• batıl inançlar genelde yasaklar ya da müjdeler üzerine kuruludur...fallar, işaretler, eylemler bu minvalde döner dururlar..öyle dallı budaklıdır ki her durum için bir kuralı vardır..ev, malum sosyal insanın en büyük hayallerinden biridir..kökeni de tabii barınma güdüsünden geliyor..şimdi, batıl bir inanca uyarak nasıl ev sahibi olabiliriz sorusunun kaç tane yanıtı vardır bilemiyorum ama henüz beni başarıya taşıyamayan batıl inancın kurallarından birine uymuş gibi görünüyorum..evime kim gelse boyu yaklaşık 1.5 metre boyundaki kılıç diye bilinen bitkime -çiçek diyemiyorum- bakıyor ve;

    - ooo, ev alacaksın diyor..bu lafı sanırım birkaç senedir duyuyorum ve çeşitli sosyal ya da inanç katmanlarından gelen iyi niyetli dostlarım, konuklarım bu sözü sektirmeden söylüyorlar ama ne onların sözleri ne de kılıç henüz ev almamı sağlayamadılar..belki de eksik olan birkaç santim kalmıştır, ondandır belki, bilemiyorum..ve fakat neyse ki kılıçla dostluğumuz eskiye dayanıyor ve bu sözlere aşina olmadığım zamanlardan kalma yakınlığımız var...yumurta pişmiş ve soğutulmuş suyunu dökerken kendimi bazen; n'oldu bizim ev? diye yakaladığım olmuyor değil ve fakat bırakın evi, ben o bahsedilen çiçek açma ritüeline de razıyım ..
  • ev sahibi kişilerden ufak tefek tutarlar dilenerek bir altın anahtar almak ve bunu üzerinde, mümkünse boynunda taşımak biçiminde kendini gösteren yöntemlerdir.

    aynısı araba sahibi olmak için araba sahiplerinden dilenerek de yapılabilir.
  • (bkz: 7 fil)
  • kılıç bitkisi ile ilgili inanma çok yaygındır. bir diğer yöntem de hıdırellez günü ağaçlardan ev yapıp gece dışarıya bırakmaktır. çocuk sahibi olmak isteyenler de oyuncak bebek ya da beşik koyarak benzer bir uygulamayı yerine getirirler.
hesabın var mı? giriş yap