• "kabul etmiyoruz, vazgeçmiyoruz!

    1 ocak 2021 gece yarısı, 1980'lerin askerî vesayet rejiminden sonra ilk kez üniversitemize kurum dışından bir rektör atanmıştır. bu durum 2016’dan bu yana ağırlaşarak sürmekte olan, rektör seçimlerini ortadan kaldıran antidemokratik uygulamaların bir devamıdır. üniversitemizin akademik özerkliğini, bilimsel özgürlüğünü ve demokratik değerlerini açıkça ihlal eden bu uygulamayı kabul etmiyoruz. üniversite senatomuzun 2012 yılında kabul ettiği aşağıdaki ilkelerden vazgeçmiyoruz:

    1. üniversitelerin herhangi bir kişi ya da kuruluşun etki veya baskısına maruz kalmaması ve siyaset aracı olarak kullanılmaması, bilimsel ve toplumsal gelişim açısından vazgeçilmezdir.

    2.üniversitelerde karar alma yetkisinin demokratik yöntemlerle seçilmiş kurullarda ve akademik yöneticilerde olması özerklik için şarttır. rektör, dekan, enstitü müdürü, yüksekokul müdürü, bölüm başkanı gibi akademik yöneticiler atamayla değil seçimle belirlenmelidir.

    3. üniversitelerin, özerk anayasal kurumlar olarak, akademik programlarını ve araştırma politikalarını öğretim elemanlarınca ve/veya üniversite kurullarınca kararlaştırılarak belirlemesi, bilimsel özgürlüğün ve yaratıcılığın şartlarındandır.

    üniversitemizin tüm bileşenleri ile birlikte bu ilkelerin takipçisiyiz.

    boğaziçi üniversitesi öğretim üyeleri"

    görsel

    öğretim üyelerinin atanan kayyuma karşı tepkisidir!

    https://bianet.org/…ayla-degil-secimle-belirlenmeli

    twitter'da şu an bütün hocalar #kabuletmiyoruzvazgeçmiyoruz etiketiyle birlikte destekliyor.
  • helal olsun, ülkede tepki gösterilmesini özledik

    gerçi burada erdoğan'ın dediği geçerlidir. ilk seçimde gidecekler ama o zaman bu rektörler yerine yeni baştaki kişi yenilerini atar.

    demokrasi şimdi işlemiyorsa da seçimde işleyecek.
  • yakında evlerimize de kayyum atarsa hiç şaşırmam.. ülkenin göz göre içini boşaltıyorlar sistematik biçimde, hem de yıllardır.. ulan güzel olan birşeye de dokunmayın be..
  • (bkz: hocaları milliyetçi muhafazakar olmayan üniversite)

    bilimin temsil edilmesi için değil, ideolojilerin temsili için rektör atanılan üniversite.
  • bir boğaziçili olarak yürekten destekliyor, böyle bir durumun öznesi olabildiğimiz için utanıyorum. gerçekten utanıyorum.
  • pazartesi günkü dersler de iptal ediliyormuş duyduğum kadarıyla. en azından birileri hala tepeden inme kararlara karşı çıkma cesaretini gösteriyor.
  • mehmet ozkani da kabul etmiyordunuz. o zaman gosterseydiniz keske tepkinizi. gulay barbarosoglu kacar gibi gitti be. hepiniz ordaydiniz.
  • onurlu bir üniversitenin, omurgalı öğretim üyelerinin haklı tepkisidir. *
  • hangi öğretim üyeleri imzalamış? çoğu hocanın bildiriden haberi yok. başka birisi çıkıp boğaziçi öğretim üyeleri olarak yeni rektörü destekliyoruz diye tweet atsa ne olacak? boğaziçi öğretim üyeleri tabii ki tepki verecektir ama bunu imzasız tweetlerle yapmayacaklardır.
  • (bkz: boğaziçi üniversitesi gözaltı olayları) bu olaylar yaşanırken bu hocalar neredeydi. ne açıklama yaptılar. twiterda gündem oluşturdular mı ?

    edit: bir an okudumda ben ne yazmışım öyle dedim. arkadaşlar ben ülkücüyüm ona göre eksi vermeniz gerekiyor solcu arkadaşlar, lütfen .
hesabın var mı? giriş yap