• ben önce şu kısma değineceğim. 25 e saç traşı mı kalmış ? köyde mi yaşıyorsunuz. benim senelerdir gittiğim mahalle arası 2 koltuğu olan ufacık berberim bile 40 tl...

    ayrıca bir saç traşı 25 lik şey ne demek ? bu fiyatı neye göre belirliyorsunuz ?

    sana 25 tl verseler her gün genci yaşlısı, saçı başı yağlı, kulakları tüy yumağına dönmüş yaklaşmak bile istenmeyecek türlü insana dokunmak, onlar koltuğuna gerilmiş keyifle otururken sen ayakta onları ama 40 dk ama 1 saat uğraşıp temizlemek ister miydin ? bana kişi başı 100 tl verseler yapmam bu mesleği.

    bir de evine geliyor sana özel havlusunu malzemelerini getiriyor ayağına hizmet geliyor ve normal fiyatına yakın bir fiyat mı olacaktı ? anahtarı içeride unutup da kapıyı plastik aparatıyla gelip 2 saniyede açan çilingir bile sırf eve çağırdığın için senden 80 tl duruma göre 120 tl alıp gidiyor.

    berberlik kolay bir iş sayılmaz. tüm gün ayaktalar. 20 senedir gittiğim adamda ayakta durmaktan türlü diz problemi ve beraberinde varis oluşmuş. insanlarla yakın temas beraberinde her gün türlü pis insandan hastalık kapma riski de ayrıca cabası...

    fakat en başa dönersek asıl sorun ise şu karantina durumunda eve gelme isteği. bu ise sizin berberin krizi fırsata çevirme çabası değil gayet mallığı...

    insanlar sırf şu an ateşi yok diye vs virüsü taşımadığını zannediyor. oysa hiç farkında bile olmayabilir ve haftaya 10 gün sonra ortaya çıksa dahi bu süreçte evine gittiği herkese bulaştırabilir ya da aynı şekilde evine gittiği birinden de kolayca kapabilir.

    bu yüzden de sizin şu an eleştirebileceğiniz asıl ve tek mantıklı kısım son cümleniz. ve yine diyorum artık 25 e traş edenler bildiğiniz köy berberleri aşırı ufak yerler falan... ya da varoş...

    ben ilçede bile o parayı hiç bir yerde duymadım. ne 25 i aq millet 80-100 lira veriyor normal traşa bile çoğu yerde... daha üst fiyatları hiç söylemiyorum.

    tanım: baştan sona skandallarla dolu olan durum
  • eve berber çağırmamanız sizin için daha yararlıdır.

    bir süre çirkin gezin, gerekirse kendiniz kesin yamuk yumuk da olsa, çirkinlikten ölmezsiniz herhalde.
  • bütün gün bir o eve bir bu eve girip çıkan adamı eve çağırıp ağzınızı yüzünüzü elletmek! oğlum siz manyak mısınız, eve berber çağırmak da ne, bu risk alınır mı,

    tanım verelim; olması gerekenden aşırı yüksek fiyatlardır.
  • yıllar önce bile evlere servisin 150 tl olduğunu bilirim, o yüzden salgını fırsata çevirdiler diye genelleme yapmayın.
  • 00:49 saniyede sizin için diyor eve berber çağıranlara
  • istersen sweeney todd'u çağır başgan ölüm şekline verdiğin paraya değsin.
  • neymiş 90 tl çokmuş. sizin gibi eve kuaför çağıran gerizekalıların tüm parasına devlet el koymalı. ülkede en büyük sorun virüs değil cahillik.
  • ılıklar doluşmuş yine başlık altına. dünya salgınla boğuşurken ne berber çağırması eve ? manken misiniz kardeşim ? moda çekiminiz mi var ?
  • o paraya berbere ben değdiririm.
  • şu dönemde saçını düşünen adam da, ne bileyim yani.. değil 100 lira, bedava geliyorum abi dese yine de çağırmam. kafayı mı yediniz abi 2-3 hafta kestirmeyin ne olacak. çok rahatsızlık duyuyorsanız koyun kafaya tası alın elinize makası kesin abi.
hesabın var mı? giriş yap