• ülkemizin zor bir sınavdan geçtiği şu günlerde canımı sıkan durum.

    bir maden suyu gurmesi olarak ülkemiz sınırları içinde üretilen/satılan neredeyse her maden suyunu denedim. yurt dışı seyahatlerimde de mümkün olduğunca fazla maden suyu tüketiyorum ve bunları ca'nım ülkemiz maden suları ile karşılaştırıyorum. bu benim için basit bir ihtiyaç gideriminden öte hobi haline geldi.

    söyleyebilirim ki bunca maden suyunun arasında beypazarı'ndan iyisine rastlamadım. belki damak zevkime hitap eden budur, belki de dünya'da gerçekten beypazarı'ndan iyi bir maden suyu yoktur.

    günde en az 4-5 şişe maden suyu tükettiğimden bu artık günlük yaşantımın planlamam gereken bir rutinine dönüştü. normal bir maden suyunun açılması 4 saniyeden fazla zaman almazken, beypazarı maden suyu'nu açmam, gazını yavaşça almaya çalıştığım için 8-10 saniye sürüyor. eğer pervasız davranıp normal maden suları gibi açarsam en az 5 gr maden suyunu kaybediyorum, etrafın kirlenmesi de cabası.

    önceleri bunun geçici bir sorun olduğunu, yeni üretim serilerinde düzeleceğini düşünüyordum ancak sorun uzun süredir devam ediyor ve görüyorum ki aynı dertten muzdarip başkaları da var. eğer buraları okuyan bir sosyal medya çalışanları varsa duysun; mağduruz...
  • çat diye değil de daha yavaş bir şekilde açarak üstesinden gelinebilecek durum. bu da taş çatlasa 3 saniye sürer (fazla sallanmamış, buz dolabında muhafaza edilen şişeler için geçerli).

    t. beypazarı pro
  • hızlı şekilde, kola açar gibi açılırsa köpürür ve dökülür.
    ancak yavaş ve sakince kapak açılırsa köpürmez.

    diğer markalarda böyle olmaması benim de dikkatimi çekti. sodyum'un fazla olmasından mı kaynaklanıyor bilemedim. bir aralar günde 4-5 şişe içerdim, ancak sonra tansiyonu yükselttiğinin ve baş ağrısı yaptığının farkına vardım. *
  • cam sise uretiminde siseler uretim hattinda rahat ilerlesinler diye siselere ozel bir sivi puskurtulur. bu sivi sayesinde siseler birbirine surtunurken daha rahat hareket ederler hatlarda. ancak bazen bu puskurtme cubugu yukarda kalir ve bu sivi ( sagliga tamamen zararsizdir ) sisenin icerisine girer. maden suyu dolum tesisinde dolum yapilir ve sise kapaklanir ancak bu sirada maden suyu ile bu puskurtulen sivi etkilesime girer. musteriye ulasan siselerde bazi parti uretimlerde bu puskurtme hatasindan bahsedilen kopurme sikayeti alinir. sise uretiminde rastlanan ve normal olarak kabul goren uretim hatasi musteri sikayeti olarak once maden suyu firmasina oradan da sise ureticisine ulasir ve ilgili vardiya da geriye donuk teknik kontroller yapilir.
  • yalnızca bazı şişelerde değil, tüm beypazarı maden sularında görülen durum. önleme teknikleri yok mu tabii ki var. ancak burada şişe başına 3-5 saniyeden bahsediyoruz efendiler!
  • öncelikle maden suyuna kibar davranilmasi gerekir. oyle bakkaldan aldin posete koydun eve gelirken heidi gibi eli kollu sallayarak yurumeyeceksin.

    eve geldin maden suyunu iceceksin posetten cikar zemini duz bir yere koy ve biraz bekle maden suyu dinlensin. bi elinle tutup digeri ile acmaya calisirsan dokulur tabii.

    2-3 dakika kadar dinlendirdikten ve sabit bir yere koyduktan sonra yavasca bir elinizle dengeleyip diger elinizle acacaksiniz.

    gunde 4-5 tane onermem mideyi deler sonra aglarsiniz.

    son olarak ilk basta soylemem gerekirdi ama;

    (bkz: derdini sikeyim)
  • bir de tam taşarken içmesi yok mu
hesabın var mı? giriş yap