• brandenburg kapısı önünde çekilmiş*, sadece 30 saniye olmasına rağmen birbirinden değişik detaylar barındıran video.

    sabahın köründe saksafon çalan adam ve yanında dans eden kadın, asker selamı veren zombi evsiz, gelin ve damat ve daha niceleri.

    işte o video

    düzeltme: videoyu ilk gördüğümde gölgelerin uzunluğundan sabah saatleri sanmıştım ama maps'ten bakınca kapının meydana bakan kısmın arkasının batı olduğunu farkettim. akşam saatleri yani kısaca.

    bir de "garip" dememe takılanlar olmuş. videodaki herhangi bir şeye şaşırmadım. "aaaa ne biçim şeyler yapıyolar la" falan da demedim. videoyu çeken kişinin arkadaşı olduğunu düşündüğüm kadın gibi gülerek izledim, hoşuma gittiği için sizinle de paylaşayım istedim. her şeye böyle linç yaparsanız üzülürüm he.

    düzeltme 2: çok sorulduğu için yazıyorum. o bisiklete "conference bike" deniyor. 7 kişilik. fiyatı 12 bin erro.
    https://conferencebike.com/
  • the economist kapağının canlı halini andıran görüntüler.bin tane sosyal sebep sonuç çıkar.en ilginci ise oradan geçen koca ayak kimsenin dikkatini çekmiyor.
  • asıl başlık açılması gereken olay 7-8 kişinin bisiklet gibi bişeye binip sağlı sollu arkalı önlü pedal çevirmesidir.o nasıl taşıt lan öyle

    edit:seyyar birahane gibi bişeymiş uyardı arkadaşlar sağolsun.pedal çevirip aynı zamanda içerek şehri turluyorlarmış
  • herkes rahat, herkes eğleniyor, herkes mutlu...
    ve bizler bunu anormalleştirmiş haldeyiz.
    bizim halkımızın yaşam enerjisi magmaya çoktan ulaşmış halde.
  • esenyurt meydanından 30 saniyelik bir video çekip berlin'de yaşayan insanlara göndersek garip video nedir öğrenirler.

    tanım: gayet güzel eğlenen insanların olduğu videodur.
  • izlerken ben neden orada değilim de bu ortadoğu bataklığında ki primatlarla birlikte yaşıyorum dedirten video.
  • absürtlüğün güzel göründüğü bir an.
  • 1970'lerde çekilen ve 2000'li yılları tasvir eden bilim kurgu filmlerini anımsatmıştır. senaristler pek de haksız değilmiş.
  • berlin aslında tam da böyle bir yer. eskiden istanbul için kozmopolit,her türlü insan var,çok eğlenceli ve her tipten ülkeden insanı görmenin garip gelmeyeceği bir yer olarak bahsedilirdi sağolsunlar belki almanların bizi kıskanacağı tek özelliğimiz o olabilirdi gayet o özelliği berlin'e kaptırdık çoktan.
  • berlin, özgürlükler şehri. zaman zaman insanın bu kadar olmaz diyecek kadar özgür bir şehir. kameraya iyi ki partiden çıkmış insanlar yansımamış. o şehirde (bkz: berghain) diye bir gerçek varken hiç bir şey şaşırtıcı gelmez insana.
hesabın var mı? giriş yap