoğumuz lpg'li araçlar kullanıyoruz.

    gariban mod on

    lüks segmentten tutun da en alt segmente kadar lpg , benzinli araçların maalesef vazgeçilmezi olmuştur. bu noktada lpg ile ilgili önemli noktalara değinmek lazım gelir.

    öncelikle lpg'li bir araçta dikkat edilmesi gereken en önemli husus, güvenlik olarak göze çarpar. mutlaka ortalama 3-4 ayda bir aracınızın lpg sistemlerinde kaçak kontrolü yaptırınız. bu işlem genel olarak bir kaç dakikadan uzun sürmeyecektir. ancak dikkat edilmesi gereken nokta, kaliteli ve düzgün bir cihazla bu kaçağın kontrol edilmesidir. yoksa sabunlu köpüklü yöntemle dedem de lpg kaçak kontrolü yapmaktadır.

    lpg konusunda diğer mühim husus, lpg filtresinin periyodik olarak değiştirilmesi gerekliliğidir. buna dikkat etmediğiniz zaman lpg enjektörleriniz bozulur ve durduk yere masrafa girersiniz.

    geldik lpg'de en önemli olan noktalardan birisi olan ayar mevzusuna. lpg ayarı yaptıracağız. herhangi bir lpg hizmeti veren yere gittik. aracı cihaza bağladılar. ortalama 3 dakika sonra ayarlar tamam, borcunuz 30 lira veya 50 lira diye bir kelam duydunuz. ayarlarınız düzgün değil ve kaptıkaçtı usulü iş oldu. maalesef ki türkiye genelinde birçok lpg ustasının genel geçer lpg ayarı mantığı bu şekildedir. hem verimli olmaktan uzak, hem aracın gerçek lpg performansı düşük, hem de bir süre sonra nedeni bulunamayan lpg kökenli arızalar olacaktır. ayrıca sürekli yanarak sinir bozan sarı arıza lambası da işin tuzu biberi olarak karşınıza çıkar.

    lpg sisteminin otomobil üzerindeki esas ayarı; seyir halinde iken, yani düz yolda, otoban kullanımında, yokuş kullanımında ve şehir içi kullanımında yapılan ayardır. bu şekilde ayar yaptırdığınızda, oksijen sensörü yani lambda sensörü kaynaklı arıza lambası yanma durumu olmayacak hem de lpg ile aracınızı benzine yakın performansta kullanabileceksiniz. özellikle yokuş tırmanırken yaşadığınız motor bayılması ve güç kaybını minimumda hissedeceksiniz. bu şekilde yapılan lpg ayarında, lpg beyninin aracın beyni ile maksimum uyumda çalışması ve lpg ile maksimum verimde yol yapılması esas amaçtır. zaten işin özüne dönersek lpg taktırmanın nihai amacı da budur efendim.

    gelelim bu ayarı nasıl ve nerede yaptıracağımız hususuna. burdan sonrası biraz reklam gibi olacak ama maalesef ki tecrübelerimi paylaşmak durumundayım.

    ankara için konuşursam, yukarıda bahsettiğim şekliyle lpg ayarı yapan firma; quattro garage ismiyle gecen, sahibi makine mühendisi bekir başkal olan firmadır. bekir bey bizzat bu ayarı kendisi yapmakta ve bir otomobilin bu şekilde seyir halindeki ayarı ortalama yarım saat civarı sürmektedir. son yapılan lpg ayarından sonra ortalama 2 sene boyunca herhangi bir sıkıntı yaşamadan lpg kullanımına devam ettim. geçen hafta en son gittiğimde ise lpg ayarında bozulmadan ziyade artık oksijen sensörünün bozulduğu ve bundan dolayı arıza lambası yaktığı anlaşıldı. oksijen sensörü değişimi sonrası kontrol amaçlı tekrar gitmem gerekecek.

    bu başlığı, otomobil ustası tavsiyesi vs gibi başlıklara yazmak yerine ayrı bir başlık şeklinde değerlendirmek ve lpg
    ayarı konusundaa deneyimleri aktarmak amaçlanmıştır. saygılarımla...

    tecrübeden ileri gelen edit:
    ankara genelinde lpg ayarı hizmeti veren akif tezel beyefendi de bekir başkal gibi konusunun uzmanı ve kaliteli bir şekilde çalışmaktadır. son iki yıldır kendisi ile lpg ayarı konusunda görüşme fırsatım oldu. kalite ve tecrübesini belli eden bir insan. tavsiye ederim efendim. yine bu türden kaliteli ve işini güzel yapan insanlara rastladıkça bu entrye eklemeler yapacağım.

    gariban mod off

  • babadan kalan arsayı satınca sorun yok. eseri satınca var. he mi?

    ressam ölünce varisleri resimlerini satmasın. heykeltıraş ölünce heykeller bağışlansın vs. vs.

  • hanımefendi, nelson mandela'nın, "büyük bir tepeyi aştığında insanın bulacağı şey, daha aşılacak çok tepelerin olduğudur." sözünü yerleştirmiş yazısına. lakin, mandela'nın şu sözünü de hatırlatmak isterim kendisine: "özgürlük için gökyüzünü satın almanıza gerek yok. ruhunuzu satmayın yeter." yaptığı taraflı yayınlarla rengini belli ediyordu açık açık. recep tayyip erdoğan'a karşı asla yapamayacağı bir şeyi kemal kılıçdaroğlu'na yapıp, ardından kahkaha atarak gülmesi buna bir örnek. hakkında hayırlısı olsun.

    edit: imla.

  • 2 cocugum var, 4 ve 7 yasindalar. bir sure once bosandim. her insanin hayati ve yasadiklari farklidir. ben kendi evliligimde kendim ve cocuklarim icin iyi bir gelecek gormedigim icin bosandim. baba olarak iki cocugumun velayetini de aldim. calisiyorum bir yandan iki cocuguma bakiyorum olmadigim zamanlarda bana yardimci olabilen insanlar, yani ailem var. olmasalardi da bir sekilde bakici tutar veya isi birakir bir caresine bakardim.
    cocuklarim annelerini gormek istiyor mesela, anneleri degil gormek telefonla bile nadiren ariyor, yani is oradan bakildigi gibi degil, herkes evladini bagrina basmiyor. veya evladini cok sevdigini dusundugunuz insan oyle degilmis anliyorsunuz

    cocuklar ile kavga kufur icinde bir hayat surmektense bu sekilde yasamak daha iyi, terbiyeli yetistiriyorum, saygi ogretiyorum.
    evet cok ama cok zorlaniyorum, bir erkek olarak 2 cocuga bakmak butun gun ilgilenmek ve bunu yaparken gunlerini doldurarak gecirtebilmek inanilmaz zor, nihayetinde eline telefon tablet versem aksama kadar bir kosede otururlar ama vermiyorum, neyse kendimi anlatmaya gerek yok.
    kendiniz mutsuzsaniz ve bu mutsuzluk cocuklarinizin gelecegini tehlikeye atiyorsa oturup detayli dusunun. bosanma sureci de bir erkek icin hic kolay degil, inanin cekismeliye gidince ugramadiginiz iftira kalmaz, ustelik kanuna gore bunu kadin ispatlamak zorunda degil ordan hesap edin iste.