aynı isimde "bergen (film)" başlığı da var
  • ülkemizin en güzel sesli kadınlarından biridir. öldürüldüğünde küçüktüm ama o yıllardan bu yıllara hala dinlerim. filmi ile inşallah daha geniş kitlelere ulaşır diye umuyorum.
  • bu kadını öldüren adamı kevgire çevirecek o kadar mafya varken,neden bergen mafyalardan rica edip bu adamın peşini bırakmasını sağlatmadı diye düşündürüyor.
  • "cenazesinde bir avuç insan vardı..

    gittiği her yerde hayranları tarafından çembere alınan bergen'in cenazesinde sanatçı arkadaşlarının hiçbiri yoktu.. cenaze camiye getirildiğinde öğle namazından çıkan birkaç kişi musalla taşının yanına geldi ve son duayı yapan imamın talkını bir avuç insan tarafından dinlendi." [kaynak]
  • uzun yıllardır aklıma başıma geldi geleli bergen hayranıyımdır neşelenirim bergen dinlerim. hüzünlenirim bergen dinlerim. efkarlanırım bergen dinlerim. içim coşar bergen dinlerim. şimdi filmi çıktı ya, herkes bergen'imi (bergenim dedim bak) konuşuyor ya içim bi tuhaf oldu lan. bildiğin kıskanıyorum. benim olan nadide bişey günyüzüne çıkmış da onu başkalarıyla paylaşmak zorunda kalmışım gibi. resmen kıskanıyorum onu.

    seni seviyorum bergen. büyük kadınsın.
  • hazır gündemdeyken, moderatörler bu başlıktaki entryleri şehir olan ve sanatçı olan olarak ayırmalıdır.

    (bkz: you have one job)

    şehir olan bergen'e baktığımızda sanatçı görüyoruz, sanatçı olan bergen için bu başlığa baktığımızda da arada norveçli balıkçılar beliriyor
  • saygı albümü bergen 8 mart itibariyle çıkmış kadersiz sanatçımız. albümü filmi derken şu aralar gündeme gelmeseydi bir çok şarkısını duymadan ölecektim belki.
  • çok güzel iş olmuş. halis serbest göttür. farah zeynep abdullah ve erdal besikcioglu resmen bana o günleri yaşatıp, hissettirmiştir. çok sevdim çıkın çıkın gidin. *
  • aradım aradım olay neymiş diye, yazılı halini bulamadım, sonra mecburen videosunu izlemek zorunda kaldım. nedir diye merak eden olursa adamın röportajından izlediğim kadarıyla olayı özetliyorum: adamla evlenmek isteyen bergen'in kendisi. bergen evlenmek isteyince adam kabul ediyor ama sahneyi bırakmayı şart koşuyor. sahneye çıkmayı bırakma konusunda emin olup olmadığını ısrarla soruyor ve bergen de ısrarla bırakacağını söylüyor. evlendikten bir süre sonra dayanamıyor ve evden kaçıp sahneye çıkmaya başlıyor. adam bergen'in peşinden gidiyor, madem sahneye çıkmaktan vazgeçemiyorsun o zaman boşanalım, ne yapmak istiyorsan yap diyor. bergen boşanmayı da kabul etmiyor. böyle bir süre boşanamadıktan sonra bu kezzap atma olayını yaptırıyor. o konuda azmettiricilikten ceza alıp içeri giriyor, içeride bergen bunun ziyaretine geliyor. söylediğine göre ziyaretine geldiğinde de "hak ettim" demiş. yine aradan biraz zaman geçtikten sonra bergen sonunda boşanmayı kabul ediyor ve vekalet veriyor. adam gidip boşanıyor, sanıyor ki konu kapandı. ama bergen telefonla kendisine musallat olmaya devam ediyor ve o arada eşine dostuna da rahatsızlık veriyor. "en yakın arkadaşınla yattım" vb. tahrik edici nielikte, "ağza alınmayacak" sözler söylüyor. bu böyle bir süre devam ettikten sonra çevresinden de adama "sen gawat mısın" benzeri tepkiler geliyor. bunun da gözü dönüyor, gidiyor buluyor bergen'i, annesini vb. yanlarında iki kişi daha varmış, hepsini vuruyor.

    (bkz: halis serbest'in bergen cinayeti röportajı)

    velhasıl bu anlatılageldiği üzere melek gibi bir insanın vahşi ve cani bir katil tarafından katledilişi hikayesi değil. adam zaten tam bir anadolu irfanı dayı, nüfuzu da var, gazinodan manita yapıp evlenince standart anadolulu çıkmazına giriyor. üstüne bergen'in de tahriklerini ekleyince bu cahil cinsiyetçi coğrafyasında sonuç malum oluyor. belki mağdur açısından şiddetin kıyaslaması yapılmaz ama hayatta kalanlar ve toplumun geri kalanı açısından boşanmak isteyip kocası tarafından boşanmasına izin verilmeyen, yanlış partner seçme hatasından bir noktada dönmek isterken öldürülen ve şiddet gören kadınların durumu, bergen'in durumuna kıyasla çok daha vahim görünüyor bana.
  • filminin çıktığını görünce aha dedim kesin yeni ünlü olmuş gibi cd ve plakları da birden hortlamaya başlar.

    random bir müzik sitesine girip kontrol edeyim dedim ki çoktan yer gök bergen olmuş. çin malı pikaplarla müzik dinleyen kitle için birebir.

    ferdi özbeğen yeni yeni tüketildi. birkaç ay da her yerde bergen plağı görürüz artık. taaa ki film endüstrisi z kuşağına yedireceği yeni bir arabeskçi bulana kadar.
  • insanlar filmden sonra herken bergene düşmesini eleştirmiş ancak unutulan bir nokta var. sanatsa herkese sanat, farkındalıksa herkese farkındalık.

    erkek şiddetini iliklere kadar hissettiren yaşamının herkesçe bilinmesi bence çok iyi bir durum. halis serbest 7 aylık hapis cezasıyla çektirdiği onca acının bedelini ödemiş midir bilemem ancak bildiğim tek şey var 'bütün zalim olanları
    sen affetsen, ben affetmem'
hesabın var mı? giriş yap