• (bkz: #73132748)
    girisi ile üzmüş yazardır. i feel you bro diyor ve huzurundan ayrılıyorum.
  • sanırım mesaj atılamayan yazar.
    o kadar yalnız olmasın diyecektim ki mesaj gönderemedim. her şeye rağmen yine de yalnızlığı seçen yazardır.
  • yazdıklarını okuduğum için şanslı sayıyorum kendimi , iyi ki varsın komedist.
  • kendisinden geriye ancak yazdıklarından hatırladıklarımız kalan yazar.
  • eski bir yazar.

    onun sayesinde, şansa denk geldiğim ve okuduğum ekşi şeyler entrylerinde bir şey fark ettim ki bu toplum nitelikli bilgiye aç arkadaş.

    bunu deme sebebim, aslında bu arkadaş bir alanda uzman falan değil, örnek vermek gerekirse şu iletiye sakin kafayla bir bakın.

    anlatım şekli, bolca kullandığı bkz terimleri, yine alakalı alakasız kullandığı politik ve ekonomik terimler falan... uzaktan bakıldığında bayağı nitelikli bir yazı gibi duruyor.

    ancak yazıyı sakin kafayla okuduğunuzda, bu kişinin aslında anlattığı şeyleri bilmediğini farkedeceksiniz.

    mesela şöyle bir zaman sorunu var anlattıklarında;

    "...kollektif görüş çöküyordu. müzik ve aile yaşantıları tüm dünya da değişiyordu. abd bu pazarı öyle bir ele geçirdi ki hemen ardında ki yazılım devrimini de başlatmıştı.(bugün kölesi olduğumuz.(bkz: apple)(bkz: google)(bkz: facebook)(bkz: microsoft)(bkz: ıbm) gibi )

    bu şirketler öncesinde donanımsal olarakta sovyet teknolojisinin çok önündeydiler."

    sovyetler 91 yılında dağıldı. listenin sonundaki ibm dışında hiçbiri ile çağdaş değil. ayrıca "müzik ve aile yaşantıları" tam olarak ne demek, nerede böyle bir terim var, bilemedim. yine bir ipucu, cümlede, bu konuları okuyup araştıracak birinin yapmayacağı dilbilgisi hatası ve anlatım bozukluğu var.

    zaman sorununa bir başka örnek;

    "4) (bkz: nomenklatura) stalin'in demir yumruk baskısına maruz kalıyor ve halk tamamen özgürlükten kopuk. kollektif yapıdan farklı bir köleliğe maruz kalıyordu. buna karşın batılı elitler televizyonlarında michael jackson müziği dinliyor, los angels lakers-boston nba maçını fast food tüketerek izliyor ardından sinemaya gidip dünyanın geleceğine dair fikirler edinen bilim kurgu filmleri izleyebiliyordu."

    stalin... micheal jackson... biri 53'te ölmüş, diğeri 58'de doğmuş...

    hadi diyecekseniz stalinin kendisi değil politikasını kastediyor ama michael jackson'ın hit olduğu dönemlerde gorbaçov var iktidarda, bambaşka politik ekoller... yani o da olamaz.
    ayrıca batılı elitlerin ayrılacağı diye sunduğu şey ortalama bir abd vatandaşının o dönemde çok rahat yapabileceği şeyler.

    yazıda kavramsal olarak doğru olmayan başka şeyler de var ancak zaman kıstası en tartışılmaz şekilde yanlış olduğu için bu kısmı
    özellikle örnek veriyorum.

    birbirinden çok farklı konulardaki diğer yazıları da böyle hatalı şeyler ile dolu ve bu yazı 85 bin görüntüleme almış. işin en tehlikeli yanlarından biri de bu zaten.

    internette popüler olmak bir ciddi güven kıstası olduğu için insanlar sayılara bakıp, doğru kabul ediyorlar bu tip şeyleri.

    yazının başında da söylediğim gibi, bu ülke ve halk nitelikli bilgiye aç arkadaş! "mış" gibi yapılan şeyler bile o yüzden böyle rağbet görüyor.

    yazık.

    öyleyse karanlığa küfredeceğine bir mum yak diyebilirsiniz ancak "nerde bende o yürek, yardan cayacak".
hesabın var mı? giriş yap