• trigonometrini mihenk taşı'dır.
    iyi öğrenilmez ise, aptal ezberlerle yeri doldurulmaya çalışılsa da pek bir boka yaramaz çünkü sınav ortamında karıştırılması pek muhtemeldir.

    örn: "herkes sever türkiye cumhuriyeti çocuklarını" ile anlatılmak istenen;

    her ---> 1. bölgede tüm trigonometrik oranların pozitif olduğu,
    sever---> 2. bölgede sadece sinüs'ün pozitif olduğu,
    türkiye cumhuriyeti---> 3. bölgede tanjant ve cotanjant'ın pozitif olduğu,
    çocuklarını---> 4. bölgede sadece cosinüs'ün pozitif olduğudur.
  • çevresi 2 pi'dir.*
  • yaricapi "bir" birim olan ve 90 derecelik (0-90, 90-180, 180-270, 270-360) 4 ayri parca halinde, "saat ibresinin tersi yonunde"
    (ki bunlar ı./ıı./ııı. ve ıv. bolgeler olarak isimlendirilir) derece sisteminde trigonometrik hesaplamalar yapilmasini saglayan cemberdir. bu cemberi cozen, trigonometrinin ebesini sikmis olur. aksi olursa, o size kafadan gomer, aman dikkat, derim.
    bir acinin 30/45/60/90 acilarini referans alarak (ki bunlarin trigonometrik oranlari birim ucgen ve birim kareden olusmus dik ucgenler yardimiyla hesaplanabilir) sinus, cosinus, tanjant ve kotanjant trigonometrik degerlerini bulmamiza yarar.
  • bunun ne olduğunu bilmiyorum ama youtube'da savrulurken şöyle bir şey buldum. https://www.youtube.com/watch?v=1cixap8xabg sanırım açıları vs ezberlemek için yapılmış bir şarkı.
  • trigonometride kullanılan bir demirbaştır birimçember..
    x2 + y2 = 1 dik koordinat sisteminde cemberin merkezini origine sabitlersek, bu formüle göre oluşacak olan dairenin yarıçapı 1 olur.. bu da bir birim çemberdir..
  • eger discrete time domain'de kontrol yapiliyorsa, discrete transfer function, zaman degi$keninden z-duzlemine aktarildigi zaman stabilitenin kaybolma noktasi, z-duzleminin birim cemberindedir. dijital kontrol sistemleri icin "point of no return" diyorlar bu cembere.
  • sinus'ün cosinus'ün birbirine karistigi bir sinav aninda bikaç saniyede çizilerek kurtulusa giden yolda size yardimci olan sihirli tekerlek.
  • x=1 ve birim cembere teget olan dogruya tan
    y=1 ve birim cembere teget olan dogruya cot
    birim cembere teget ve eksenlerden gecen dogrunun x eksenini kestigi noktaya sec ve y eksenini kestigi noktaya cosec denir. sec ve cosec -1den kucuk veya 1 den buyuktur.
  • sınav bitsin dövmesini yaptıracağım.
hesabın var mı? giriş yap