hesabın var mı? giriş yap

  • filmin başında kullanılan her detay daha sonradan önemli birer dönüm noktası haline geliyor. woody allen'ın harikalar yarattığı ve eğer insan şanslıya horozu bile yumurtlar dedirten harika film. allen'ın diğer filmlerine oranla ironi ve mizah minumum dizeyde tutulmuştur.

  • nasıl yürüttükleri hiç umrumda değil ama türkiye’de nasıl yürüteceklerinin tartışılmaması için oy vermeye gidiyoruz.

    kadınlar özgürlüklerine sahip çıkmak zorunda!

  • 'nasılsa bir gün ayrılacaktık, neden üzüldün ki?'

    sana üzüldüm çemçük hatırladıkca küfredicem de...

  • "soguk savasin en tehlikeli casusu" olarak abd tarafindan 1989'da almanyada duvar yikildikdan sonra deklare edilmis bu adam. amerikalilarin teufelsberg adli üslerinde araba tamircisi olarak calisiyordu. ama zamanla bu islere karisip gizli olan nato-dökümanlarina ulasmistir kendisi. 1985'de ddr in devlet güvenlik kurumuna kendisini ajan olarak calismayi tavsiye etmis. o zaman bir alt düzey amerikan askeri ile beraber cok degerli savas taktikleri, nato-dokümanlari ve buna benzer büyük gizlilik altinda tutulan diger kagitlari kullanmistir. ayrica o zaman icin natonun atom bombasini savasda kullanma ve kazanma ihtimalinin ne kadar oldugunu gösteren bir arastirmayi bile ele gecirmistir. cok sayida fbi ve cia calisanlari ile beraber calismis. ddr in istihbarat kurumunda blitz diye ajan adi kullanmistir kendisi (bkz: yildirim). 1988 senesinde kacarken amerikada tutuklanan yildirim 2004'e kadar tutuklu kalmis ve hapisten cikma umudunu yitirmisti. su anda cikma ihtimali yüksek ve kendisi avukati ile beraber bunun icin mücadele ediyormus. yildirim ayrica bu casus döneminde, bir türk kadini ile evli olmasina ragmen, bir amerikan kadin ile de evlenmis.

  • konu atv olunca yanında vantilatör çalışıyor, üstten misket atıyor olabileceklerini düşündüğüm video.

  • evet takside de değişim olacak, bugün taksi plakası sermaye için bir spekulasyon aracına dönüşmüş durumda. bir plaka başına bugün 3 milyon tl sermaye bağlanıyorsa ve bunun karşılığında sadcece bir adet (2, gece mesaisi) şoför istihdam eidiliyor ise bu sermaye istihdam artışı ve cari açığı azaltan üretim ve hizmet için kullanılamıyor demektir.

    en kısa zamanda 90'lardan beri gerçekleşmeyen taksi plaka ihalesi açılmalı ve plaka sayısı en az ikiye katlanmalı. aplikasyon çıkartılmalı ve isteyen yolcu eğer taksi boş ise aynı gzergahtan bekleyenleri taksiye alıp ücreti paylaşabilmeli, yollarda boş gezip boşa mazot yakan taksilerin birim zamandaki geliri arttırlmalı, maliyeti daha çok yolcuya paylaştırılmalı.

    bunun adı komunizm değil "gelecek" , uyanın.