• raspberry pi (bkz: raspberry pi) ile de bir şekilde yapılan ve bitcoin toplamaya yarayan işlemler bütünü.
  • özet olarak: sahip olduğunuz ekran kartınızı ve işlemcinizi 7/24 kullanarak sahip olduğunuz bitcoin hesabınıza günlük ortalama belli bir miktar bitcoin yüklenmektedir. tabi bu işlemden gerçek anlamda kâr elde edebilmek için yüksek performansa sahip bir bilgisayarınızın olması lazım. aksi takdirde ekran kartı ve işlemciniz aşırı derece ısınıp ya kendini yakacaktır ya da bulunduğunuz ortamda yangın çıkacaktır. o yüzden soğutucuyla beraber, 1 yerine en az 3-4 adet ekran kartı ve işlemci almanızda fayda var.(bkz: ne kadar ekmek o kadar köfte). piyasanın geldiği noktada göz önünde bulundurulduğunda bu performansa en çok yatkın olan ekran kartı ve işlemci markası amd'dir. nvidia bu konuda kendisini geliştirmektense, daha çok son kullanıcı odaklı performans parçaları üretmeye devam etmektedir. artık ekran kartlarında ve işlemcilerde bitcoin edition modelleri üretilmeye başlanmıştır ki bu durum piyasayı ciddi şekilde kızıştırmaktadır çünkü piyasaya çıkması muhtemel olan bu parçalar artık üretilme aşamasında dahi aldığı siparişlerle ulaşılamaz duruma gelmektedir.
  • bunun bir de java modeli çıkmış. daha doğrusu çıkmış sayılır. browser açıkken mining yapıyor. hoş mining yapılan coinin henüz bir değeri yok ama satın almak istersek tanesi bir dolar.

    sessiz sedasız yapıyor benim 6 senelik bilgisayar. normal miningde ortalık yıkılıyor bir de birşey geldiği olmuyor. bunda gelen fena değil gibi, ama geleceğe yatırım biraz.

    incelemek isteyen olursa yabancı kaynak:

    https://bitcointalk.org/….php?topic=2174094.new#new

    türkçe blog postum:

    http://airdroptakibi.blogspot.com.tr/…a-gunluk.html
  • ev kullanıcısı için küllüm yalan dolan iştir.

    ne ekran kartı ile ne asic sistemle evde para kazanılmaz.

    daha doğrusu o harcadığın yatırım ve işletme maliyeti ile direk btc al daha karlı.

    ama ben bi şekilde dalayım sisteme yarın öbürgün artınca zararımı telafi wderim diyen buyursun.

    bir de bizim gibi günde 1000 satoshi ye tamah edenler için browser mining olayı var.
    freebitco.in linkinden üye okursanız bi kaç yöntemle satosji kazanmak mümkün. ilk başta pek bişey gelmiyor ancak sonradan damlamaya başlıyor. şu sıralar günde 1 -2 lira civarı geliyor. günden güne de artmakta.

    komple güneş enerjisi ile çalışan taşaklı server makinalar olsa günde 8-10 liralar kazanmak mesele değil.

    ben şu an gelen 50 100 liralık btc yi ilerde değerlenir gözüyle bakıyorum.

    150 refime selam olsun.
  • büyük oranda çinlilerin tekelindedir. bu büyük oran ileride daha da büyük hale gelecek. adamlar bitcoin mining çiftlikleri kuruyorlar. birkaç bilgisayar ile mining yaparak kendileriyle rekabet etmek artık mümkün değil.
  • günümüz sisteminde mining yerine cloud mining siteleri artık para kazandırmaktadır.
    bunlar arasında hashflare ve genesis-mining siteleri öne çıkmaktadır.
    genesis mining'de güç satın alırken "wgl6sf" (büyük w, büyük s) kodunu kullanırsanız %3 indirim kazanırsınız.
    hashflare için önceden %10 luk bir indirim vardı fakat şuan çok fazla kayıtlı üye olunca kaldırıldı üstelik kazım gücüne iyi bi zam yaptılar.

    ben makina alıp yaparım derseniz eğer cebinizde akrep olmaması lazım çünkü makineler 2.000 $ dan başlamaktadır. türkiyeye gelişi ise 3000-3500 doları buluyor. fakat en kötü yanı makinelerin 6 ay garantiye sahip olmaları (shipping dahil, kargodaki süre garantiden sayılıyor)
    (bkz: antminer s9)

    fakat bunun yanında size günlük belirli miktarda yatırım yapmadan az da olsa btc veren siteler vardır.
    ------ airdroplar: ( ücretsiz token hediye verenler) ------

    güncel airdroplar için (bkz: #74550234)
  • windows yüklü notebook'uma (17 inç ekranlı taşşaklı bi acer) bitcoin mining client kurdum. blockchain.info'dan hesap açtım. gereken her şeyi yaptım.

    client çalışınca fanlar ötmeye başlıyor. mining olayı tamam. 2500 küsür satoshi olunca (bitcoini lira, satoshiyi kuruş gibi düşünebilirsiniz) blockchain'de açtığım hesaba aktaracakmış.

    yalnız şöyle bi olay var. benim sözüm ona taşaklı notebook günde ortalama yalnızca 650-700 satoshi üretebiliyor. (bitcoin olarak hesaplandığında 0.00000700)

    1 dolar yaklaşık 8500 satoshi ediyor (bitcoin olarak 0.00008500) yani notebook'u 12 gün açık koyacam ki 1 dolar kazanayım.

    yani öyle bilgisayar boş durmasın çalışsın gelsin coinler derseniz siki tutarsınız. bu olay evde, tek bilgisayarla mümkünatı yok olmaz.

    ha şu olabilir (hırsızlıktır bana göre, neticede elektrik parasını siz ödemiyorsunuz) büyük firmaların it çalışanları sunucu odasına 3-5 bin dolarlık basit bir bitcoin mining düzeneği kurar. elektrik beleş nasıl olsa.. o şekilde ayda 300-400 dolar ek gelir elde edebilirsiniz. veya pci tipi ekran kartı var mı bilmiyorum (çok uzak kaldım o işlerden) sunucuların içine takın, mesai saatleri dışında akşam 7 sabah 8 sunucular bitcoin üretsin amk.
  • burdan 1 ayda bir dolar kazanmak için ref mef bişeyler, linklere tıklamak falan hesapları yapanlar, ve bunlara ref falan işlerine girenlere tavsiyem var.

    günlük garsonluk veya amelelik işleri var veya gündelik temizlikçilik işleri var. herhangi bir bilgisayara veya eğitime sahip olmanıza da gerek yok. günde 50 dolara kadar kazanabilirsiniz. en kötü günde 20 dolar.

    zatochiye çarparsak 2 milyon zatochi falan yapıyor. yani bu bahsedilen sitelerde link tıklayarak falan 2000 yılda kazanacağınız parayı bir günde kazanabilirsin.

    hani bilin istedim. bilgisayarı açık tutmadan falan.
  • küçük yapıldığında oldukça verimsiz olan bir kripto para işidir. bu yüzden ciddi düşünülüyorsa mining rig ile hiç uğraşmayıp ticareti yapılmalıdır.
    parasal hesaplamalar üzerinden açıklamama geçeyim.
    internette gördüğüm bir youtuber arkadaşın topladığı sistem üzerinden açıklayım:
    6 adet gtx1060lı 11bin tl lik rig

    - ethereum kazalım. her gtx 1060 en düşük 24 mhs kazıyor gibisinden hesaplasak, 24x6=144mhs.

    - son zamanlarda 1 mhs yaklaşık 2.11 dolara tekabul ediyor. 2.11x144 den yaklaşık aylık 304 dolar kazanıyoruz rig sisteminden. bu da 304x4=1216 tl yapıyor.

    -elektrik harcamasına geçelim. gtx 1060 ortalama 110 watt güç çeker. 120 yazar da 110 watt çekiyor ortalama. sistem de 100 watt yese, 6x110+100=760 watt giderimiz oluyor ortalama anlık.

    -760 watt anlık değer. şimdi aylık elektrik giderini hesaplayalım. türkiye'de şuan vergiler dahil kilowatt ücreti 44 kuruş.
    760 x 24(saat) x 30(gün) x 0.44(tl) =240 tl. sistemin aylık elektrik gideri.

    1120-240=976 tl. aylık net karımız 11 bin tl'lik sistemden.
    1 yılda anca harcadığınız parayı çıkarabiliyorsunuz eğer işler ters gitmezse, sorun çıkmazsa.
    ki bu sistemler sürekli yüksek ısılarda çalıştığından arıza ile karşılaşmanız büyük olasılık.
    ayrıca da her ekran kartının bir ömrü var. başlarda 24 mhs ile kazan gtx 1060, koşullar aynı devam etse bile 6 ay sonra 20 mhs lere düşerse şaşırmayın.

    edit: bu değerler o zamanki piyasaya aitti elbette. ama yine de 3 aşağı 5 yukarı değerler aynı olur hesaplayarak görebilirsiniz(dolar yükseldi evet ama elektriğe zam geldi ve de kripto paralar çok değer kaybetti.)
  • yeni çıkacak bir coini takip edip zorluk seviyesi en düşük halinde iken kazı yaparsanız sözkonusu coinden kendize iyi bir stok yapabilirsiniz ki eğer fiyatı iyi bir şekilde artarsa yaptığınız kâr a siz bile inanamayabilirsiniz.
hesabın var mı? giriş yap