• black, indigenous, person of color anlamına gelen kısaltma. person of color aslında bu beyaz olmayanları anlatmak için çok kullanılıyor ancak siyahlar bunu beğenmiyormuş. beğenmeme nedenleri beyaz olmayan herkesi aynı kefeye koyarak farklı tarihi arka planları yok sayan bir ifade olmasıymış. yani bunların tarihlerine baktığınız zaman siyahlar gemilerle köle olarak afrika'dan getiriliyor, indigenous'lar abd'nin asıl yerlileri, dağdan gelenin soykırım yaptığı bağ sahipleri. person of color'lar ise bunlar dışında kalanların hepsini kapsıyor galiba. gerçi bunların da güney amerikalısı var, indian'ı var (yerli olan değil hintli olan, onlar da brown) asyalısı var, hepsini hesaba katmaya çalışırsak bipocalksfjasşlfkaşlsf gibi bir şeye dönüşür herhalde ama diğerlerinin o kadar da belirgin bir vahşet ve eziyete maruz kalması söz konusu olmadığı için 'bizim tarihimiz de dikkate alınsın' gibi bir istekleri en azından şimdilik seslerini duyuracak kadar yok diye tahmin ediyorum.

    şimdilik anaakım ifade hala poc, non-white da ofansif bulunduğu için pek tercih edilmiyor. ama yakın gelecekte bipoc poc'un yerini alırsa da şaşırmayın diye şimdiden belirteyim.
  • stands for black, indigenous, people of color. people are using the term to acknowledge that not all people of color face equal levels of systemic racial injustices.
  • spesifik olarak abd'de beyazlar tarafından şiddetli ayrımcılığa, köleliğe, soykırıma maruz bırakılmış beyaz olmayan kesimleri (siyahileri ve amerikan yerlilerini) ifade eder. bu açıdan daha genel bir terim olan "beyaz olmayan" anlamına gelmez, o anlamı poc karşılar.
  • elon musk isyan etmiş:

    tweet

    kendisi turump başkan olacak diyor uzun zamandır.
hesabın var mı? giriş yap