• yeni eğitim ve öğretim yılı itibariyle gerçekleşendir. bunların olacağı çok önceden belliydi. şimdi bazı embesiller çıkıp özgürlükten falan bahsedecek. ancak askerlik herkesin özgürce takılacağı bir kurum değil.

    faullerimiz sakalimiz biraz uzun olsa, kepi biraz yamuk taksak ya laf yer yada carsimizi kitlenirdi lan. askerlik sekilciligin yapılamayacağı ender kurumlardan biridir. herkes tek tip olmalı ki kimse kendi içinde bölünmesin, silah arkadaşına komutanına on yargıyla bakmasın, verilen emirleri dini inancına göre değil, silahlı kuvvetler ve vatanın çıkarları doğrultusunda versin diye vardır.

    şimdi bu ablamizin bölük komutanı olduğunu dusunsenize. şayet ben ön yargılardan uzak bir şekilde düşünmeye çalışıyorum ama bölüğü bu gorunusuyle disiplin altında tutabileceğine ihtimal veremiyorum. her kurumun içi boşaltılabilir ama ortadogu denen bataklıkta boğuşan tsk'ya bunu yaparsan bu ulkeyi hiç kimse kurtaramaz.

    edit: bazı oksijen israfı çomarlar hakaret edip, olmayan beyinleriyle cümle kurmaya çalışıyor. hala anlamıyorlar mevzunun bir bez parçası olmadığını.

    ailemde başı kapalı bir sürü insan var. bu onların kişisel hak ve özgürlükleri. kimsenin bu özgürlüğü kısıtlamaya hakkı yok. ancak türk silahlı kuvvetleri islam'dan bile önce kurulan bir yapı ve içerisinde din, siyaset, her türlü marjinal görüntü ve söylem bulunmaması gereken bir kurum. hiç bir ast hiç bir üstünün siyasi ve dini düşüncesini bilmemeli. bana küfür etmeden önce siktirin gidin biraz askerlik hakkında bilgi edinin.
  • izmir menteş'teki askeri kamplarda ne yapacağını merak ettiğim öğrencidir.
    bilfiil 4 kere askeri öğrencilik hayatımda katıldığım menteş kamp tecrübelerime istinaden, deniz eğitimlerine haşema ile katılması gerekecek olup, verilen 30 saniye süre içinde hangi ara kamuflajını çıkarıp haşemasını giyip denize girecektir merak ediyorum. tabi bir de soyunma kabini gerekli kendilerine.

    ayrıca 45 derece izmir sıcağının altında kısa kollu kafada türban modası ile mi koşup sürünecek yoksa, aman dinen günahtır deyip o sıcakta altta uzun eşofman üstte uzun kollu ile mi koşup sürünecektir.

    kardeşim tamam kimse kimsenin inancına karışmamalı saygı duymalı ama orası adı üstünde harp okulu, yani savaş okulu, normal eğitimin yanı sıra ağırlıkla savaş eğitimleri aldığın bir yer. yaşayıp gören biri olarak da türban ile bunun mümkün olmayacağı kanaatindeyim. ayrıca tsk gibi önemli kurumlarda dini sembollerin kullanılmasına karşıyım kılık kıyafette. buna yasak demek ya da dini görüşe saygısızlık demek doğru değil. bu bir kuraldır ne için daha güçlü ordu , daha güçlü türkiye için.

    ne olursa olsun eğer ayrımcılık yapılmayacaksa zamanla yaşayarak türbanla bazı şeylerin yürümeyeceğini kendisi görüp idrak edecektir.

    dip not: fetö mağduru eski bir askeri öğrenci olarak baktıkça, tüylerimi diken diken kaldıran fotoğraftır.
  • (bkz: rezalet)
  • insanları başörtülü veya başörtüsüz diye ayırmak ne kadar doğrudur ?
    inanç veya kültürüne göre kıyafet seçmiştir,normaldir.
  • misir ordusunda gorunen goruntu, degil mi bana oyle bir sey denmedi, bana turk ordusu, mustafa kemal in ordusu denmedi.
    cok fena kufur ederim deve derim, at derim bak.
  • askere g3 tutmayı gösteremez çünkü namahrem.

    ekleme: aşağıda dingilin teki "turk silahlı kuvvetlerinde mekanik nisancilik egitimini bir kadin subaydan alan duydun mu hic?" diye sormuş. hayır duymadım, bizzat gördüm. 2010 yılı, iskenderun, soyadı ceylan olan kadın üsteğmendi ve atış şerit rozeti sahibiydi kendisi.
  • çok mantıklı.. baktın düşman tankı geliyor.. başörtüsünü çıkartıp soktun mu egzosuna, tank pert..

    işte milli türk savunma silahımız..
  • nur içinde yat erbakan hoca
  • askeri disiplinden taviz verildiğinin göstergesidir. çifte standarttır. her nasıl orada şort giyemiyorsanız, sakal bırakamıyorsanız, başörtüsü de takmamanız lazım. eğer askeri bir ortamda disiplinden taviz verirseniz geriye hiç bir şeyiniz kalmaz. olası bir savaş durumunda sözünüzü geçiremezsiniz o askerlere. ironi de burada başlıyor zaten: bana kalırsa başörtü takan dindar bir insandır ve dindar bir insanın da özellikle ki kadınsa bu kişinin askeri okula girmesi kesinlikle sakıncalı bir durumdur, çelişkilidir.
hesabın var mı? giriş yap