hesabın var mı? giriş yap

  • salı günü masumlar apartmanı, çarşamba günü sadakatsiz/masumiyet, perşembe günü camdaki kız, cuma günü kırmızı oda var. her birisi boktan hayatların dizisi. en masum olanında, üç dört kişinin evli olmasına rağmen farklı iki kadından çocuğu var.

    diyelim bunlardan kaçtınız, çukur var, maraşlı var. edho var. daha yeni yayından kalkan ramo vardı. arıza vardı.

    bunlardan da kaçtınız. kuruluş osman var. selçuklu var. herkesin hain olduğu abdulhamid var.

    arkadaş bu ülkede bir tane komedi dizisi olmayacak mı yahu? ekmek teknesi kıvamında bir aile dizisi çekilmeyecek mi? leyla ile mecnun absürtlüğünde bir komedi gelmeyecek mi? beğenmediğimiz yalan dünya ayarında bir komediye bile hasretiz şu an.

    herkesin, psikolojik problemlerle dolu boktan hayatlarını bize empoze etmek zorunda mısınız? ben haftanın her günü tv ekranında farklı bir iğrenç hayatı görmek zorunda mıyım? bir ülkenin ekranındaki tek komedi yapımı güldür güldür olabilir mi ya?

    emeği geçen herkese yazıklar olsun.

    edit: son cümle yumuşatıldı.

  • gdo'lu ürünler bir çok gelişmiş ülkede yasak, ülkemizde bu oluşum bu yüzden izin alamadıysa valla ilk defa ülkemizde güzel işlerinde yapıldığını gördüm.

  • ön edit : ithalatçı değil, imalatçıyım.

    bir kobi olarak kanser olma sürecini yavaş ve emin adımlarla yürüyorum. imalatı durduramıyorum iflasın ilanı demek, fatura kesemiyorum saatler arasında %10 15 zarar edebiliyorsunuz, kimya sektöründeyim ham maddemin tamamı ithal dolar bazlı, satışlarım türk lirası.

    dolar artıyorsa sende arttır diye düşünen kafa tasının içi hava dolu arkadaşlara kısaca, o işler öyle işlemiyor canım benim demekle yetinmek istiyorum.

    kendimi piyasada şanslı hissediyorum çalıştığım iş ortağımın oldukça yüklü ithalat çalışması var.

    yarınım meçhul çünkü ham madde alımını durdurdum, bir iki haftada % 30 içeri girerken ne kadar zam alabileceğimi bilmiyorum.

    hadi bakalım hayırlı kanserler.

  • celal şengör'ü şu rezil durumda bile savunabilenler var ya nasıl bu kadar mal olunabilir merak ediyorum gerçekten.

  • bilinçli bir kredi kartı kullanıcısı için son ödeme tarihleri çok önemlidir. son ödeme tarihi, hesap kesim tarihinden yaklaşık 10 gün sonraya (hafta sonuna denk gelirse bir sonraki iş günü) denk gelir ve ekstre tutarına herhangi bir faiz işlememesi için ekstre tutarının tamamının bu süre içerisinde ödenmesi gerekir.

    öncelikle gecikmeye girmemek için ekstre borcunun minimum ödeme tutarının tamamı son ödeme tarihine kadar ödenmelidir. ekstre tutarınız 2000 tl olsun. son yasal düzenlemeden sonra kredi kartı asgari ödeme oranı %20'ye düşürüldü. bu duruma göre minimum ödeme tutarınız 400 tl oluyor. eğer bu 400 tl'lik minimum ödeme tutarının tamamı son ödeme tarihine kadar ödenmediyse hesap kesim tarihiyle son ödeme tarihi arasındaki süre boyunca (10 gün) kalan ekstre borcunun tamamına alışveriş faizi uygulanır.

    örnekle açıklamak gerekirse hesap kesim tarihiniz ayın 15'i; son ödeme tarihiniz de ayın 25'i olsun ve son ekstreniz için hiç ödeme yapmadığınızı varsayalım. ekstre borcunuzun minimum ödeme tutarının tamamını (400 tl) ayın 25'ine kadar ödemezseniz ekstre borcunuzun tamamına (2000 tl) alışveriş faizi uygulanır. minimum ödeme tutarının tamamını değil de bir kısmını ödediniz diyelim. o ödediğiniz tutar dışında kalan ekstre borcuna alışveriş faizi uygulanır. sadece minimum ödeme tutarının tamamını ödediğiniz senaryoda ise 1600 tl'lik kalan ekstre tutarı için ekstre kesim tarihi baz alınarak sadece alışveriş faizi uygulanır.

    ekstre borcu son ödeme tarihine kadar bir lira dahi ödenmemişse minimum ödeme tutarının ödenmeyen kısmı için gecikme faizi; minimum ödeme tutarının dışında kalan ekstre tutarı için de alışveriş faizi uygulanır.

    yine aynı örnek üzerinden devam edelim. bir kere son ödeme tarihine kadar (ayın 25'i) minimum ödeme tutarını ödemediğiniz için hesap kesim tarihiyle son ödeme tarihi arasındaki o 10 günlük süre için alışveriş faizi uygulandı. ayrıca kredi kayıt bürosuna da gecikme bildirimi yapıldı.

    ayın 26'sından sonra 400 tl'lik minimum ödeme tutarına gecikme faizi uygulanmaya başlar; kalan 1600 tl'lik kısma ise alışveriş faizi uygulanır. bu faizler toplanıp bsmv ve kkdf tutarları da eklenerek bir sonraki ekstrede faizler & vergiler bölümüne yazılır.

    özetle; son ödeme tarihine kadar ekstre borcunun tamamının ödenmesi en uygun durumdur. ama tamamı ödenemiyorsa bile en azından hem gecikmeye düşmemek hem de o 10 günlük süre için alışveriş faizi uygulanmaması için minimum ödeme tutarının tamamı ödenmelidir. aksi takdirde kısa bir sürede borç girdabına girmek hiç de zor değil.