• hacı hoca takımının daattığı kutsal içecek.az içilir.içenler töbekar olur,alkol felan almazlar
  • mekke'de kabe yakınlarında bulunan bir kuyu. inanışa göre ibrahim cariyesi hacerle oğlu ismail'i karısı sare'nin gazabından kaçırıp mekke'ye getirir, azıcık hurma ve su bırakıp gider. erzakları tükenince hacer dört bir yana koşup yardım arar, bulamayınca bir tepeye çıkıp tanrıya yakarır, aşağıya indiğinde bir meleğin topuğu ya da kanadıyla bir kuyu kazmakta olduğunu görür, su az sonra görünür, hacer ve ismail kurtulur. derler ki o kuyu, bu kuyudur.
  • ayrıca buzdolabında bi şekilde mevcutsa normal sudan hiçbi şekilde ayırt edilemeyip lıkır lıkır içilmesi muhtemel,içilen şeyin zemzem suyu olduğu idrak edildikten sora da napcaz lan şimdi,abdestli miydik acaba,çarpılmayalım da şimdi durduk yerde falan gibi kimi kuruntulara yol açan sıvıgil.
  • bir kere içtikten sonra hayatınız boyunca yalan söylememe yükümlülüğünü kabul ettiğinize inanılan kutsal bir su. hacdan dönen hacılar tarafından getirilir, genellikle minare şeklinde şişelerden ikram edilir.
  • - kimilerinin tüm hastalıklara iyi geldiğini, hatta hastalıkları iyile$tirdiğini düşündüğü su'dur.
    bu $ekilde düşünen bir insan, tüm doktorları ret etmekle birlikte kocakarı ilaçlarına sonuna kadar inanma durumuna sahip birisi olarak yanlı$ yunlu$ tedavi yöntemleri deniyerek hayatını tehlikeye atar.
    - zemzem bazılarına göre içilirken dilek dilendiğinde dilekleri yerine getirme özelliğini ta$ır.
    - ba$ka bir inanı$a göre, bu suyu içenin tüm günahları affedilir ve o ki$i cennetlik olur.

    i$in gerçeğine gelecek olursak, tüm hastalıklardan, günahlardan, kazalardan, belalardan arınmak için içilen zemzem suyu normal evde içilen su'dan farksızdır ve hiçbir artı/eksi özelliği yoktur. bu inanı$lar bilinçsiz ve olağan üstü şeylere inanmaya **** bayılan insanların ürettikleri teorilerin ötesine gitmemektedir.
  • bunu içenler genelde tövbekar olurlar. alkole el sürmezler daha. kendisi yüzünden bir çok kez günaha girilen/girdiğim içecektir.
  • (bkz: zemzem cola)
  • türk musikisi'nde bir mürekkep makam adıdır. 15. yüzyılda kullanılmıştır. durağı, rast (sol) perdesidir. aynı makam sonraları zemzeme olarak isim almıştır. zemzeme, yanına gelen makamın bir kürdî dörtlüsü ile karar vereceğini işaret eder. hicâz-zemzeme, sâbâ-zemzeme gibi.,
hesabın var mı? giriş yap