• tanımadık bir yüzle göz göze geldiklerinin belirtisidir. bebek, çevresinde gördüğü kendisine hüzünlü gözlerle (ay nasıl da ağlıyor) veya sinirli gözlerle (sus ulan artık kafa bu kafa) bakan insanla 2 3 saniye yaşlı gözleriyle bir an susarak pür dikkat bakışır. sakın "aa sustu" demeyin çünkü baktığı kişiden de istediğini alamadıysa, kafasını farklı bir yöne hızla çevirerek ağlamasına kaldığı yerden devam eder. sonra annesi susturulamayan çocuğuna tehditler savurur;

    (yoldan geçmekte olan kağıt toplayan çingeneye bakarak)

    -bak susmazsan seni çingenelere veririm..!
    çingene: a be senin o çirkin şoparını ne yapayim..
  • yalnızca güç toplamak için verilmiş birkaç saniyelik molalardır, ümitlenmenin bir anlamı yoktur.
  • çin işkencesinden beter bir durumdur. tam "oh bitti rahatladım" dediğiniz an da gafil avlandığınızın belirtisi olarak tekrardan zırdılamalara maruz kalırsınız. isviçreli bilimadamları tarafından en kısa sürede bebeklerin bu davranışlarına bir çözüm yolu bulunmalı ve insaniyet namına tüm dünya ile paylaşılmalıdır.
  • sıpacıkların ağlarken dinleyemediklerini gösteren susuş
    bir an susup, acaba yeni/farklı bir şey söyleniyor mu diye dikkat kesilirler.
    aynı/benzer teraneler olduğunu görünce de... berdevam.
  • bunun bir de siddetli aglamalarda gorulen turu vardir. olay soyle vuku bulur: bebek kisisi kafasini sertce vurur. aglama baslamistir. ühüüüüee diye baslar. bir yerde nefessiz kalir gibi olur. bi susar. burada bebek kisisinin yuzu kipkirmizi, gozleri kapali, agzi aciktir ve ice dogru üüü harflerini biriktirir, adeta ice aglar ve siz aha bitti galiba diye dusunurken icinde biriktirdigi ü'leri kusar: üüüüüüüü...... ve olaylar gelisir.
  • işte tam bu anın bir adı vardır (bkz: uğunmak). tdk bekçisi yazarlar yetişin tanım yapıyoruz *
hesabın var mı? giriş yap