hesabın var mı? giriş yap

  • başlık: 2000 lerin başıydı yanlış olmasın

    1. hani bu cola turka toplarının ilk çıktığı zamanlar. 3 kapağa mı 5 kapağa mı ne veriyorlardı. colaturka da iyi çıkış yapmıştı o dönemler hatırlarsınız, müslüman kolası türklerin kolası diye kertirmişlerdi. neyse. bizim mahallede de bu topu ilk yılmaz bini aldı. hemen kaleleri kurduk tabi deli gibi oynuyoruz. top da baya iyi sağlam bişi. yılmaz bininde de ticari zeka tavandı. bu dedi bana uzaktan bu topla gol atabilene topu veririm, he şayet atamazsa bu topun aynısından isterim. biz tabi fakir fukara kuru ekmek kemiren fasulyeleriz. hiç yanaşmadık bu teklife. ama sonra bizim mahallenin en sert abananı var; adı uğur. dıbına koyduğum bininde nasıl bir ayak varsa füze gibi vuruyordu. adı carlos uğur'a çıkmıştı zaten. uğur dedi tamam lan ben sana bir şut çekicem ama gol olursa bu top mahallenin topu olacak, öyle bacak arası yedin mi alıp eve kaçmayacaksın tamam mı dedi. uğurun, bu olayı herkes oynayacak tarafına çekmesi bizi çok sevindirmişti. helal olsun sana adamsın lan diyerek bunu biraz pohpohladık. sonra yılmaz tabi tek kalınca egosunun hıncıyla tamam diye bağırdı, kaleleri ayarladık yılmaz 30 metre öteye koydu topu dıbına koyduğum gavatı, buradan vuracan dedi. bizim uğur ilkte bi yapabilir miyim diye git gel yaşasa da bizim desteğimiz ve pohpohlamamızla tamam lan oç diyerek geçti topun başına. ben de kalenin dibindeyim gol olduğu an topu alıp uğurun yanına koşucam. bizim uğur gerildi gerildi gerildi gerildi bir yapıştırdı, o top ışık hızıyla meteor gibi geldi benim gibime bi vurdu. ama ne vurma. dünyam karardı amk. kendime geldiğimde sağlık ocağındaydık, ilk cümlem top artık bizim mi lan demek olmuştu...

    evet, mahalle bir top kazanmıştı.. belki iki top. ama kazanmıştık ya gerisi önemli değildi.

  • tarihten günümüze demişler de olayların hepsi 1913 - 1928 arası amk.

    abd' ye saldırdığınız için 20 yıldır ülkenizi işgal eden koalisyondaydık demenin kardeşçe bir yolunu bulamadılar herhalde.

  • mesai kavramı içinde yaşayanların tamamı, ayrıca kabaca evine 8-10 bin dolar girmeyenler için bir nevi kanserli yaşam formudur. farkına varmadan ince ince hasta eder adamı, bildiğin tıbbi hasta...

    sadece ciddi para kazanan ve bunu sabah 8 akşam 8 gibi bir mesai ile yapmak zorunda olmayanların şehridir istanbul. kalanı köledir. istersen 15.000 net maaş al, mesainin içindeysen, hayatın dışındasın usta.

  • cerkescede "ayip" anlamina gelir. her turlu saygisizlik ve onaylanmayacak hareket bu kapsama girer, yapmaktan ozenle kacinilmasi gerekir. bir nevi tek kelimelik adab-i muaseret kuralidir.

  • şu an 36 haftalik hamile halimle her türlü kufru saydığım mal beyanı. sicak bi taraftan yatamiyorum kalkamiyorum bütün kemiklerim ağrıyor. herkes hoydur hoydur gezerken tansiyonum sicakta oynuyor diye eve tikilip kalmisim. üç yaşındaki kızim var bide on dk da bir anne su anne cisim geldi anne gel boyama yapalim anne şu anne bu... şimdi ben ilkini sezaryenle doğurdum ikinciyide sezaryenle dogurcam. ben anne değilim öylemi. çok pis sovuyorum haberiniz olsun. zaten sicak.

  • türkiye'de yapılmış en iyi drama dizisi. evet drama dalında bundan daha iyisi yok.

    ayrıca devlet oyunlarını hikayeleme konusunda diriliş ertuğrul, uyanış selçuklu ve muhteşem yüzyıl'ın fersah fersah üzerinde.

    yeraltı dünyası tarafında ise çukur, ramo, arıza ve maraşlı gibi güncel diziler kurtlar vadisi'nin yanında ajdar klibi gibi kalır.

    bu diziyi yıllarca önyargıdan ötürü izlemedim. çok ciddi önyargılarım vardı. daha sonra o efsane ilk 97 bölümün sadece ilk bölümüne bakayım dedim ve 1 haftada 97 bölüm izledim. bu kadar iyi çıkacağını beklemiyordum.

    hikayeye teknik olarak bakarsak:

    --- spoiler ---

    - pilot bölümü çok iyi. pilot hikaye günümüz dizilerindeki amatörlüğe kurban edilmemiş, yani ilk bölümde her şey anlatalım yanılgısına düşmemişler. ve pilot ilk 3 bölüme yayılmış.

    - konsey karakterleri her bölüm görülmüyor, ağırlıklı olarak cerrahpaşalılar'dan sonra her bölüm görülmeye başlıyor. ondan önce her bölüm asıl hedefi gösterelim diye kasmamışlar.

    - osman sınav'ın yönettiği bölümler reji olarak çok iyi. sonraki yönetmenler yüksek senaryoları düşürmüşler. özellikle iplikçi nedim'in ölümü reji olarak dizinin kalitesinden çok uzakta kalmış. üzücü derecede kötü çekilmiş.

    - çok iyi tiyatrocuların yanı sıra hayatında hiç oyunculuk yapmamış insanlardan çok iyi performanslar alınmış. necati şaşmaz ve kenan çoban ilk 97'de çok iyi. özellikle donuklukları çok işe yaramış. sonraki işlerde aynı şey söylenemez. iyi denk gelmiş.

    - necati şaşmaz'a efsane umut tabak dublajı kumarhane baskınından sonra yapılmaya başlanmış. o zamana kadar sesi başka.

    - necati şaşmaz ilk bölümlerde şaşılacak derecede atletik, savcı suikastından sonra kaçarken bir direğe çok başarılı bir şekilde tırmanıyor. dublör mü diye tekrar tekrar baktım değil, kendisi tırmanmış.

    - özellikle osman sınav döneminde detaylara çok önem verilmiş. dizideki hastane sahneleri şu an hastane dizileri yapanlara ders olarak izletilmeli.

    - final bölümü hariç bölümler 60-70 dakika. detay var ama bakışma, süzüşme yok.

    - olaylar çok hızlı ilerliyor. elif'in ailesi hariç derinliksiz karakter neredeyse yok.

    - aile dramatiği de çok çok kurulmuş.

    - yine osman sınav'dan sonra bazı karakterlere komedi müzikleri yapılması aşırı kötü karar olmuş. dizinin güzel bir müzik akışı var, aşırı bozmuş.

    --- spoiler ---

    fark ettiğim başka detaylar da var. nadir sarıbacak mikrop erdal'ın doktoru olarak görünüyor.

    ensonhaber'in sahibi serkan kalemciler ise 10. bölümde kumarhane dolandırıcısı olarak karşımıza çıkıyor. tabi o zamanlar haberci değil reklamcı.

    meral yılmaz rolündeki müge ulusoy ise dizide rol alan birçok oyuncunun günümüzde menajerliğini yapıyor.

    deli hikmet rolündeki erdem ergüney ayrıca dizinin cast sorumlusuymuş, şu an o da menajer. ayrıca asistanlığını yapan da elif'in kardeşi eren rolündeki kerem fırtına'ymış.

    dizi çok iyi yazılmış, her şeyden önce senaryo başrol olmuş. hatta yazanlar bile sonrasında üstüne çıkamamışlar. dediğim gibi kurtlar vadisi en iyi mafya dizisi değil, drama dalında türkiye'de yapılmış en iyi dizi. eğer benim gibi önyargılıysanız çok şey kaçırıyorsunuz derim.

    tabi kurtlar vadisi pusu için aynı şeyleri söyleyemem. yazdıklarım kurtlar vadisi yani ilk 97 bölümü için geçerlidir.

  • gene iyidir. hatta çok iyidir... ben sms’le terk edilmişim. evet, edilmişim! anlatayım.

    yıllar önce...

    efendim, o ara sevgilim(bkz: tus)a hazırlanıyor, pek görmüyorum. istesem görürüm de, kafa beyin bırakmıyor... düşün, deneme sınavı anlatıyor!

    bir gün dedim ki; “sen sakin sakin çalış, zaten 1 ayın var, ne uyuduğun saat belli, ne uyandığın... konuşmak istedikçe sen beni ara.” (valla pislik yapmıyorum, seviyorum üstelik. ama elini yüzünü yıkayacak hali yok, nerde kalmış birlikte zaman geçirmek.)

    sınava girdi, memleketine gitti... aradım bakmadı... sınav sonuçlarının açıklandığını tesadüfen duydum... bir tuhaflık var! gene aradım, gene bakmadı. o ara benim de gündem yoğunlaştı. oturup da kritik edecek, dertlenecek kadar boş vaktim yok.

    (bak tarihi de unutmam) ekim’in 1’i... gündem durulmuş, aylak bir gün, boş beleş telefon kurcalıyorum. “uf amma da çok reklam sms’i gelmiş.”

    silerken silerken, bir sms serisi!

    bana bir sms’ler yazmış, bir laflar hazırlamış! hoş, lafı hep uzatırdı da, orda daha da uzatınca... başta konuyu da pek anlamadım! destan gibi... geçmişten günümüze! sonra sonra ayıktım, e ben meğerse 2 hafta önce terkedilmişim... terkedilmişim! haberim yok!

    demem o ki; whatsapp bence iyi. bir kere, takibi/farkedilmesi kolay. tamam, terkedilmek hepimize acı da;

    - vatan bilgisayar flash indirimi
    - bonus hesap ekstresi
    **terkedildiğim sms zinciri
    - şen kardeşler halı yıkama kampanyası

    arasında terkedilmek... daha bi acı değil mi kardeşlerim?!

    (edit: mesaj alıyorum, yanlış anlaşılmış. doktor olan ben değilim, o zamanlardaki sevgilim)

  • gerizekalı gibi videonun tamamını izlemeden gelip yorum yapmayın. kadın kürtçe konuşan kadını stüdyodaki kızlara kürtçe hakaret ediyor diye yayından aldı. lafın sonunu başıyla birleştirip algı kasmaya çalışmayın.