• nba all-stars gibi film, hollywood'daki herkesi cagirip rol vermisler anasini satim! gerim gerim gerildim film boyunca, hatta masada yemek yedikleri bir sahne var ki inanilmazdi, spoiler sayilmaz bu!

    bu arada hayatımda kimseyi bu kadar atatürk'e benzetmemiştim..
  • ya hayatımda sinemada izlediğim en sikko film diyecem ama hayır hayatımda izlediğim en sikko film demek daha doğru. ya konusu ne, amacı ne, sonucu ne, bi bok anlamadım. o rolde suratına bi kilo makyaj yapıp johnny depp'i oynatmaya ne gerek vardı, sean penn için mükemmel bir rol mesela.. adamın suratindaki makyaja, gözündeki saçma sapan lense, boynuyla suratı arasındaki ton farkına bakmaktan odaklanamadim hiç bir şeye. gerçi odaklanacak bir şey var mıydı emin değilim de.. ayy haram zikkim olsun verdiğim para. . hatta torrentten indirsem harcadığım adil kullanım kotasını haram ederdim.. pek bişey yazamadım dikkat ederseniz çünkü yazacak bişey yok.
    bi tane mafya bozmasi atatürk benzeri coni dep, bi tane korraptıd efbiay eycınt, buna kazık atan ve atmayan tipler. gerçekten film ne anlatıyor desen bişey diyemem.. ay neyse atvde eve dönüş var, sanatsal açıdan daha fazla şey katar bana onu izleyeyim bari, hem beleş hem cansel elçin oynuyo <3

    bu filmi sözlükte ve bilimum sosyal medyada öven ve gitmeme neden olan herkesin cümleten mk..
  • johnny depp'in atatürk biyografik filmlerinin herhangi birinde sırıtmayacağı film.
    --- spoiler ---

    güzel bir mafya filmiydi.aslında çok iyi bi insan ama konu iş olunca ne yapsın soğukkanlılıkla el sıkışırken bile adam öldürebiliyor olayı oldukça klişeyken itiraf kısımları da pek orijinal sayılmazdı.
    johnny depp son zamanlarda o kadar kötü filmlerde oynadı ki önceden coni varsa gidilir sağlamlığı yerini coni oynuyosa fiom boktandır'a bırakmıştı.
    lakin adamın oyunculuk olarak hiç bir kusuru yok en uçuk karakterleri bile hayvan gibi benimsetiyo zira yıllar öncesinde donnie brasco'da toy bir federal-çete adamı ikileminde gelip giden genç johnny gezindi perdede gözümün önünde.ama makyaj kötüydü.asıl konular yüzeysel geçildi.
    fena film değildi ancak jimmy benim için ne çılgın mafya babalığında tony montanaya ne de psikopat katillikte anton chigurh'a yaklaşamazdı.yani izlemeye değerdi ancak efsanvi değildi hani.
    benedict cumberbatch de johnny depp'te film boyu istikrarlıydılar zira karakterler ve olaylar arasında dağınıklıklar vardı ama ana karakterler kurguyu topladılar.
    anne dışında kadın karakterler başarısızdı özellikle dakota johnson aşırı ruhsuz ve donuktu.ama kalan cast figüranlarına dek süper dizilmişti.arabalara da laf yok kıyılmış paraya belli.

    --- spoiler ---
  • otomobillerin cakası için görülebilecek bir yapım. ooo şekli kes, pozu kess, neler olacaktır kim bilir derken...
  • akbabanın da minik bir rolü var.
  • gerçek kişiler filmin sonunda gösterildiğinde vay anasını diyorsunuz. yanlış hatırlamıyorsam bir boksörün hikayesini anlatan wahlberg ve bale ikilisinden abiyi oynayan bale en iyi yardımcı erkek oyuncu ödülünü almıştı. benzer şeyler bu sene olabilir.
  • iyi film ama cok iyi film degil. yani, sinemada izlenecek kadar iyi film degil. televizyonda izlenebilecek film. filmi izlemeden johnny depp'in canlandigi karakter hakkinda biraz arastirma yapmaniz yararli olur. adam zamaninda mafya babasi olarak korku imparatorlugu kurmus zamaninda.
  • sanatsal açıdan bir değeri varmı bilmiyorum,benim açımdan olmadığı kesin, tvde izlense bile zaman kaybı,filmi seçerken ulan dedim koskoca jonny jeep boktan filmde oynarmı dedim,filmden çıkarkende ey para sen nelere kadirsin,

    not. film çekilmeden önce para konusuda joni ile anlaşılamadığı ve filmeden ayrıldığı söylentileri vardı
  • buradaki yorumları okuyup izlemeniz halinde beğenebileceğiniz film. arkadaşlar sağolsunlar beklentiyi baya bir düşürttükleri için filmi seviyorsunuz. bizde öyle oldu en azından.

    filmin ilk yarısı ikinci yarısına göre daha akıcıydı. sonlara doğru durağanlaştı ama sinemada olmasa bile evde izlenmeyi hakediyor.

    10/7,5
  • iyi oyuncuları ve oyunculukları ile zevkle seyredilen bir suç filmdir. kötülüğün her zaman kazanmadığını gerçek olaylardan oluşan senaryosu ile ispatlayan filmdir. ama ölen öldüğü ile kalıyor işte buna çözüm yok.

    --- spoiler ---

    -angut mod on-

    adamın karısı mıydı neydi tam anlamadım, grinin elli tonundaki überella (dokata johnson) ama adamın umurunda değil. seyrederken bir yerden bir muhabbet hissettim, kimdi bu , kimdi bu diye diye konsantrasyonumu bozmuştur.

    julianne nicholson adında her yeri çilli bir afetten de gözümüzü alamadık.daha çok ondan koysalardı, insan bir banyo sahnesi vs bir şey yapar. biraz ön diş çıkık ama görmezden gelebiliriz. esas bir ön diş var, halktan insanların whitey bulger hakkında şikayetlerini söylediği sahnede iki defa çıkıyor çok çok acayip bir diş o.

    juna temple, üvey babası tarafından çirkin emellerine alet edilen (hadi yine iyisiniz, yok yok hiç bir şey görmeyeceksin heveslenme) ve fahişelik yapan kızın sonunu üzülerek izledik.

    corey stoll, ant man’deki kötü adamdan sonra buradaki iyi adam da tam olmuş. adam takıntılı insan rollerini iyi oynuyor.

    peter sarsgaard, hakikaten de sarsak bir tipi başarılı canlandırıyor.

    kevin bacon, sesini kalınlaştırıp etkili bir karakter oluşturmuş,ama hayatta bazılarının başına gelen pis olasılık onun da başına geliyor. tam büyük kumpası ortaya çıkaracakken, şans kötü adamdan yana gülüyor ve başarısı başarısızlık oluyor.

    benedict cumberbatch, whitey bulger'ın ağabeyi ve 9 çocuğu olan irlanda asıllı senatör. ilkeli, dürüst bir ağabeyi oynuyor. tabii whitey adamın da başını yiyor, ama hiç mafya işlerine bulaşmadan nasıl kalabiliyor hayret. türkiye'de olmayan şeyler bunlar. çok etkili, güçlü,dürüst politikacılığın rolü başarılı.

    johnny depp, makyajın kendisini koruyacağını düşünüp, rolüne pek çalışmamış. zaman zaman, takma gözün kaydığı anlamsız bir yere baktığı görülebiliyor. bu görülürken ayrıca gözbebeklerinin büyüklüğü de şaşırtıyor. kendi yüz mimiklerini her filmde yaptığı gibi burada da yapıyor ve aa maskenin altındaki johnny depp dedirttiriyor. bu adamın isminde bir n ve bir p fazla. onun dışında, iyi bir oyunculuk sergiliyor. kötü adamın, öldüreceği kişilere iyi davranması ve sonra öldürmesi başarılı. julianne nicholson’ı odasında taciz etmesi sahnesi başarılı.(yine bir şey yok vazgeç sen)
    genel olarak boğarak öldürme sahnelerinde yine başarılı. insanların zayıflıklarının keşfedip, onların üstüne gitme yeteneğini de iyi canlandırmış. efbiay’cının evindeki sofra sahnesi. adamın altına yaptırıyor, niye böyle olamıyorum?

    joel edgerton, ikili fbi’cıyı oynayan adam. yeni gelen savcı bunu bir harcıyor ki türkiye’de nerede bu savcılar diyor insan, ne maç bileti rüşvetini alıyor ne birlikte içki içelim yağcılığını. halbuki bizde motorla boğazda akşam yemeği yiyorlar baş başa. yalakalık ve sürekli yaptığını inkar eden, fırsatçı federal ajan tiplemesinde başarılı.

    dakota johnson demiş miydim?

    adam scott, kısa bir rol, walter mitty’deki sakallı adi patrondan sonra az geldi.

    david harbour, zayıf korkak memur tipinde başarılı.

    jesse plemons, bar kapısı sahnesinde başarılı. orada da bizde her yerde olan onun başına geliyor. hamili kart yakınını dövünce haklıyken haksız oluyor. halbuki her yerde her zaman pislik yapan hamili kart yakınları mevcut. senin yoksa yüksek yerde tanıdığın öl daha iyi.

    sonra whitey'in çocuk öldü, kadın da ölmüş sayıldı ve bir daha göremedik dakota’yı? iyi oyuncuymuş ama sadece fiziğiyle değil, yeteneğiyle de öne çıkmayı bildi.(türk gazete klişeleri ansiklopedisi)

    bir de, seyircilerden bir kadının 10 dakika ara dönüşü salonun kapasından girerken , yere eğilerek abi adam aynı atatürk diye isyan haykırışı şaşırttı. zaten önceden yapılmış espriyi alıntılayarak puan toplamaya çalışması tatsızlığı yaşandı.

    -angut mod off -
    --- spoiler ---
hesabın var mı? giriş yap