• haldun dormen'in yazıp başrolünde oynadığı oyun.

    kenter tiyatrosunda izledim. oyuna gitmeden korkuyordum ve korkularım gerçek oldu.

    nasri hoca ve muhalif eşeği'ni izlerken ; bu oyunun sergilenmesine ferhan şensoy 'un arkadaşları nasıl izin vermişti, hep onu düşünmüştüm. bu oyunda da aynısını düşündüm hep.

    yolda ve tiyatroda geçirdiğim zaman çok sorun değil. en çok canımı sıkan haldun dormen'in izlediğim tek oyununun bu olması. bu da benim şanssızlığım.
  • geçen hafta kenter tiyatrosunda izlediğim baş rollerini haldun dormen ve kerem atabeyoğlu'nun oynadığı 2 perdelik oyun.

    haldun hocaya saygımız sonsuz ama oyunun ilk perdesi baya sıkıcı. ikinci perde yer yer iyi olmasına rağmen yine istenen seviyeye çıkmıyor. ama ne olursa olsun yaşayan efsane haldun dormen'i görmek, yaşına rağmen içindeki tiyatro aşkına şahit olmak bile çok güzel.

    bu ülkenin sanatına kattıkların için ellerinden öperiz hocam.
  • bugun haldun dormeni sahnede izleme serefine nail olacagimiz oyun. yorumlara aldirmayip aksam editleyecegim.

    geç bir edit oldu ancak kesinlikle izleyin müfettişi de izleyin.
  • bu akşam kenter tiyatrosunda izlediğim haldun dormen oyunu. oyun iki perde. yaklaşık iki saat kadar sürüyor. ama ilk kez şahit olduğum bir şey oldu. tiyatro 8.30 da başlaması gerekirken 8.40 da başladı. ikinci perdede de aynı sorun oldu. kenter tiyatrosu çok eski ve akustiği, oturma düzeni, koltukları konfor açısından beklenenin çok uzağında. sahnedekilerin sesini balkonun altındaki kısım çok duyamadık.

    biraz da oyundan bahsetmek gerekirse birbiriyle hiç anlaşamayan iki eski komedyenin tekrar ortak iş yapmak için bir araya gelmesini konu alan, ne çok eğlenceli, ne çok sıkıcı bir tiyatro oyunu. sahnede iki dev isim ve rolleri de hiç zorluk çekmeyecekleri şekilde. yani haldun dormen bir nevi unutulmaya yüz tutmuş eski sanatçıların dili oldu. ayrıca inatçı bir yaşlı olmak ona inanılmaz yakışmış. rolünü nasıl güzel oynadığını söylememe lüzum yok kanımca.

    cuma akşamı ne yapsanız çok tatlı olur? annenizle veya kardeşinizle bu oyunu izlemeye gelirseniz gerçekten tatlı bir akşam geçirmiş olursunuz.
  • bu akşam izliyeceğim 2 perdelik tiyatro oyunu.

    üstat haldun dormen sahnedeyken beklentimi nasıl düşük tutarım bilmiyorum ama umursamıyormuş gibi yapmayı deniyorum doğal davranmaya çalışıyorum. çaktırmıyorum ama meraklardayım, çıldırıyorum sözlük.

    edit: başıma bi şey gelmeyecekse hiç beğenmediğim oyun.

    ne sonu son, ne olay örgüsü örgü üzgünüm üstat seni seviyorum ama bu oyunu sevmedim.

    (bkz: seni seviyorum ama sana tapamam totem)
  • haldun dormen'in yazdığı, kerem atabeyoğlu ile başrolünü paylaştığı iki perdelik oyun.

    öncelikle oyuna gelen eleştiriler beni biraz korkutuyordu. bunun üzerine bir de enka kültür sanat'ın hava muhalefetinden mütevellit oyunu açık hava sahnesinden oditoryuma taşıması iyice tadımı kaçırmıştı. fakat oyun başladığı an bütün bunlar uçup gitmişti, yorumların, nerede izlediğimin pek önemi kalmamıştı. haldun dormen'in ve kerem atabeyoğlu'nun oyunculukları ve birbirleriyle olan uyumları harika. kesinlikle ikisi de canlı izlenmesi gereken aktörlerden, diğer aktör ve aktrisler bu ikilinin yanında açıkçası çok sönük kalıyor.

    yalnız oyun ne kadar kahkahalar attırsa da ve bana kendini beğendirse de, metin biraz fazla uzatılmış. aynı tadı biraz daha uzatmadan verebilirlerdi.
  • haldun dormen'i canlı izlemek için gittiğim fakat beğenemediğim oyun. sırf kadrosu için beğeneceğim yargısıyla girdiğim halde kendimi kandıramadım. kadro iyi ama espriler vasat ve seyirciye geçemiyor. hikaye güzel işlenememiş aynı zamanda anlaşılamayan dialoglar hikayeyi havada bırakmış. 80 lerin mizah anlayışı işlenmiş daha çok. gündemle bağdaştırılmaya da çalışılmış hani ama pek de başarılı olamamış. zorlama bir oyun olmuş. yine de herşeye rağmen haldun dormen'i izlemek güzeldi.
  • haldun dormen'in oyunculuğunu sahnede izlieebildiğim, oyuncu kadrosunun iyi, diyalogların yetersiz, konunun basit ve sonun bağlanamadığı tiyatro oyunu. hele 2. perdede 1. perdenin üstüne koyduğu tek şey ruhsar öcal. 1. bölümde izlediğimiz diyalogların nerdeyse tıpatıp aynısını 2. perde de 3 kere daha izledik.
  • baya baya kötü oyun. en zevkli kısmı oyundan sonra içtiğim iki bira ve yanında yedigim az tuzlu fıstıkti. oyunu unutmak için birebir. bu esprilere gulebiliyorsa insanlar demek ki ben gerçekten çok mutsuz bir adam olmaliyim. kufurlu konuşmaya seviyesiz esprilere gülme cagimi geçtim sanırım.
  • arkadaş grubumla gittiğim ve pek de beğenmediğim bir haldun dormen oyunu
hesabın var mı? giriş yap